Lifestyle

FURRY FRIEND TAG

IMG_4551

The furry friend tag, ik zag hem bij Cynthia van Misslipgloss.nl en toen dacht ik die moet ik ook even gaan invullen over mijn furry best friend. Jullie hebben hem al vast vaker voorbij zien komen hier op de blog maar vandaag laat ik jullie nader kennis maken met mijn allergrootste vriend: 

Wat is de naam van je huisdier?

IMG_0435

Duke. (spreek je uit als Djoek)

Wat voor dier is het en wat voor ras?

IMG_1579

Duke is een hond, een Jack Russel. Kort harig en staat redelijk hoog op z’n poten.

Hoelang heb je je huisdier al?

1890559_686207491420581_997147514_o

Duke is inmiddels alweer 12 jaar onderdeel van ons gezin. Hij heeft een tijdje na de scheiding van mijn ouders bij mijn moeder gewoond maar toen zij ziek werd is hij weer bij mij komen wonen.

Hoe heb je je huisdier gekregen?

IMG_9795

Ik kreeg Duke voor mijn 15de verjaardag. We zouden eigenlijk voor een vogeltje gaan kijken, maar dat zat Duke, moederziel alleen in een hokje. Al zijn broertjes en zusjes waren al verkocht en Duke was overgebleven omdat hij een knik in z’n staart had en twee scheve oortjes. Hij was zo klein en lief en als mijn ouders een hondje zouden nemen dan zouden ze een Jack Russel mannentje willen. En liet Duke nou net een mannetje zijn. Het heeft gewoon zo moeten zijn toentertijd.

Hoe oud is je huisdier?

IMG_3620

Duke is inmiddels al een oude man, al merk je dat totaal niet aan hem. Hij is in juni 12 geworden.

Wat zijn een paar gekke dingetjes over de persoonlijkheid van je huisdier?

IMG_0721

Duke is in z’n vorige leven een kat geweest, dat kan bijna niet anders! Hij geeft kopjes en loopt onder je benen door met een bolle rug. Het liefst herhaalt hij dat dan een paar keer. Ook kan hij niet tegen het geluid van mijn telefoon. Het binnenkomen van een e-mail of een twitter mention vind hij vreselijk. Hij schrikt dan op en loopt weg. Hij vind het sowieso niet leuk als ik op m’n telefoon kijk, hij wil altijd mijn volledige aandacht.

IMG_3560IMG_3558

Als hij intens blij is rolt hij over de grond en gaat hij met zijn rug wild over de ondergrond.

IMG_9764

Ook wil hij altijd bij je zijn, we hoeven maar te bewegen of op te staan en hij staat alweer naast je. Om je dan vervolgens te volgen door het hele huis. Wij noemen hem dan ook wel eens Shadow.

IMG_3127

Hij houdt trouwens niet van knuffelen, hem optillen of vasthouden vind hij vreselijk. Ik doe het wel eens omdat ik hem dan zo gemist heb maar als ik hem dan los laat rent hij van vreugde rondjes door het huis. Blij dat hij weer los is. Hij heeft net zoals zijn baasje last van claustrofobie denk ik.

IMG_9796

Als hij boos is, omdat hij z’n zin niet krijgt, gaat hij met z’n rug naar me toe zitten. Ik kan hem dan roepen maar hij geeft mij dan geen blik waardig. Dit duurt nooit langer dan een paar minuten hoor, dan is hij het alweer vergeten.

IMG_4436

En hij is dol op ijsjes!

Wat betekent de relatie met je huisdier voor jou?

IMG_4459

Duke is mijn alles, mijn grote liefde, mijn beste maatje. Ik hou zoveel van hem dat het soms pijn doet. Hij is altijd vrolijk als ik thuis kom, hij zal mij nooit veroordelen om wat ik doe en geeft mij altijd z’n onvoorwaardelijke liefde. Het houden van een dier is zoveel anders dan het houden van een mens. Het is niet met elkaar te vergelijken eigenlijk en gewoon van onschatbare waarde.

Wat zijn je favoriete herinneringen van je huisdier?

DCP_0427

Mijn favoriete herinneringen zijn van toen mijn broertje nog leefde. Die is inmiddels al weer 10 jaar overleden aan een zeldzame stofwisselingsziekte. Hij was toen we Duke kregen al ernstig ziek maar hij genoot zo van het klein mormeltje wat speelde bij hem in bed.

DCP_0536

Duke was altijd heel lief en rustig bij Mike. Gaf hem likjes en ging lekker bij hem liggen. Met een puppy door de stad lopen was bijna onmogelijk, iedereen wou hem aaien natuurlijk. Maar als we dan haast hadden zetten we hem bij Mike op schoot in de rolstoel. Niemand die dan meer durfde op een enkeling na. We moeten er nu nog wel eens om lachen dat we dat doen hebben gedaan.

IMG_3686

IMG_3577

IMG_3556

IMG_3661

Ook de momenten op het strand zijn ook onbetaalbaar. Hij vind het strand zo fijn en je ziet hem dan zo ontzettend genieten. High five my friend! I like it to0!

Wat zijn de koosnaampjes die je hebt voor je huisdier?

IMG_1369

Ik noem Duke eigenlijk altijd Poekie of Dukie. Schatjepatatje komt ook vaak voorbij. Verder heeft Duke een hoop bijnamen, we noemen hem Shadow omdat hij je overal volgt. Mr. Parkinson omdat hij trilt. En acteur omdat hij dat nou eenmaal is.

IMG_1302

Duke doet ook aan Duking. Net zoiets als planking, hij gaat dan recht voor je staan en legt z’n kop op of tussen je benen en blijft dan zo uren staan. Zoals op deze foto ^

IMG_0722

Duke my friend, ik ben blij dat je er bent! ♥

Als je de tag zelf ook wilt overnemen, hier zijn de vragen onder elkaar:

 • Wat is de naam van je huisdier?
 • Wat voor dier is het en wat voor ras?
 • Hoe lang heb je je huisdier al?
 • Hoe heb je je huisdier gekregen?
 • Hoe oud is je huisdier?
 • Wat zijn een paar gekke dingetjes over de persoonlijkheid van je huisdier?
 • Wat betekent de relatie met je huisdier voor je?
 • Wat zijn je favoriete herinneringen met je huisdier?
 • Wat zijn de koosnaampjes die je hebt voor je huisdier?

Laat je een berichtje achter als je de tag ook hebt gedaan op jouw blog? Het lijkt me namelijk leuk om jouw fuffy friend ook beter te leren kennen!

Liefs, ♥ Thessa

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Nancy 18 augustus 2014 at 19:39

  Lief!!! Honden zijn gewoon de leukste huisdieren

  • Reply Thessa 18 augustus 2014 at 19:56

   Ben ik helemaal met je eens Nancy!

 • Reply Roxanne 19 augustus 2014 at 12:54

  Wat een schatje is Duke ook! En mooi dat hij zo veel herinneringen bij zich draagt

  • Reply Thessa 19 augustus 2014 at 13:45

   Lieverdje he? Ik ben zo gek op hem! <3

  Leave a Reply