Lifestyle

VISION BOARD | 2014

IMG_4834

Vision board | 2014 was één van de allereerste artikelen die ik schreef voor Single and the City. Ik blijf dit een interessant onderwerp vinden en merk ook dat het veel mensen aanspreekt. Daarom heb ik dit artikel nieuw leven ingeblazen. Ben je benieuwd wat een vision board is? Hoe je er zelf eentje kan maken? En wat er allemaal op die van mij staat? Lees dan snel verder.

Wat is een vision board?

Een vision board is te vergelijken met een mood board en het is het beste middel om je doelen te bereiken. Je verzameld plaatjes en teksten die aansluiten bij jouw wensen, dromen en doelen. Om je doelen te bereiken moet je ze namelijk duidelijk voor je zien. Je hersenen werken niet met woorden, maar met beelden. Visualiseren. Niet een geheel onbekend woord voor de mensen die het boek The Secret hebben gelezen. Hoe gedetailleerder hoe beter. Je doelen voor je zien is de eerste stap om ze te bereiken. Het is allemaal gebaseerd op de wet van de aantrekkingskracht (law of attraction). Kort samengevat gaat het er om dat je alles kan krijgen, zolang je er maar echt in geloofd dat het zo is. Beeld het in, zie het voor je, blijf dit herhalen en het zal gebeuren. Een vision board kan je daar dus bij helpen.

Hoe maak je een vision board?

Maar hoe maak je nou zo’n vision board? Dat is heel simpel! Het enige wat je nodig hebt is een leeg canvas of een groot vel papier. Een stapel tijdschriften, kranten of magazine’s. Wat lijm en een schaar. Mochten jouw dromen, wensen of doelen niet kunnen vinden in de tijdschriften die je hebt. Zoek dan gewoon op internet naar het juiste plaatje en print deze uit. Het is een ontzettende leuke bezigheid om met vrienden te doen. Samen op zoek naar jullie doelen voor het komende jaar, elkaar helpen met het vinden van de juiste plaatjes en vooral lekker creatief bezig zijn.

IMG_4861

Als je vision board dan eenmaal klaar is is het belangrijk dat je hem op een plek hangt waar je hem elke dag goed kan zien. Denk aan je slaapkamer, boven je bed of misschien in de werkkamer als je die hebt. Elke dag kijken naar je dromen en doelen helpt je ze visualiseren, soms bewust maar vaak ook onbewust. En het visualiseren helpt je dan weer dat ze zullen uit komen. Het klinkt misschien een beetje zweverig allemaal maar het werkt echt. Of je er nou in gelooft of niet, het is in ieder geval manier of positief met iets bezig te zijn en dat is mijn ogen nooit verkeerd.

Mijn vision board voor 2014:

Mijn vision board voor het jaar 2014 heb ik in januari gemaakt en hangt boven m’n bed. Ik kijk er daardoor elke ochtend en elke avond bewust en onbewust naar. Laten we even wat dichterbij kijken wat mijn dromen en doelen zijn voor dit jaar.

IMG_4830

Je bent goed zo als je bent staat centraal op het bord. Veel wellness & make-up werk graag! De Allstars staan voor mijn nieuwe sneaker verslaving, dat er maar een hoop nieuwe schoenen bij mogen komen. Over een tatoeage denk ik nog even na en je ziet wat home inspiratie omdat ik graag op mezelf wil wonen. Money betekend voor mij iets heel anders dan wat jij misschien nu denkt. Geld maakt zeker niet gelukkig maar het niet hebben en in financiële problemen zitten maakt wel degelijk ongelukkig. Dus graag meer geld dit jaar!

IMG_4841

To do: LEUKE MAN! Haha. Maar vooral wil ik dit jaar veel steden bezoeken en mijn eigen beauty winkel openen. Parijs staat inmiddels al op de planning want ik heb een reisje gewonnen via Robijn. Ik ben helaas wel een klein beetje beperkt in waar ik heen kan omdat ik vliegangst en claustrofobie heb, maar het doel is om daar aan te werken en dit jaar gewoon weer het vliegtuig in te stappen naar New York!

IMG_4837

Ik vond deze tekst, in mijn favoriete kleur ook nog eens zo toepasselijk vooral met de hashtags relatie & werk. Je ziet veel beauty gerelateerde foto’s, die heeft voornamelijk met mijn werk als allround make-up artist te maken.

IMG_4828

Liefde (een beetje afgehakt op deze foto, sorry) is misschien wel het allerbelangrijkst, in alle vormen. Van vrienden, familie, liefde voor mijn werk, liefde voor sushi, liefde voor een eigen huisje. Share the love!

IMG_4874

Inmiddels zijn al een hoop wensen en dromen uitgekomen die op mijn vision board staan. Eind dit jaar zal ik de balans opmaken met alle doelen die ik bereikt heb. Mochten er vragen zijn omtrent het maken van het vision board of als dingen niet helemaal duidelijk zijn stel ze gerust hieronder in de comments.

Liefs ♥, Thessa

 

Wil je altijd op de hoogte blijven van de nieuwste posts van Single and the City en wat er zoal in mijn leven gebeurt? Volg me dan via BloglovinFacebookTwitter of  Instagram.

 

Previous Post Next Post

9 Comments

 • Reply Mariët 6 maart 2014 at 10:25

  Heerlijk visionboard! Ik ga wel met je mee naar Parijs om die fles Bioderma te halen, winkwink. X

  • Reply byThessa 7 maart 2014 at 12:57

   Jaaaaaa! Leuk gaan we doen!

 • Reply saarenzo 8 maart 2014 at 21:29

  Ziet er leuk uit :)

 • Reply LIFE LATELY | MEI #2 | Single and the City 12 mei 2014 at 06:02

  […] Maar ik zei volmondig ja! Ik ging met de eerste jaars studenten van mijn oude make-up opleiding vision boards maken. Kijken wat hun doelen, wensen en dromen zijn voor de toekomst. Waar ze heen willen met de […]

 • Reply Marit 11 september 2014 at 08:46

  Leuk hoor! Ben nog steeds niet begonnen…. maar misschien maar als doel 2015 nemen! :-)
  X

  • Reply Thessa 11 september 2014 at 12:40

   Ja dan zou ik hem gaan maken voor 2015 Marit. Super leuk project voor eind dit jaar of begin volgend jaar.

 • Reply Annebelle 11 september 2014 at 15:31

  Erg mooi! Ik wil dit al een tijdje maken, maar ik stel het telkens uit! Misschien voor 2015?

  • Reply Thessa 11 september 2014 at 22:13

   Dank je wel Annebelle, het is zeker leuk om er eentje voor 2015 te gaan maken. Mijn handen kriebelen iig al. Maar nog eventjes wachten. In december ga ik ervoor zitten denk ik.

  Leave a Reply