Dating Stories

DATING STORY #13 | THE GOOD GUY

In de zomer van 2010 leerde ik ik Gijs kennen. Onze eerste date vond plaats op het strand. Een drankje drinken was in eerste instantie het plan maar we gingen spontaan een hapje eten met elkaar. Het was ontzettend mooi weer, we hadden allebei honger en er moet tenslotte gegeten worden niet waar? Het voelde namelijk goed genoeg om op de eerste date en diner lang aan elkaar vast te zitten. Hij kwam aanlopen in een wit overhemd en donker kleurige jeans.

Samen zochten we een gezellig strandtentje uit. We namen een tafeltje uit aan de zeekant en we ging zitten. Zenuwachtig dat ik was! De eerste keer eten met iemand die je leuk vind is altijd een beetje ongemakkelijk. Toevallig had een goed vriendinnetje van mij die avond ook een eerste date op Scheveningen en we konden elkaar een beetje moed in spreken via de sms. We hadden stiekem het plan om “toevallig” langs elkaar te lopen en dan te kunnen zeggen: “Nah ja, wat doe jij hier?” Gelukkig slaagde deze missie aardig goed en we hebben na het eten nog gezellig met z’n viertjes op het terras gezeten. Toen mijn vriendin en haar date (die inmiddels nog steeds samen zijn en een recentelijk een prachtige dochter hebben gekregen) opstapte stelde Gijs voor om een stukje over het strand te wandelen. Hoe romantisch is dat op een eerste date?! Voorzichtig pakte hij mijn hand en zo hebben geruime tijd naast elkaar gelopen. Mijn avond kon niet meer stuk. Hij was lief, galant, gezellig en hij kon het goed vinden met mijn vrienden. Daarnaast zag hij er ook nog eens leuk uit en we konden goed met elkaar kletsen. Met onze blote voetjes in het zand liepen we langs de branding. Helaas komt aan al het mooie een eind, dus ook aan onze eerste perfecte date. Het werd op een gegeven moment tijd om richting de parkeergarage te lopen. Gijs liep netjes met me mee naar m’n auto. Hij pakte me bij mijn middel beet, duwde me zachtjes tegen de auto aan en streelde mijn gezicht. Langzaam kwam hij met zijn gezicht dichterbij. Zijn lippen raakte voorzichtig de mijne. Onze eerste zoen was een feit en wat voelde dat fijn. I think this was the most perfect first date i ever had.

Vrolijk en met baby butterfly’s in m’n buik ging ik op weg naar huis. Voordat ik thuis was had ik al een smsje van hem op m’n telefoon. Al snel plande we een volgende date en hij nodigde me uit om bij hem thuis te komen eten. Hij wou graag voor me koken en ik vond dat natuurlijk mega galant. Dus daar ging ik dan, in m’n autootje, op weg naar zijn huis. Ook weer mega spannend. Hij woonde ontzettend leuk, ik was helemaal onder de indruk van zijn leuk ingerichte huis. Hij had heerlijk gekookt en hij had mijn favoriete wijntje in huis gehaald. Later op de avond plofte we op bank met een wijntje in onze hand. Die overigens heel snel op tafel stonden omdat we de hele avond hebben liggen kroelen en zoenen op de bank. Dit voelde goed, een normale man, met een huis, een vaste baan, twee katten. Lekker burgerlijk maar daar was ik misschien wel gewoon aan toe. Al snel werden onze dates serieus en hadden we een vaste relatie met elkaar. Ik ging door de weeks vaak naar hem toe om daar de nacht door te brengen samen, om vervolgens s’ochtends weer heel vroeg op te staan omdat ik gewoon nog studeerde in Amsterdam. We deden leuke dingen en hij had ook al kennis gemaakt met mijn vader. We hadden het fijn samen maar het was misschien niet bijzonder genoeg. We hadden het goed, we vonden elkaar leuk en aantrekkelijk en we konden het gewoon onwijs goed vinden. Maar waren we echt verliefd? Nee, denk het niet. Was dit echt de liefde van ons leven? Geen idee. Dit waren vragen die bij ons beide door het hoofd spookte. Dit zorgde voor onzekerheid voor beide partijen. Onze relatie is hier uiteindelijk helaas op stuk gelopen, geheel op een goede manier hoor, dat dan weer wel. We lieten elkaar los om iemand te vinden waar we echt verliefd op waren. Waarom blijven aankloten als je niet zeker weet dat dit het is? Stel je voor dat we hierdoor de liefde van ons leven zouden mislopen.

