Columns

THOUGHTS OF A SINGLE GIRL

sex-and-the-city-closet-carrie-bradshaw

Een nieuw onderdeel op Single and the City: thoughts of a single girl. Random gedachtes van een single girl op papier. Vandaag wil ik het met jullie hebben over verliefd zijn:

Dat het leven een stuk makkelijker is als je verliefd bent weten we allemaal. Het geeft je het gevoel dat je de hele wereld aan kan. Al je zorgen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Je ziet alles zonnig en vooral rooskleurig in. En je kan aan niks anders meer denken. Niks doet er meer toe, alleen maar hij. Die nieuwe leuke man in je leven. Die je gelukkig maakt en blij.

Er is niemand die jou nu naar beneden kan halen of je chagrijnig kan krijgen. Want je hebt vlinders in je buik en je bent verliefd. En dat voelt goed! Ontzettend goed! Dat is de reden waarom we hier tenslotte op de wereld zijn. Om lief te hebben. Om geliefd te worden. Het hele leven draait om liefde en dat weet je pas als het je overkomt. Alles krijgt ineens meer betekenis en je kan zoveel meer van het leven genieten als je verliefd bent. Het gevoel is onbeschrijfelijk fijn.

Je herkent jezelf ineens in alle liedjes die voorbij komen op de radio en alle dingen die vrienden tegen je hebben gezegd zijn ineens waar. “Als je de juiste tegen komt dan gaat het vanzelf” en “als je er niet naar zoekt dan vind je het”. Alle clichés worden werkelijkheid en ineens bevind je je aan de andere kant. Aan de kant van de verliefde koppels en niet meer aan de kant van de single girls. “Het geluk is mooi als het naar je lacht” zong Marco Borsato ooit eens. En ook dat is ineens helemaal waar. Het geluk is mooi als het naar je lacht!

Er is alleen één groot nadeel aan dit fijne feestje daarboven op die roze wolk. Verliefdheid maakt je onzeker. Mega onzeker. Alles gaat onder het vergrootglas. Vind hij me wel leuk genoeg? Voelt hij het zelfde? Waarom reageert hij niet? En zo nog 101 andere onzekere gedachtes die de revu passeren. Maar dat hoort erbij. De begin fase van een nieuwe liefde is nou eenmaal moeilijk. Je bent beide onzeker en weet nog niet helemaal wat je aan elkaar hebt. Je wilt de ander ook niet afschrikken en rustig aftasten. Het idee dat je nu iemand hebt gevonden met wie je misschien een lange tijd samen wilt zijn en het idee dat je straks niet meer single bent, kan je ontzettend benauwen. Maar laat het op je af komen en geniet ervan. Vergeet alle nadelen en onzekerheden en geniet, want voor je het weet is het weer voorbij…

“Je liep m’n wereld in. Hij was nog nooit zo mooi geweest. Een eindeloos begin. Dat je normaal alleen in boeken leest.
En al wist ik diep van binnen. Dat dit niet voor altijd zou zijn. Ik zou het zo weer overdoen.”

Liefs ♥, Thessa

 

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply Lotte H 7 oktober 2014 at 20:21

    Oh ja leuk, ben benieuwd of er herkenbare dingen tussen zitten. :)

  • Leave a Reply