On the job

MY JOB | ALLROUND MAKE-UP ARTIST

IMG_0050

1 februari 2011. Afgestuurd aan de Allround Grimeurs opleiding te ROC van Amsterdam. 4 jaar lang 5 dagen per week naar school en meer dan 1200 stage uren achter de rug. Ik was klaar om de wijde wereld in te gaan, om het werk te doen wat ik het allerliefste doe: make-upen. In de breedste zin van het woord.

Ik ben opgeleid om de make-up (ook wel visagie genoemd) en haar te verzorgen bij tv, film, fotoshoot’s en modeshows. Maar ook om de grime en pruiken te verzorgen voor theatervoorstellingen & musicals. Voor special make-up draai ik ook m’n hand niet om. Wonden maken, lijken, blauwe ogen, afgehakte ledematen. Geef mij een fles bloed en ik ben blij! Naast dit alles kan ik ook mijn eigen haarwerken maken. Denk aan snorren, baarden, bakkebaarden, wenkbrauwen en natuurlijk ook pruiken. Niet dat dit een heel leuk klusje is, alles gaat met de hand en moet haartje voor haartje geïmplanteerd worden op het fijnste stukje tule dat er bestaat. Kost veel tijd, maar dan heb je ook wat.

IMG_5197

Kortom, ik ben allround make-up artist van beroep en het lijkt me leuk jullie een kijkje achter de schermen te geven van wat er allemaal komt kijken bij een tv, film of theater productie. Ik doe dit namelijk met veel passie en liefde voor het vak. Het mogen meewerken en een productie, mijn steentje mogen bijdragen geeft mij veel voldoening. Geen dag is het zelfde, elke draaidag is op een andere locatie, andere samenstelling van cast en crew, nieuwe mensen, nieuwe dingen. Dat is waarschijnlijk waarom ik het zo leuk vind, omdat het zo gevarieerd is en omdat ik er al mijn creativiteit in kwijt kan.

En nu hoor ik je denken: Maar zo’n leuke gevarieerde job, waar geen dag het zelfde is, met elke keer nieuwe mensen, waarom heb je daar nog niemand ontmoet? Nou ik kan je vertellen…daar snap ik ook geen reet van!

Via TheLookz.nl kan je porfoliofoto’s vinden van mijn werk en kan je meteen zien wat ik allemaal heb gedaan. Ook kan je mij volgen op Twitter of mijn Facebook pagina liken om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en de nieuwste klussen. Later op de blog ga ik je een kijkje achter de schermen geven van de verschillende producties waar ik heb mogen werken, als jullie dat tenminste leuk vinden?

IMG_9540

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply Lida 2 maart 2014 at 19:29

    Leuk thes!!! Knap hoe je dat allemaal doet !!!

    • Reply Thessa 5 juli 2014 at 12:27

      Dank je wel lieve Lida!

    Leave a Reply