Dating Stories

DATING STORY #14 | ONLINE DATING TO THE TEST

GASTBLOG | Geschreven door: Jacky

Als jonge twintiger betrek ik een studentenkot in de hoofdstad. Wat begon met wilde plannen als single in the city, liep al snel uit op eenzaam sippen op de bedbank. Want hoe ontmoet je mensen met wie je deze leuke stad kan ontdekken? Mede om mensen te leren kennen, mede als onderzoek voor een artikel dat ik schreef, meldde ik me aan op een datingsite. Zullen er leuke singles in de buurt wonen waar ik Amsterdam mee kan ontdekken? Of krijgen vrienden gelijk en zitten er alleen vieze mannetjes die vooral uit zijn op een avond tussen je benen? Als meid die d’r mannetje wel staat ging ik het avontuur aan: kom maar op met die mannen!

Op enkele bejaarde mannetjes na die wel ‘een lekkere lolly voor me hadden’, had ik al snel leuk chatcontact met wat mensen. Binnen een week besloot ik met Bart af te spreken omdat het online leek te klikken. Bart’s profiel: stoere visser, wielrenner, donker haar, sexy ogen, armen zo breed als een palmboom en hij hield van romcom’s. Wat kon hier mis gaan? We spraken af bij een kroeg en na 15 minuten wachten, smste hij dat hij een kwartier te laat was. No shit Sherlock. 

Het was mooi weer dus ik wachtte op het terras. En daar om de hoek verscheen Bart op zijn fiets. Op zijn elektrische fiets. Met een soort vlaggetje achterop. En erachter hing een karretje, dan kon hij zijn visspullen snel inpakken als hij plots de aandrang kreeg op een fishing trip te gaan. Enthousiast kwam hij op me aflopen en riep hoe bijzonder het was dat ik op mijn foto’s leek! Hij daarentegen had wel erg voordelige kiekjes op z’n profiel staan. Niet alleen was hij een halve kop kleiner dan ik, hij was ook zo breed als een spijker en zijn muizige haar dunde al flink uit. Zijn stem paste wel bij zijn echte uiterlijk: een vreemde piepstem die mij aan Alfred Jodocus Kwak deed denken. Na een klein uurtje lukte het om zijn spraakwaterval te onderbreken en de date vriendelijk af te breken – huiswerk enzo.

Nadat ik mezelf er van overtuigd had dat ik niet zo oppervlakkig moest zijn en dat hij misschien zijn dag niet had, plande we nog een date. Online klikte het toch immers goed? We gingen mijn favoriete film kijken: Moulin Rouge. Toen hij na de eerste scène zachtjes begon te huilen, biechtte hij op: hij was verliefd op mij. In tijden had hij zich niet zo gelukkig gevoeld. Hij sloot af dat hij zeker wist dat ik de ware was en ging vol voor de tongzoen, dat weet ik omdat hij met zijn mond open op me af kwam. Gezien meneer mijn hints en lichaamstaal duidelijk niet begreep, moest ik hem van me af duwen en vertellen dat dit helaas niet wederzijds was. En nee, ik had ook niet het idee dat dit nog zou groeien. Snel pakte ik mijn spullen, reed naar huis en negeerde iedere sms die hij de volgende twee weken stuurde.

Mijn dvd heeft hij nog steeds, die durfde ik niet meer op te halen.

Jacky.

 

Dank je wel Jacky voor dit leuke verhaal! Neem ook zeker even een kijkje op haar blog. Wil jij ook jouw dating story met ons delen? Neem dan contact op via singleandthecity@hotmail.com, dit mag uiteraard ook geheel anoniem. 

Alle dating stories zijn gebaseerd op waargebeurde verhalen, de namen en plaatsen zijn fictief. Het is nooit de bedoeling om iemand te kwetsen maar om echter en alleen om een leuk verhaal te vertellen.

Previous Post Next Post

8 Comments

 • Reply Dionne 25 juli 2014 at 10:30

  Wat een leuke column

  • Reply Thessa 25 juli 2014 at 13:05

   Ja? Mag ze vaker schrijven voor Single and the City? ;)

 • Reply Maris 25 juli 2014 at 10:50

  Een mooi verhaal heb je in ieder geval wel er aan over gehouden :D Die dvd had ik ook niet opgehaald hoor.

  • Reply Jacky 25 juli 2014 at 11:27

   Die dvd ophalen gebruikte hij als excuus dat ik nog langs moest komen – nou, danku de koekkoek.
   Maare, die dvd komt nog terug in een ander verhaal. Stay tuned ;)

 • Reply Lotte H 25 juli 2014 at 15:55

  Datingstories. Wat lezen ze toch heerlijk weg. Deze is weer onwijs leuk haha. Het zal je maar gebeuren joh. :) Complimenten voor jou en je verhalen ook voor Thessa natuurlijk ;)

  • Reply Thessa 25 juli 2014 at 16:33

   Dank je wel Lotte!

  • Reply Jacky 5 augustus 2014 at 14:44

   Thanks Lotte! Ik vind Thessa’s site ook heel leuk en ben trots dat ik er voor mag schrijven :)

 • Reply Nadia 20 augustus 2014 at 17:19

  Oh lordie hahaha, wat een verhaal. Sommige mensen zijn knapper in het echt en andere, tjaa.. die zijn knapper op de foto. Helaas had jij eentje van de laatste categorie, maar het is wel weer leuk voor ons om te lezen hihi.

 • Leave a Reply