Lifestyle

FLIRTING GUIDE

8bdfaada59d44b1fc8110e240b1d24d7

Flirten: een enorm interessant en krachtig woord, het helpt je met de man van je leven ontmoeten maar het kan ook enorm van toepassing zijn voor je zakelijke netwerk. Via lijstjes.info kwam ik een leuk en toepasselijk lijstje tegen: “Een man verleiden in 6 stappen” en deze deel ik graag met jullie. Zie de wereld als één grote datingsite: overal zijn mannen dus overal kan er geflirt worden! Maar hoe moet je flirten? Bijdeze de ultieme flirting guide voor vrouwen: een man verleiden in 6 stappen:

1. Het overwinnen van angst. Een man verleiden in het openbaar vergt een bepaalde durf en zelfvertrouwen en het overwinnen van angst voor de afwijzing is de allereerste stap om te tacklen. Er zijn twee manieren om met deze angst om te gaan en het te overwinnen:

1. Bouw aan de weerstand tegen angst door herhaaldelijk mensen aan te spreken op straat, in de trein, in de lift. Waar je ook bent, spreek mensen aan en blijf in contact. Zie het als gewichtheffen: begin met kleine gewichten, en eindig groots.
2. Overstijg de angst: besef dat angst een idee van de werkelijkheid is die nog niet bestaat en zie het als een fout in je hoofd. Je loopt totaal geen gevaar maar bent bang voor een afwijzing die er nog niet is. Wees niet bezig met het resultaat en geniet van het proces om deze angst aan te pakken en te overstijgen.

2. Zoek. Kijk rond wie er in jou omgeving zijn en voel wie eerst wie er aantrekkingskracht op je heeft.

Zie vervolgens jezelf met hem een dagje uit gaan en allerlei leuke dingen ondernemen en je voelt vanzelf of dit de persoon is met wie jij contact wil maken. Net als met een bepaald doel kiezen is het belangrijk dat jij kiest en voelt wie jij aantrekkelijk vindt. Op alles reageren en het op je af laten komen is een optie maar geeft jou minder mogelijkheid en kansen om de liefde van je leven tegen te komen. Wees proactief, niet reactief.

3. Oogcontact in combinatie met een positieve gedachte. Nu je gekozen hebt is het belangrijk om te laten zien dat je interesse hebt in hem. Het kan zijn dat iemand jou niet heeft opgemerkt dus zorg dat jij je laat zien.

Beeld je in dat je met hem iets geweldigs aan het doen bent. Dat je samen op het strand ligt of gewoon een geweldig leuke en inspirerende dag hebt en zoek vervolgens oogcontact. Je zult vanzelf gaan lachen door de positieve gedachte en hij zal het voelen en zien.

Let nu op lichaamstaal, positieve signalen zijn:

• hij tilt zijn wenkbrauwen op; elke vorm van open expressie in het gezicht is positief en zo laat hij zien dat hij contact wil.
• hij zit aan zijn haar of kleding; dit geeft aan dat hij er zo aantrekkelijk mogelijk uit wil zien voor jou.
• zijn mond opent zich een beetje als je hem aankijkt
• hij gaat wijder staan of hij zet zijn handen tegen zijn heupen aan; dit is voor de man een manier om te pronken met zichzelf. Zoals een pauw zijn vleugels uitslaat, zo maakt een man zich wijder en groter.

Krijg je een negatieve of afwijzende reactie terug? [wat zelden voorkomt maar altijd kan]. Zie het als een overwinning dat je oogcontact hebt gezocht en vat het niet gelijk persoonlijk op, er kunnen veel verschillende redenen zijn waarom er geen wederzijdse interesse is. Accepteer verder dat niet iedereen elkaar aantrekkelijk kan vinden en dat bepaalde moleculen elkaar afstoten en aantrekken. Dit geeft rust. Blijf doorgaan tot je beet hebt en ga weer naar stap 2, de aanhouder wint.

611aafb004f72b9cb628d1cb2c456c5d

4. De actie in het ‘hier en nu’. Nu jij weet dat hij geïnteresseerd is is het tijd voor actie. Natuurlijk zit de natuur zo in elkaar dat mannen de jagers zijn maar ga niet te lang afwachten tot hij in actie komt. Laat zien dat je van het leven houdt, wees proactief en ga op je doel af.

Vergeet ‘de openingszin’, de openingszin is een geforceerde manier van contact maken en is vaak totaal niet passend in de situatie. De kracht zit hem juist in het ‘hier en nu’. Zoek naar een actie waarbij een reactie van de ander niet te vermijden is en wees nu heel fantasierijk en creatief. Observeer hem tot in puntjes en verplaats je in hem:

• In welk gezelschap is hij?
• Wat heeft hij op dit moment nodig en waar kun je hem mee verblijden?
• Hoe zou ik me voelen in deze situatie en wat past er goed om te zeggen en te doen in dit moment?

Kijk goed naar lichaamstaal en naar gezichtsuitdrukkingen. Als je deze vragen hebt beantwoord wordt de actie langzaam duidelijk: wees nu niet bang en maak de actie.

5. Empathisch luisteren en letten op lichaamstaal. Nu er een gesprek is is het van belang dat je empathisch luistert. Empathie is het vermogen om je in te leven in de ander en hem te begrijpen. Mannen houden van vrouwen die uitblinken in ‘innerlijke schoonheid’ en één van deze schoonheden is oprechte interesse en bewondering. Probeer hem te begrijpen en te leren kennen door vragen te stellen maar ook dingen over jezelf te vertellen. Hou deze balans in acht en praat niet alleen over jezelf.

Let tijdens jullie gesprek op lichaamstaal, dit zijn positieve signalen tijdens een gesprek:

• zijn pupillen worden groter; wijdere pupillen betekenen meer opwinding
• hij spiegelt jouw lichaamstaal
• hij lacht naar je
• hij houdt oogcontact met je
• hij gaat net iets te dicht bij staan
• hij raakt je aan
• hij oogt nerveus om jou heen

6. Zorg dat je contact kan opnemen. Als je bij stap 5 bent is het meer dan duidelijk dat hij geïnteresseerd is in jou. Aan jou de keus wat je er mee doet maar zorg in ieder geval dat je zijn naam of nummer hebt voor een volgend contactmoment aangezien je flink geïnvesteerd hebt.

In de meeste gevallen zal de man deze stap wel maken maar loop nooit weg zonder.

 

Dank je wel Jelle voor dit leuke lijstje! Voor meer handige lijstjes ga naar www.lijstjes.info 

 

bron foto 1/2 
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply