Dating Stories

DATING STORY #16 | HET BLAUWTJE

GASTBLOG | Geschreven door: Jacky

Vertelde ik vorige keer nog over een date die heel erg tegenviel, het kan ook andersom: dat jij zelf tegenvalt bij de je date. Ik kwam er achter dat je een ouderwets blauwtje ook kan lopen bij het hippe internetdaten. 

Het begon met een hele leuke mailwisseling met een vlotte, tikkeltje mysterieuze man. Ruben was een wereldreiziger, hield van (zijn woorden) wereldse muziek en wereldse vrouwen. Als chick in the city voelde ik me heel werelds en hij was het met me eens dat ik me best onder de wereldreizigers mocht scharen: van polder precious naar wereldstad wijf telde best als cultuurshock. Genoeg aanleiding voor het prikken van een date!

Picknicken in het park, ik zou het kleed meenemen en Ruben zorgde voor het eten. Een man die kon koken of zou hij wat kant en klaar-happen meenemen van de AH to Go? Zonder vlinders maar met gezonde kriebels in m’n buik liep ik een kwartier te vroeg naar de afgesproken plek et voilà, Ruben was er ook al! Blijkbaar hadden we hetzelfde gevoel voor time management, dat beloofde veel goeds.

Zo’n drie uur zaten we gezellig te kletsen over alles. Zijn reizen rond de wereld, mijn reis naar de grote stad. Mijn onbegrip voor dierenleed en zijn zus die zwerfkatten opving. Het eten had hij niet zelfgemaakt, maar een hapje van een goede traiteur hoor je mij niet over klagen. Ik raakte stiekem steeds zijn arm aan en hij streek een haarlok uit mijn gezicht. Zou dat internetdaten dan toch voor mij gaan werken? Er volgde nog twee geslaagde dates en net toen ik dacht dat dit mijn Mr Right Now was kreeg ik een belletje van hem.

Meneer wilde het contact verbreken. Hij ging me te leuk vinden en dat wilde hij niet omdat ik eigenlijk zijn type niet was. Waarom niet? Ruben hield eigenlijk meer van vrouwen met een superslank figuur. Dat vond hij mooi omdat het een prachtige reflectie was tussen een Westerse vrouw en het leed in andere landen. Hij vond het moeilijk om het tegen me te zeggen en wilde me niet kwetsen, maar hij had zijn keuze gemaakt. Hij vond me prachtig, maar lichamelijk matchte ik niet met zijn ideale vrouw. Ja, hij voelde zich fysiek tot me aangetrokken en dat kon hij zelf ook niet helemaal verklaren. Maar het moest afgelopen zijn, een fijn leven verder, tuut-tuut-tuut.

Stomverbaasd staarde ik naar mijn telefoon. Was dit echt gebeurd? Waar ik normaal mijn bekkie wel bij me heb, had ik weinig vragen gesteld tijdens zijn verhaal. Ook nu zou ik nog steeds niet weten wat ik had moeten zeggen. Dat hij een oppervlakkig ei was die te veel aan zijn principes hing? Dat een emotionele klik zwaarder moest wegen dan een ideaalbeeld in zijn hoofd? Waar ik was begonnen met de tocht richting een roze wolk, maakte ik direct een harde landing op aarde. Ik had twee keuzes: m’n slaapbank betrekken met een pak koekjes of het web weer op; op zoek naar een date die mijn ego even op zou krikken. Ik koos voor het laatste.

Jacky.

 

Dank je wel weer Jacky voor dit leuke verhaal! Heb je haar vorige dating story voor Single and the City al gelezen? En neem ook zeker even een kijkje op haar blog. Heb jij ook grappige date verhalen? En wil je die met ons delen? Neem dan contact op via singleandthecity@hotmail.com, dit mag uiteraard ook geheel anoniem. 

Alle dating stories zijn gebaseerd op waargebeurde verhalen, de namen en plaatsen zijn fictief. Het is nooit de bedoeling om iemand te kwetsen maar om echter en alleen om een leuk verhaal te vertellen.

 

 

Previous Post Next Post

22 Comments

 • Reply Jennifer 14 augustus 2014 at 12:17

  Wat een ***! De perfect man of vrouw bestaat niet, iedereen heeft wel zo zijn minpunten.

  • Reply Thessa 14 augustus 2014 at 12:34

   Idd wat een #$%*&^ !! Dat zulke kortzichtige mannen nog bestaan….

