Columns

COLUMN | WAT JE MOET WETEN OVER INTERNET DATEN

Dating stories2

Wat moet je weten over internet daten? Bijna heel vrijgezel Nederland is tegenwoordig online te vinden. Ze verschijnen zomaar op je beeldscherm en je kan ze eens rustig bekijken terwijl je in je comfy outfit zit. Geen gedoe met make-up, hoge hakken en strakke jurkjes. Gewoon lekker met je ongemake-upte hoofd en je joggingbroek op de bank met de laptop op schoot. Geen akward momentjes meer in de kroeg als je dan eindelijk de moed hebt verzameld om iemand aan te spreken en dan blijkt hij een vriendin te hebben. Hier op het wereld wijde web weet je tenminste zeker dat de ander vrijgezel is, uitzondering daar gelaten offcourse. Maar waar moet je nou weten over internet daten?

Heeft de persoon in kwestie maar 1 foto op z’n profiel?

En beweerd hij geen andere foto’s te hebben? Dan moet er meteen een alarm belletje bij je afgaan. Want come on, het is 2014 en iedereen heeft tegenwoordig meer dan 1 foto van zichzelf. Het excuus dat z’n computer is gecrasht en dat hij alles kwijt is, moet je al helemaal niet geloven. Of in het geval van Tinder dat hij een nieuwe telefoon heeft en daar nog geen foto’s op staan. Tegenwoordig heeft iedereen de meest leuke foto’s van zichzelf online staan, denk alleen maar aan Facebook. Deze persoon heeft duidelijk iets te verbergen en waarschijnlijk is hij  niet wie die zegt dat hij is. DELETE! Up to the next. Want er staan er genoeg online hoor!

Luister altijd naar je gevoel.

Hoe leuk hij er dan ook mag uitzien op foto. Of hoe leuk hij misschien overkomt op WhatsApp of aan de telefoon. Heb je geen goed gevoel over jullie date? Niet doen! Je zal je zelf toch voor je kop slaan als zijn intentie van een alleen drankje doen iets heel anders is dan wat jij in gedachte had. Waag het er niet op, je weet namelijk nooit wie je treft! Je kan hem dan beter laten lopen ipv zelf het risico lopen dat je wat overkomt. Je gevoel heeft namelijk het over het algemeen altijd gelijk.

Hij wil op de eerste date thuis afspreken.

Niet doen! Tenzij je natuurlijk zelf in bent voor een booty call, dan houd ik je niet tegen ;). Een afspraakje bij iemand thuis eindigt bijna altijd in de slaapkamer. Als je elkaar aantrekkelijk vind en er wordt gezoend, dan is de verleiding namelijk erg groot om verder te gaan. Ben je serieus opzoek naar een relatie? Dan raad ik dit ten zeerste af.

 

Spreek af in een openbare gelegenheid.

Hier heb je dan ook echt de gelegenheid elkaar beter te leren kennen. Het is stukken veiliger, er zijn andere mensen om je heen en je komt niet zo snel in de verleiding. Laat ook altijd iemand weten als je voor het eerst met je internet date afspreekt. Wat je dan ook gaat doen. Of je in de stad afspreekt of toch bij hem of bij thuis. Het is altijd goed als vrienden of familie weten met wie je en waar je bent. Want je weet maar nooit. Internet daten is net als seks, doe het veilig of doe het niet.

IMG_9846

Bel een keertje met elkaar voordat je afspreekt.

Ten eerste zegt een stem veel meer dan geschreven woorden. Je kan meteen een beetje aftasten of jullie leuk met elkaar kunnen kletsen. Want chatten of mailen is zoiets anders dan met elkaar telefoneren. En ten tweede maakt het het daten ook veel makkelijker. Het is natuurlijk gek om iemand te ontmoeten waarvan je niet eens weet hoe zijn stem klinkt. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

 

Wissel zoveel mogelijk recente foto’s uit.

