Lifestyle

HOE OVERLEEF IK LIEFDESVERDRIET?

4528c52e974cd0632b442cfe87154471

We kennen het allemaal wel, het hartverscheurende gevoel van liefdesverdriet. Het gevoel dat de grond onder je vandaan zakt, dat het leven geen zin meer heeft en je het idee hebt dat dit gevoel nooit meer overgaat. Je denkt dat je altijd ongelukkig zal zijn en dat je nooit meer aan ander wilt. Maar het gaat over, echt:

In het Engels noemen ze het niet voor niks lovesickness. Je kan er letterlijk ziek van zijn! Maar gelukkig weten we ook dat je er uiteindelijk weer boven op komt en dat je vanzelf weer van iemand anders kan gaan houden. Ook al wil je dat in het begin nog niet geloven. Maar hoe kom je die hartverscheurende klotetijd nou door? Hierbij mijn tips om over je liefdesverdriet heen te komen:

1. Huil.

1. Huil zoveel en zo hard mogelijk. 2 Huil nog meer. & 3. Huil daarna nog harder! Nee maar zonder gekkigheid…gooi alles eruit. Laat je emoties gaan, vecht er niet tegen want anders komen de tranen vroeg of laat toch wel.

2. Praat.

Praat met vrienden, vriendinnen, familie, met iedereen die naar je wil luisteren. Relativeer de boel en vraag om advies. Iedereen heeft wel eens liefdesverdriet gehad en iedereen gaat daar op zijn eigen manier mee om. Laat je helpen, laat je vrienden er voor je zijn.

3. Zoek afleiding.

Zoek zoveel mogelijk afleiding. Natuurlijk is het goed om af en toe alleen te zijn en na te denken maar zorg ervoor dat je niet te veel alleen bent zodat je blijft hangen in je verdriet. Ga leuke dingen doen, dansen, sporten, shoppen, uitgaan, stort je op je werk of op het huishouden. Maakt niet uit wat. Maar ga iets doen!

4. Luister muziek.

Luister naar muziek, hoe moeilijk dat soms ook is. Want er zijn waarschijnlijk veel nummers die je aan hem of haar doet denken. Maar het hoort bij het verwerkingsproces. En het helpt je om je emoties de vrije hand te geven. Soms is het gewoon even heel lekker om een potje te janken op een heel zielig liefdes liedje. Of om heel hard mee te blèren op Marco Borsato – Ik leef niet meer voor jou!

5. Draag waterproof mascara.

Voor ons vrouwen dan ;) Zorg ervoor dat je in het proces dat verwerken heet altijd waterproof mascara draagt. Want je wilt niet verrast worden door emoties en uiteindelijk met zwarte panda ogen op je werk of op school aan te komen.

6. Wees dankbaar.

Dat het uiteindelijk niet werkt tussen jullie is natuurlijk ontzettend zuur. Maar wees dankbaar voor de mooie tijd die jullie hebben gehad. Want die heb je ongetwijfeld met hem of haar gehad want anders waren jullie niet samen geweest. Denk aan de leuke en mooie dingen. Wees dankbaar voor de liefde die je hebt ontvangen en het geen wat je van elkaar geleerd hebt.

7. Accepteer.

Misschien wel het moeilijkste, acceptatie. Accepteer dat jij alleen verder moet. Accepteer dat je je rot voelt en accepteer ook dat je uiteindelijk weer verliefd zult worden op iemand anders. Dat het leven dus echt wel weer leuk wordt. Accepteer dat je tijd nodig hebt en accepteer je verdiet. Het komt goed. Echt!

8. Wees sterk.

Pak na dit drama het leven weer op, wees sterk en ga door. Weet dat het elke dag een stukje beter zal gaan en het hartverscheurende gevoel vanzelf minder wordt. Houd je daar aan vast en voor je het weet sta je weer sterk in je schoenen en kan je de hele wereld aan.

Tijd heelt alle wonden, geef jezelf die tijd en probeer je in de tussen tijd zo goed mogelijk te vermaken. Liefdesverdriet is alles verscheurend. Het is met niks te vergelijken. Als iemand overlijdt dan kiest die persoon er in het algemeen niet voor om jou te verlaten. Maar als je relatie overgaat dan kiest de persoon waarvan jij houdt er zelf voor om niet meer met jou te willen zijn. En dat doet pijn. Heel veel pijn. Voor iedereen die daar nu doorheen moet, heel veel sterkte en weet dat het elke dag een stukje beter gaat.

“Ze zeggen dat het went…maar niemand zegt wanneer”

Liefs ♥, Thessa

Bron foto.

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply Michelle 26 mei 2015 at 21:35

    De mooiste manier om je liefdesverdriet te verwerken vind ik toch wel puntje 6: ” wees dankbaar” en denk niet continu aan je eigen verdriet, maar wees dankbaar voor de kleine dingen, dat die er zijn, voor jou speciaal!

    • Reply Thessa 27 mei 2015 at 12:41

      Dat vind ik ook de mooiste dier er tussen staat! Dank je wel voor je reactie Michelle

    Leave a Reply