Columns

AFKNAPPERS

ep76_carrie_mir_pizza1

Zoals jullie weten heb ik inmiddels een behoorlijk aantal disaster dates gehad, anders zou Single and the City tenslotte niet bestaan. So thanks guys! Jullie zijn kostelijk leesvoer geworden ;). Maar wat zijn nou de dingen die mannen in mijn ogen echt niet moeten doen of zeggen op een eerste date? Iedereen heeft natuurlijk zo zijn eigen afknappers, maar dit zijn de mijne:

Koosnaampjes.

Mannen die meteen bij het eerste contact al beginnen met “schatje” “lieverd” “schoonheid” en ga zo maar door. Ik ben je lieverd, schatje of schoonheid nog niet. We kennen elkaar net.

Te graag willen.

Überhaupt mannen die te eager zijn, zijn wat mij betreft een no go. Teksten als “we zullen een leuk stel zijn” of “ik denk dat wij heel goed bij elkaar passen” in een eerste gesprek bezorgen mij de kriebels. Bewaar die maar voor later, niet op de eerste date.

Bad manners.

Mannen die geen manieren hebben kunnen wat mij betreft ook meteen inpakken. Je hoeft echt niet alle deuren voor me open te houden, m’n stoel aan te schuiven of mij altijd voor te laten gaan. Maar gewoon netjes met mes en vork kunnen eten is toch echt wel een vereiste.

Betalen.

Een vrouw laten betalen op de eerste date, ook als ze het zelf aanbied. Just don’t! Wees galant, ook al lijken we nog zo independent. Wij vrouwen houden toch wel een beetje van ouderwetse normen en waarden.

Controleren.

Grote afknapper op WhatsApp is wat mij betreft als iemand je de hele tijd in de gaten houdt wanneer je online bent of bent geweest en dit ook nog eens laat merken. Prima als je obsessed bent, maar houd dat lekker voor jezelf en val mij daar vooral niet meer lastig. Evenals de vrouw in kwestie googlen en dan vertellen wat je daar gezien hebt of wat je al over der weet.

Voeten.

Aan voeten wroeten tijdens een eerste date, zo’n no go! HORROR! En ja, je gelooft het misschien niet maar dat heb ik echt meegemaakt: Dating Story | Tapas & Tenen.

Slechte smaak.

Of een niet / slecht ingericht huis met schimmel aan de muur. En daar dan met trots je date mee naar toenemen en vertellen dat je die dag het huis nog hebt opgeruimd en schoongemaakt. Ja lieve lezers, ook dat heb ik echt meegemaakt: Dating Story | Ik wil ook zo’n broek met van die zakken.

Onverzorgd zijn.

Natuurlijk behoren de clichés zoals een onverzorgd uiterlijk, slechte tanden en vieze handen ook in dit rijtje thuis. Over kledingsmaak valt niet te twisten. Iedereen vind iets anders mooi. Maar een schoon of gestreken shirt op een date is toch het minste wat je kan doen. Of schone schoenen, die niet kapot of afgetrapt zijn. Leuk voor een festival hoor maar niet op een date.

Opscheppen.

Wat ook zeker niet mag ontbreken: liegen, bedriegen of misschien nog wel erger: opscheppen. Wees gewoon eerlijk, ten alle tijden. Je houdt het nooit lang vol om je voor te doen als iemand die je niet bent. Iemand moet je nemen zoals je bent. En zo niet, dan is het gewoon niet meant to be.

Ongeïnteresseerd.

Ongeïnteresseerd zijn en tijdens een date continu op je telefoon kijken. We zijn allemaal verslaafd aan informatie en we raken blijkbaar verveeld als we niet goed genoeg geprikkeld worden. Als je date dus te vaak of continu op z’n telefoon kijkt vind hij je blijkbaar niet interessant genoeg of hij is gewoon zwaar verslaafd. Vooral in dat laatste geval moet je je afvragen of je wel met zo’n iemand wil leven. “Ironic how touchscreens make us lose touch”

Op twitter vroeg ik ook naar jullie afknappers en arrogantie en opdringerig zijn kwam daar vaak voorbij. Evenals desinteresse en op je telefoon kijken. Allemaal dingen waar ik me ook ontzettend aan erger. Maar aan de andere kant, als iemand echt heel leuk vind kan je door deze dingen heen kijken. Of dan valt het je misschien niet eens op omdat je alles door een roze bril bekijkt.

Ik ben nu natuurlijk wel heel benieuwd wat voor jou een echte afknapper of no go is op het gebied van mannen & daten.

Veel liefs ♥, Thessa

 

Previous Post Next Post

10 Comments

 • Reply Loes 23 oktober 2014 at 10:58

  Meer huidverzorgingsproducten in de badkamer hebben staan dan ik (happened!) en tijdens de date constant over de ex praten (ook true story). Serieuze afknappers. O, en taalfouten, ieuw.

  • Reply Thessa 24 oktober 2014 at 21:20

   Hahaha omg, dat is ook echt niet goed! Mannen horen gewoon niet langer voor de spiegel te staan, punt :P

 • Reply Roos 23 oktober 2014 at 13:12

  Ik ben het met al deze afknappers heel erg eens. Maar onverzorgdheid vind ik toch wel echt de allergrootste afknapper.

  • Reply Thessa 24 oktober 2014 at 21:21

   Ja persoonlijke verzorging is in mijn ogen heel normaal, maar dat geldt helaas niet voor iedereen :P

 • Reply Manon 25 oktober 2014 at 08:25

  Haha grappig om te lezen! :) Ik heb nooit echte disasterdates meegemaakt. Alleen ooit eentje die super awkward was, waar we amper gepraat hadden. En daarna dacht hij helemaal dat het super goed was gegaan en was die heel verontwaardigd dat ik het niks vond xD

  • Reply Thessa 26 oktober 2014 at 10:28

   Ooh jeetje, hoe bedoel je bord voor z’n kop? Hihihihi`!

 • Reply Corinne 26 oktober 2014 at 15:14

  Haha! Mij overkomen en zus(je) ook: een date die het de hele tijd over zijn beste vriendin heeft… yeah rigth!

 • Reply Roxanne 28 oktober 2014 at 13:02

  Stuk voor stuk inderdaad afknappers!
  Een date die het de hele tijd over zijn ex heeft? Of dat het gesprek stil valt? Een date die alleen maar over zichzelf praat?

  • Reply Thessa 29 oktober 2014 at 13:32

   Oh ja dat is ook zo fout! Stiltes vind ik nooit zo erg, vind het altijd wel fijn om even na te kunnen denken en de gesprekken te kunnen verwerken. Zolang het maar niet ongemakkelijk wordt.

  Leave a Reply