Of filmpjes als je die hebt. Zo krijg je een duidelijk beeld van hoe iemand is. Een foto is namelijk maar een moment opname. Hoe meer foto’s hoe meer moment opnames. Vraag hem bijvoorbeeld een random selfie te maken dan weet je gewoon een beetje wat je kan verwachten.

 

Ga niet uiteten op je eerste date.

Je weet namelijk nog niet of het klikt in het echt, dus probeer uiteten gaan te vermijden. Dan zit je dadelijke een heel diner aan elkaar vast zonder dat er een woord gesproken wordt. Ongemakkelijk voor beide partijen en vooral zonde van je tijd. Ga een drankje doen, een filmpje pakken of iets anders luchtigs. Houd de eerste ontmoeting altijd kort. Dan kunnen jullie daarna rustig bedenken of jullie elkaar nog een tweede keer willen zien.

 

Vergeet niet te genieten.

Maar verder is het vooral heel erg leuk, het is veel makkelijker om iemand aan te spreken en je legt snel contact. Zeker fijn als je in het dagelijks leven verlegen bent of het moeilijk vindt om op iemand af te stappen. Het fijne aan internet daten is dat je elkaar eerst leert kennen voor je elkaar ontmoet. Je weet dat gewoon wat voor vlees je voor je…uuhm in de kuip hebt.

Hoe dan ook, have fun!

Liefs, ♥ Thessa

 

 

 

 

 

Previous Post Next Post

9 Comments

 • Reply Chris 21 maart 2014 at 12:24

  Een filmpje pakken tijdens een 1e date – not done! Dan leer je elkaar juist niet kennen aangezien er tijdens de film niet gepraat kan worden
  Juist wel uit eten of thuis afspreken, veel tijd om te praten en het is veilig!

  • Reply Thessa 1 augustus 2014 at 12:13

   Een filmpje pakken is idd ook niet ideaal, maar wel handig voor mensen die verlegen zijn bijvoorbeeld. Filmpje kijken om het ijs te breken en daarna nog even wat drinken.

  • Reply Eveline 2 augustus 2014 at 11:58

   Ik vind thuis afspreken echt niet veilig…
   Spreek voor mezelf als ik zeg dat ik op een eerste date beslist niet met iemand in bed terecht wil komen. En dan heb je ook altijd nog familieleden die opeens binnen kunnen vallen. Maar ieder zijn eigen manier van daten natuurlijk!

   • Reply Thessa 3 augustus 2014 at 14:25

    True story, iedereen vind zelf iets prettig en moet natuurlijk ook zeker doen waar hij of zij zich prettig bij voelt. ;)

 • Reply Eveline 2 augustus 2014 at 11:55

  Handige tips! Ik ben op dit moment ingeschreven op een datingsite en misschien komt er nog wel een date uit voort! Dan kan ik deze tips zeker gebruiken. Heb op dit moment in ieder geval leuk contact met een paar jongens…

  • Reply Thessa 3 augustus 2014 at 14:27

   Hi Eveline, wat leuk om te horen dat je lekker aan het daten bent. Vooral van genieten en veel lol hebben. Ik hoop dat je er wat leuks aan over houdt! Veel succes iig. Liefs, Thessa

 • Reply Anne Solveig 3 augustus 2014 at 14:50

  Wat leuk! Ik heb ook online gedate, op Tinder dan.. Dat telt ook, toch? Het werkt wel!

  • Reply Thessa 3 augustus 2014 at 14:53

   Dat telt zeker! Tinder is het nieuwe daten! Je hebt er dus een leuk vriendje aan overgehouden begrijp ik ? :D

 • Reply Danielle 27 januari 2015 at 10:37

  Hey dames,

  Het topic is een beetje gedateert ondertussen maar ik heb ondertussen een paar Tinder dates achter de rug, en ben er niet blij mee. Hoop “verouderde” foto’s zeg maar en het is me wat te direct. Heeft iemand wat tips voor goede dating sites?
  Ik was altijd meer van het direct op de man afstappen, maar ik ben het met de tips eens, vaak kom je een bezette tegen. Heb je er nog niets aan. Wat zijn leuke sites om op te daten?

 • Leave a Reply