Dating Stories

DATING STORY #19 | DE CHIRURG

GASTBLOG | Geschreven door: Kelly

In een ver grijs verleden toen ik nog geen striae op mijn buik had en stiekem een crush had op Daan Schuurmans datete ik ook. Ik werkte als interieurstylist en viel als een blok voor mijn collega next door. Hij helaas niet op mij, en hij vroeg me op de man af “ben je verliefd op mij”. Uh uh uh uhhh toen ik na 1,5 minuut uit gestotterd was zei ik nouja uh wel een beetje. Hij vertelde me echt heel aardig dat de gevoelens niet wederzijds waren. Met gebroken hart droop ik af terug naar een showroom op de bovenste verdieping waar ik zielig alleen in een hoekje kon zitten sippen.

Waarschijnlijk voelde mijn buurcollega Arnoud zich wel heel rot over het hele voorval en zag hij het als zijn nieuwe taak voor mij een geschikte date te vinden. Een paar maanden later kwam hij naar me toe en zei Goh Kell ken je Marco nog? Uhm nee… wie is Marco? Marco is een oud-collega van mij uit de tijd dat ik nog bij het leger zat zei Arnoud. Vriend, leger.. Klinkt goed! Als klap op de vuurpijl zei hij ook nog dat hij enkele weken daarvoor eens bij ons in de winkel was geweest en mij had gezien. Hij vond me een leuke spontane meid en op een date met mij zou hij geen bezwaar hebben. Hmm ik ben helemaal niet zo een daredevil en zomaar met iemand afspreken die ik nooit heb gezien is niet helemaal mijn ding. Maar ach, waarom niet? You only live once, Girls just wanna have fun, Je bent maar een keer jong. Alle clichés werden uit de kast getrokken en ik zei “heel stoer” laat hem mij maar een berichtje op Hyves sturen. (Ja mensen zo lang geleden is dit)

Een dag later had ik een berichtje van Marco. Met kloppend hart opende ik het berichtje, maar bekeek natuurlijk eerst snel de foto! Een gemillimeterd hoofd met een grote lach en een megazonnebril. Verder geen fotos te vinden op zijn pagina. Ik was nog geen stap verder. Ik besloot de stoute schoenen aan te trekken en ja te zeggen op zijn vraag of ik iets met hem wilde drinken. In mijn oude stamkroeg in Den Haag stad spraken we af. Om 20.00. Om 19.45 belde ik bij mijn stamkroeg m’n beste vriend met de boodschap “luister, als hij lelijk of stom is dan ga ik heel snel weg. Bel me over een half uur en vraag me dan of ik weg wil”. Mn beste vriend begon heel hard te lachen en zei me dat het goed was. Daar kwam iemand aansjokken. Een skatebroek, van die lompe grote skateschoenen, een sigaret in zijn mond en een vunzige rugzak op zijn rug. No shit, is dit de militair? En yes indeed… hij herkende mij meteen en begon na het voorstellen te ratelen. Dat hij al jaren niet meer rookte, maar zo zenuwachtig voor onze date was dat hij snel een pakje peuken had gekocht en wat sigaretten had opgerookt. Fijn, een stijlloze vent die ook nog eens naar sigaretten stinkt. OBER..MOJITO. Met extra rum a.u.b.

Het telefoontje van mijn beste vriend bleef uit want die vond dat ik wel wat blind date ervaring kon gebruiken. Ik zat dus vast, geen smoesjes. We begonnen te praten, dronken beide 2 cocktails. En het gesprek kwam op school. Ik had me die avond ervoor ingeschreven voor een lerarenopleiding. Hij begon te vertellen dat hij geïnteresseerd was om boomchirurg te worden. Ik begon keihard te lachen en dacht gelukkig heeft hij toch humor! Hij op zijn beurt keek me stomverbaasd aan en vertelde dat het een bloedserieus verhaal was. No shit Sherlock. Ik sms mijn beste vriend dat hij me moet ophalen. Op dat moment belde Arnoud om te vragen hoe het was en of we zin hadden om bij hem en zijn nieuwe vriendin een drankje te komen doen. Hij woonde ook in het centrum van Den Haag en ik wist niet hoe snel ik op moest staan om daar weg te komen. De boomchirurg en ik liepen naar de bar om af te rekenen. €25,- Meneer. Boomchirurg keek in zijn portemonnee en vroeg “Kan je ook even bijleggen ik heb maar €10,-“. Ik trok €20,- uit mijn portemonnee. Hij rekende af en stopte het wisselgeld in zijn zak! Waar hangen de camera’s? Dit kan gewoon niet echt zijn! Ik dacht een half uur geleden al dat het niet erger kon dan dit. Maar het blijkt van wel dus. Met lood in mijn schoenen liep ik naast hem naar Arnoud en zijn nieuwe vriendin.

