Lifestyle, On the job

HAPPY LIFE

IMG_4445

Vandaag wil ik het graag met jullie hebben over een gelukkig leven. Waarom ik doe wat ik doe en wat mijn beweegredenen zijn. Want ik heb overal een reden voor. Alles in het leven gebeurt in mijn ogen om een reden, toeval bestaat in mijn ogen niet. Het heeft dan zo moeten zijn. Ik krijg vaak de vraag waarom ik ooit make-up artist ben geworden en waarom ik ben gaan bloggen. Al die vragen ga ik vandaag beantwoorden. 

Laten we bij het begin beginnen, dat is tenslotte altijd een goed plan. Ik ben een dochter uit een ondernemingsgezin. Mijn vader is altijd eigen ondernemer geweest, eerst horecabedrijven daarna detailhandel. Een van de redenen ook dat ik heb gestudeerd voor eigen ondernemer. Met mijn ondernemingsdiploma op zak ben ik verder gaan kijken. Wat wil ik de rest van mijn leven gaan doen? Een lastige vraag om te beantwoorden als je 18 bent. Jammer genoeg heb ik een flinke rugzak vol aan nare ervaringen, maar ieder huisje heeft zijn kruisje. Iedereen krijgt zijn of haar portie levenservaring vroeg of laat. Ik helaas iets vroeger dan anderen. Maar dat is niet erg, dat vormt je tot wie je bent. In mijn geval een sterke zelfstandige vrouw. Die het allemaal wel in der eentje kan, haar eigen problemen oplost en handig is met computers, auto’s en ga zo maar door. Één van de redenen misschien ook wel dat ik nog vrijgezel ben. Independent woman! Maar door die nare ervaringen ben ik gaan inzien dat het leven kort is, dat de tijd je soms niet gegund is. Ik vind het daarom zo ontzettend belangrijk om iets te doen wat ik leuk vind. En niet omdat het moet of omdat het verstandig is. Ik had makkelijk drie HBO studies kunnen doen want leren ging mij altijd makkelijk af. Maar vond ik het leuk? Nee! Ik lette altijd goed op in de les zodat ik thuis nooit iets hoefde te leren. Met gemak haalde ik dan een 7. En als ik dan leerde haalde ik een 9 of een 10. Maar dat is totaal niet cool, om de nerd van de klas te zijn. Dus dat deed ik alleen bij hoge uitzondering.

10441530_733733846689517_3316855295418379534_n

Waarom ik make-up artist ben geworden:

Op een avond zat ik met mijn vader wat backstage materiaal te kijken van het concert van Robbie Williams. Wij hebben hier thuis een ding met backstage filmpjes, making offs en bloopers. Deze worden door ons altijd bekeken. Robbie zat vooraf van zijn concert in de make-up bus en werd opgemaakt door zijn personal make-up artist. “Wauw” dacht ik. Dat is te gek! Mensen voorzien van een mooi make-upje en een mooi kapsel. Ze nog mooier maken dan ze al zijn en ze een goed gevoel geven voordat ze het podium op moeten. Een deel zijn van zoiets groots. Van een concert, een theatervoorstelling of een film. In mijn buik vlogen allemaal vlinders rond. Dit vond ik leuk! Nog nooit een make-up kwast vast gehouden maar dit is wat ik wou gaan doen. Niet zo zeer om het feit dat ik ooit met Robbie Williams wou samen werken maar om het feit dat je creatief bezig bent. Met je handen werken en met mensen. Nauw samenwerken om iets moois neer te zetten. Met make-up kan je zoveel dingen doen en betekenen. Ik dook achter de computer en zocht op wat de mogelijkheden zijn.

Vier jaar heb ik “gestudeerd” aan de allround grimeurs opleiding in Amsterdam. Ik heb de gaafste stage’s mogen lopen en mee mogen werken aan verschillende grote projecten. Inmiddels ben ik al 3,5 jaar afgestudeerd en volop werkzaam voor film en tv. En ik vind mijn vak nog net zo leuk als het eerste moment dat ik Robbie Williams in de make-up stoel zag zitten. Geen dag is het zelfde, geen locatie of crew the same. Afwisseling is wat ik nodig heb, elke dag het zelfde doen is niks voor mij. En vrijheid, vrijheid is zo belangrijk. Ik werk voor mezelf en bepaal mijn eigen tijden en werkdagen and i love it! Natuurlijk is het fijn dat ik geld verdien met mijn make-up werk. Want jammer genoeg moeten de rekeningen gewoon betaald worden. Maar als ik geen geld nodig had dan zou ik dit werk ook doen, gewoon puur om het feit omdat ik het zo leuk vind. En dan komen we weer terug op de insteek van dit verhaal: iets doen wat je leuk vind. Als je de mogelijkheid hebt om je hart te volgen en iets te doen wat je leuk vind, doe het! Het leven is veelte kort om je kostbare tijd te besteden aan iets wat je niet leuk vind.