  • Reply Jacky 14 augustus 2014 at 20:42

   Yes, Mister A-hole eerste plank – achteraf.
   Maar ach, het levert ‘leuke’ verhalen op voor later. Always look on the bright side ;)

 • Reply Beitjuh 14 augustus 2014 at 18:38

  DIT!!!! Echt het is mij 2 keer gebeurd en nog steeds denk ik bij mezelf “hoe??” echt hoe kun je als persoon met jezelf leven, spoor je dan wel?? Oppervlakkige klootzakkies

  • Reply Thessa 14 augustus 2014 at 18:59

   Hey! Wat leuk je mijn blog ook leest ;) Ja niet te geloven toch? Sommige mannen…

  • Reply Jacky 14 augustus 2014 at 20:41

   Hi Lin, echt absurd toch? En ik heb altijd gewoon realistische foto’s geplaatst enzo – overigens had ik ten tijde van deze date een maat 40, ik WAS gewoon slank!

 • Reply Kimberley 14 augustus 2014 at 20:55

  Wat een oppervlakkige *pieeeeeeep* Hij kan lang zoeken naar ”zijn perfecte vrouw” maar geloof mij als hij zo doorgaat komt hij niet meer dan zichzelf tegen!

  Wat een onwijs leuke blog heb je zeg! Ik ga nog even verder lezen.. ;-)

  • Reply Thessa 14 augustus 2014 at 21:53

   Dat zei ik ook al tegen Jacky, deze gozer komt zichzelf nog een keertje goed tegen.

 • Reply Kaylani 15 augustus 2014 at 12:12

  Damn, hij heeft wel eisen zeg. Hij voelde zich tot je aangetrokken maar je was lichamelijk niet goed genoeg voor hem?! Ik wens hem veel succes met zijn vrijgezelle leven dan ;)

  • Reply Jacky 15 augustus 2014 at 13:10

   Amen to that Kaylani!

 • Reply Dotje 15 augustus 2014 at 16:43

  oooooo zo awkward! En zo triest! Zegt zoveel over deze man, jakkiebah!

  X

  Dotje

  • Reply Thessa 15 augustus 2014 at 20:25

   Precies, het zegt meer over hem dan over haar.

 • Reply Rianca 15 augustus 2014 at 17:13

  Wauw.. Ik heb hier geen woorden voor. Maar goed dat hij dat nu vermeld en niet over 4 jaar.

  • Reply Thessa 15 augustus 2014 at 20:37

   Ik ook niet, mannen zijn gewoon stom. punt :P

 • Reply Jessica 15 augustus 2014 at 18:45

  Zo herkenbaar! Dat was de reden dat mijn ex het toch niet zag zitten, toch “niet” zo verliefd op me was om vervolgens om me heen te draaien en te samen dat ik langs moest komen als ik weg ging van mn toenmalige huidige vriend die bij hem in de buurt woonde. Zo hebben we nog een jaar om elkaar heen gedraaid tot ik mijn huidige vriend leerde kennen. Toen was meneer beledigd “want ik was toch wel heel leuk en hij toch wel een beetje verliefd”. Inmiddels heeft hij een vriendin die nog wat groter is dan ik….

  • Reply Thessa 15 augustus 2014 at 20:38

   Hahaha, ja dat zal je altijd zien. Degene die het hards roepen dat ze er niet van houden…

 • Reply Jorinde 15 augustus 2014 at 19:04

  Dat het bestaat! Wat een oppervlakkige (…). Gelukkig is karma een bitch en zal ie zichzelf wel tegenkomen! Hopelijk heb je de volgende keer meer succes! ;)

  • Reply Thessa 15 augustus 2014 at 20:38

   She sure is, karma ;)

 • Reply Bianca 16 augustus 2014 at 23:10

  Wat een sukkel zeg. “Reflectie tussen een Westerse vrouw en het leed in andere landen”, ongelooflijk. Waarom dan daten, je ziet op foto’s toch ook al of iemand graatmager is of niet.

 • Reply suus 17 augustus 2014 at 14:06

  Ik vind vooral dat:’reflectie tussen een westerse vrouw en het leed in andere landen’, echt he-le-maal onbegrijpelijk. Zeg dan gewoon eerlijk dat je het mooier vind. Als een vrouw zo slank is dat ze je aan hongersnood en ellende in de wereld doet denken, is ze of wel erg dun of er zit een steekje los bij hem.
  Aan de andere kant, beter dat er nu een punt achter gezet word dan dat hij tijdens een relatie constant op je figuur gaat zitten fitten.

 • Reply Roxanne 19 augustus 2014 at 12:49

  Waaaaat?! Wat een ongelofelijke kortzichtige eikel! Jeetje zeg…. Wat een redenatie ook! Ik denk dat ik ook flabbergasted aan de telefoon was geweest

 • Reply Kaya-Quintana 27 augustus 2014 at 14:09

  Ik houd van jou blog, eindelijk iemand die lekker recht doorzee is over daten.

 • Leave a Reply