Gelukkig was de vriendin van Arnoud een super aardige meid en heb ik me de hele verdere avond aan haar opgedrongen om maar geen woord te hoeven wisselen met de boomchirurg. Mijn klok leerde me dat het tijd was om op te stappen want ik moest met de tram naar huis. Ik begroette iedereen en de boomchirurg liep mee om ook met de tram naar huis te gaan. We liepen de tramtunnel in waar 3 verschillende trams reden. Hij moest de ene kant op en ik de ander. Hier scheiden gelukkig onze wegen. Ik zag een tram aankomen in mijn richting. ik zette mijn lichaam in de sprinthouding en gilde naar hem “DIT IS MIJN TRAM. FIJNE AVOND VERDER HE!” Hij keek me na en ik zag hem toen ik in de tram zat aan de overkant naar me kijken. Hij kon de boom in! Ik bleef stug op mijn telefoon kijken, en begon mijn beste vriend te bellen. Ik zat in de verkeerde tram… Maar al zou ik verdwalen ergens in een ghetto in Den Haag zou dat nog altijd beter zijn dan een gepast afscheid te moeten nemen van de boomchirurg.

Kelly.

 

Dank je wel Kelly voor je leuke verhaal! Neem ook zeker even een kijkje op haar blog waar ze schrijft about momtalk, lifestyle, cooking & creativity. Heb jij ook grappige date verhalen? En wil je die met ons delen? Neem dan contact op via singleandthecity@hotmail.com, dit mag uiteraard ook geheel anoniem.

Alle dating stories zijn gebaseerd op waargebeurde verhalen, de namen en plaatsen zijn fictief. Het is nooit de bedoeling om iemand te kwetsen maar om echter en alleen om een leuk verhaal te vertellen.

Previous Post Next Post

14 Comments

 • Reply Lynet 19 september 2014 at 08:36

  Haha wat een leuk verhaal!! Ongelooflijk die betaal situatie…

  • Reply Kelly 19 september 2014 at 11:45

   Hahaha dankjewel Lynet! Vreselijk toch? Dat zulke mannen überhaupt bestaan!!

 • Reply Hester 19 september 2014 at 14:08

  Oh oh oh! Wat hou ik van dit verjaardag! Hoor het je zo weer vertellen! Hahaha geweldig! xx

  • Reply Kelly 19 september 2014 at 15:58

   Hahahaha ja was verschrikkelijk. Wat een sukkel van een gozer!

 • Reply Hester 19 september 2014 at 14:08

  Verjaardag is verhaal….

 • Reply Remy | BakingBeautyNL 19 september 2014 at 16:17

  Dating story #19 ??

  Hoeveel heb ik er gemist Kell???

  Wel leuk verhaal zo… Boomchirurg. Wil je nog weten hoe het nu met hem is?

  • Reply Thessa 19 september 2014 at 23:35

   Hahaha, nee er staan al 19 dating stories online op Single and the City.nl ;) Dit is de eerste van Kelly, hopelijk volgen er nog meer.

 • Reply Anita 19 september 2014 at 21:04

  Zo te lezen heb ik als moeder dit geweldige verhaal moeten missen , maar zo als je ziet komt er altijd een moment waarop je toch nog kan mee genieten van zo’n verhaal .leuk hoor.xxx

 • Reply Laura 21 september 2014 at 14:12

  Hahaha wat een verhaal. En awkward betaalsituaties, ja die heb ik ook een aantal keer meegemaakt, zo genant!

 • Reply Roxanne 21 september 2014 at 19:57

  Nooit meer een blind date dus? ;) Je had wel meteen een paar clichés in 1 klap te pakken

 • Reply Keshia 24 september 2014 at 08:31

  uhmm hoe oud was meneer Boomchirurg?? like seriously!!

  • Reply Kelly 24 september 2014 at 08:34

   Hahaha toentertijd denk ik een jaar of 24!

 • Reply Kaoutar 24 september 2014 at 21:05

  Hahaha! Leuke verhalen allemaal, ik heb ze allemaal gelezen :D Ik herken heel veel van de verhalen. Op mijn blog plaats ik namelijk ook allemaal columns over mijn single life. Zou het leuk vinden als je een kijkje nam :D

 • Reply elektrische sigaret kopen 16 oktober 2014 at 11:01

  hahaha wat een aparte leuke verhaal!!

 • Leave a Reply