IMG_4376

Waarom ik ben gaan bloggen: 

We komen weer terug op dezelfde boodschap. Doe wat je leuk vind. Al jaren volg ik zelf enkele blogs en heb altijd het gevoel gehad dat ik iets wil delen met de wereld. Dit deed ik al actief op Facebook, Twitter en Instagram. En vroeger deed ik dit al via andere social media kanalen. Sharing = caring. Maar wat had ik eigenlijk toe te voegen aan het bloggerswereldje? Dat is iets waar ik lang mee heb geworsteld. Beautyblogs zijn er tenslotte al genoeg. Een blog over mijn werk dan? Of met extreme make-up looks? Of toch maar over het single zijn. Maar kan ik dat wel, zijn mijn verhalen wel vermakelijk genoeg? En kan ik wel een beetje leuk schrijven? Ik had geen idee. Maar dat ik het leuk vond wist ik zeker. Dus ik gooide mezelf in het diepe, ging op onderzoek uit en wist wel dat als ik het zou doen dat ik het meteen goed wou doen. Dus ik registreerde meteen een domeinnaam en ik schakelde mensen in met verstand van webdesign en wordpress. En verder is het gewoon heel hard zwemmen om een plekje te veroveren hier op het wereld wijde web. Maar ik vind het me toch een partijtje leuk!

En dat is waar het in mijn ogen om draait in het leven. Dingen doen die je leuk vind. Waarvoor je s’ochtends je bed uit wil komen, genieten en delen met de mensen om je heen. We doen het veelte weinig allemaal. Ik begrijp dat heel veel mensen niet in de positie zijn om te doen wat ze het liefst willen maar als je het kan, doe het! Volg je hart!

Liefs, ♥ Thessa

 

Previous Post Next Post

8 Comments

 • Reply Loes 6 september 2014 at 08:32

  Dingen doen die je een goed gevoel geven, dat is het belangrijkst. En dat kan ook ondanks dat je misschien een baan hebt die niet echt je passie heeft, door de dingen die je ernaast kan doen. Authentiek blijven, dat is waar het voor mij om draait.

  • Reply Thessa 6 september 2014 at 22:46

   Je moet proberen het zo leuk mogelijk voor jezelf te maken. Ik begrijp namelijk heel goed dat ik in een luxe positie zit en dat dat jammer genoeg niet voor iedereen is weggelegd. Al zou ik iedereen willen inspireren het gewoon te doen, doen wat je leuk vind. Maar ik weet dat het in de werkelijkheid niet altijd zo werkt.

 • Reply Jennifer 6 september 2014 at 11:05

  Leuk om te lezen!

  • Reply Thessa 6 september 2014 at 22:46

   Dank je wel Jennifer!

 • Reply Hans Oelen 6 september 2014 at 19:13

  Dag Thessa,

  Met veel plezier en met bewondering heb ik je blogartikel gelezen en ik heb me vermaakt en ook herkend in veel van wat je schrijft. In ieder geval je levensmotto, dat alles een reden en een doel heeft en dat het je dient, de weg van het ondernemerschap wat je gekozen hebt in combinatie met de rugzak die je op jonge leeftijd al hebt hebt meegekregen.
  Genieten, het leven leiden als zijnde een groot cadeau wat je hebt gekregen en in alles het mooie kunnen zien… prachtig! Dat we ons snel op laten slokken door de druk van het bestaan wat we ervaren, herken ik als geen ander en in aansluiting daarop heb ik een aantal boeken geschreven, waarvan ik jou er graag eentje cadeau zou willen doen… mag ik daartoe je e-mailadres ontvangen. Het boekje heet: Aandachtige aandacht…
  Heb en hou ’t goed!!
  Hans Oelen

  • Reply Thessa 6 september 2014 at 22:52

   Lieve Hans!

   Wat leuk dat je het hebt gelezen en reageert! Doet me goed :) Ik vind je namelijk een ontzettend bijzonder mens en heb al zoveel van jou geleerd. Dank je wel daarvoor! Ik zou heel erg graag je boek willen ontvangen. je kan me mailen op singleandthecity@hotmail.com.

   Veel liefs, voor jou & iedereen bij jouw thuis! X

 • Reply Keybykim 8 september 2014 at 08:05

  Ik ben het helemaal met je eens! Nou weet ik nu ook nog steeds niet wat ik later wil doen (ben 19 jaar) maar ik weet dat ik de mode in wil. Mijn passie ligt al zolang daar, en het verveelt me echt nooit. Daarom doe ik inderdaad zoals jij zegt, gewoon wat ik leuk vind en geniet ik van het leven!

  • Reply Thessa 8 september 2014 at 18:50

   Het is al goed om te weten welke richting je op wilt. Dat weten heel veel mensen als ze 40 zijn nog geen eens. Als je kan lekker veel stages lopen bij verschillende bedrijven dan kom je er vanzelf wel achter! En natuurlijk blijven genieten ;)

  Leave a Reply