Pas maanden later besefte we ons wat we hadden laten lopen, ons contact bloeide weer op en we raakte maar niet uitgepraat over onze tijd samen. We hadden het tenslotte toch goed? Waarom hebben we dit dan laten lopen? Pas toen we uit elkaar waren durfde we eerlijk te zijn over onze gevoelens voor elkaar. Ik heb altijd gedacht dat hij niet gek genoeg op mij was, maar dat bleek minder waar achteraf. Ik ben daardoor onwijs terughoudend geweest en vice versa. Tot op de dag van vandaag weten we niet of de liefde voor elkaar nog bestaat. We hebben elkaar namelijk nooit meer gezien maar we appen nog wel eens over de fijne tijd en vooral de fijne nachten die we met elkaar hebben gehad.

Benieuwd naar alle andere dating stories? Je leest ze hier.

Alle dating stories zijn gebaseerd op waargebeurde verhalen, de namen en plaatsen zijn fictief. Het is nooit de bedoeling om iemand te kwetsen maar om echter en alleen om een leuk verhaal te vertellen.

Previous Post Next Post

10 Comments

 • Reply Rosie 17 juli 2014 at 09:56

  Wat ontzettend leuk geschreven weer, wauw! Knap dat je er zo open en eerlijk over bent. Ik snap je gevoel wel met de vraag of dit het nou is en meestal denk ik dan ook dat het ’t misschien toch niet helemaal is omdat ik het zelf vanaf minuut 1 écht wist toen ik mijn vriend (nu man) leerde kennen. Aan de andere kant, hoeveel vriendschappen lopen uiteindelijk wel niet uit op een relatie en dan was het ook geen liefde op het eerste gezicht! Altijd je gevoel volgen, zoals jullie ook gedaan hebben natuurlijk en misschien komt er nog wat van jullie app contact ;-)!

  Liefs Rosie

  • Reply Thessa 17 juli 2014 at 17:31

   Dank je wel Rosie! Ja ik denk dat je het gewoon weet als het goed zit, maar de liefde blijft een vreemd iets…en wie weet ooit op een dag. Wie zal het zeggen :)

 • Reply Kelly 22 juli 2014 at 15:17

  Aaaaw ik lees nu pas je berichtje <3 mijn mooie dochter ontstaan uit die ene eerste date <3… Heel jammer dat het met Gijs niks is geworden! Wie weet komt het ooit nog. oude liefde roest niet schat! Xx

  • Reply Thessa 22 juli 2014 at 19:25

   Blijft bijzonder dat ik gewoon aanwezig was op jullie eerste date! Vind het zo leuk dat jullie nog samen zijn en dat jullie nu je prachtige meisje hebben <3

 • Reply Roxanne 22 juli 2014 at 23:39

  If it’s meant to be…. ;)

 • Reply Eveline 23 juli 2014 at 11:32

  Wat een leuk verhaal! Jammer dat de relatie uiteindelijk niet staande is gebleven.
  Maar misschien kom je binnenkort nog een veel leukere man tegen… wie weet!

  • Reply Thessa 23 juli 2014 at 11:54

   Dank je wel Eveline! En ja wie weet…zodra dat gebeurt zijn jullie natuurlijk de eerste die dat horen ;)

 • Reply Jasmijn 10 januari 2017 at 12:09

  Hele oude blog maar toch leuk om te lezen! Soms is daten zo’n doolhof van bedenken wat de ander denkt en daar je beslissingen op vast leggen. We moeten allemaal meer communiceren hahaha

 • Reply Lize - Weereenrelatie 22 december 2017 at 14:18

  Ik heb de blog helemaal afgelezen. Bij veel blogs klik ik toch snel weg maar ik vind dat je echt heel goed schrijft!

 • Leave a Reply