Dating Stories

DATING STORY #21 | LIEFDE OP HET EERSTE…

Iets wat we ons allemaal wel eens hebben afgevraagd denk ik: bestaat er nou echt liefde op het eerste gezicht? Helaas kan ik deze vraag ook niet met zekerheid voor je beantwoorden. Maar dat ik laatst iets heel speciaals voelde toen ik hem voor het eerst in zijn ogen keek is een feit. Ik was overrompeld want zoiets had ik nog nooit meegemaakt. 

Al een tijdje ben ik niet meer actief op het gebied van daten. To many bad dates gehad i think. Ik was er even klaar mee en richtte me lekker op mijn werk en op mijn blog. Zo kwam er ook een nieuw leuk project op mijn pad waar ik mij met heel veel liefde voor in heb gezet. Laatst hadden we onze eerste shooting day en ik had er zin in. Zin om mooie dingen te gaan maken, nieuwe mensen te ontmoeten en om samen iets bijzonders te neer te zetten. De vibe op de set was enorm goed en iedereen had het naar z’n zin. Helemaal in mijn element was ik mooie make-upjes aan het zetten in de visagie ruimte en ineens was daar een onbekende stem in de verte. Een stem die meteen mijn aandacht had, ik was afgeleid. Het enige wat ik kon denken was: wie was deze man? En dat allemaal terwijl ik hem nog niet had gezien.

“Goedemorgen, ik kom even gedag zeggen, ik ben de bovenbuurman” ik keek op en daar was het gezicht van de stem die mij zo intrigeerde. Hij leunde nonchalant tegen de deurpost en toen ik hem in zijn ogen keek voelde ik iets speciaals. Mijn lichaam werd warm en ik voelde allemaal dingen die ik nooit eerder had gevoeld. We hielden elkaars blik vast, alsof hij precies hetzelfde voelde. Wauw, what the f. just happend? dacht ik bij mezelf. Maar tijd om daar bij stil te staan had ik niet want ik had 5 modellen die in de make-up moesten. Toen ik klaar was met alle make-ups liep ik de set op. En daar stond hij dan, de man die mij net even liet zweven. “Ik kon je net geen hand geven omdat je druk was…” hij stak z’n hand uit en stelde zich voor. We raakte wat aan de praat en ik merkte dat we het meteen bijzonder goed met elkaar konden vinden. Alsof we meteen op elkaars level zaten ofzo. Voor ik het wist liepen we samen naar boven en liet hij mij zijn eigen studio zien. Ik was onder de indruk, deze man had het goed voor elkaar met zijn eigen bedrijf. Een jonge ondernemer net zoals ik, werkzaam in het zelfde creatieve vakgebied, gedreven en vol passie voor het vak.

s’Avonds voegde ik hem toe op Facebook, zoals ik dat wel vaker doe voor het behoud van mijn netwerk. Hij accepteerde mijn uitnodiging direct en een spontaan gesprek kwam op gang. We waren gewaagd aan elkaar en we konden elkaars brutaliteit en humor erg waarderen. Uren lang zaten we te kletsen via Facebook en voor ik het wist zat ik de volgende dag met een wijntje in mijn hand bij hem op de bank. Een heerlijke spontane actie waar we allebei blijkbaar van houden. We kletste wat over het leven, ons werk en onze overeenkomsten. Het was bijzonder om met iemand te zijn die mij zo goed begreep in alles wat ik doe en die daarnaast ook nog eens zoveel op mij leek. We voelde elkaar enorm goed aan en voor we het wisten lagen we in elkaars armen. Alsof het allemaal vanzelf ging, alsof het zo moest zijn. De eerste zoen volgde snel na wat geknuffel. Het voelde goed, hij voelde goed. Het liefst was ik voor altijd in zijn armen blijven liggen maar rond 04.00 uur was het toch echt wel tijd om naar huis te gaan. Een spontane strandwandeling volgde nog geen week later. Hij haalde mij thuis op en we hadden het getroffen met het prachtige weer. In de duinen zochten we een plekje om te zitten en te genieten van de laatste warme zonnestralen van september. Los van al het zand dat opwaaide, want ik kan je vertellen, in de duinen liggen is zo romantisch nog niet, was het heel fijn. Gewoon alleen genieten, niet praten maar alleen maar hij, ik, elkaars armen, de zee, de wind en de zon. Iets wat we allebei wel even nodig hadden, onze hoofden leeg maken. Hij misschien nog wel meer dan ik. Toen het wat kouder werd stonden we op om nog even te genieten van de ondergaande zon en ergens een hapje eten te scoren.

Al vanaf het prille begin wist ik dat hij net uit een relatie kwam en dat hij daar nog erg mee bezig was. Geen verwachtingen, alleen genieten. Zolang het leuk is is het leuk was onze afspraak. Het contact liep relaxed. We hadden veel lol met elkaar en het voelde gewoon fijn. De uitnodiging om na een zware draaidag bij hem te komen eten sloeg ik daarom ook niet af. Een man die voor mij ging koken, dat was iets nieuws voor mij en ik genoot er volop van! Na een bijzonder fijne avond praten, zoenen en knuffelen viel ik in zijn armen in slaap. Zijn lichaam tegen het mijne, warm, fijn, thuis. Maar helaas voor mij ‘spookte’ zijn ex nog rond in zijn huis. Een onvermijdelijk berichtje dat hij het toch weer met haar ging proberen verscheen een week later op mijn telefoon.

Het was goed zo, hij moest doen wat hij moest doen. Iets wat hij tekort kwam in zijn vorige relatie, voor zichzelf kiezen, doen waar hij zich goed bij voelt zonder rekening te houden met anderen. En ik vind het heel knap dat hij die stap heeft gezet. Hoe rot dat misschien ook voor mij is geweest. Hij moet doen waar hij zich goed bij voelt. Uiteindelijk ben jezelf de belangrijkste persoon in je leven en daar moet je goed voor zorgen. En ik? Ik ben dankbaar. Dankbaar voor het vertrouwen dat hij me terug heeft gegeven in mannen en dankbaar voor de fijne tijd die ik heb gehad. Want daar heb ik echt volop van genoten. Zoals ik dat altijd doe met alles. Genieten van de kleine dingen, van dat kusje op m’n voorhoofd en zijn handen door m’n haar.

Thessa.

Psst…. Dit verhaal kreeg nog een staartje: lees hier het vervolg.

Alle dating stories zijn gebaseerd op waargebeurde verhalen, de namen en plaatsen zijn fictief. Het is nooit de bedoeling om iemand te kwetsen maar om echter en alleen om een leuk verhaal te vertellen.

Previous Post Next Post

18 Comments

 • Reply Yvette 6 november 2014 at 07:02

  Wauw… Heel mooi verhaal! En wat ik echt even moet zeggen: Hij laat jou ‘achter’ om terug te gaan naar zijn ex, en toch spreek je van vertrouwen wat je hierdoor terug hebt. Meid, dat is een positiviteit die ik ZELDEN bij iemand heb gezien. Hier heb ik zo’n respect voor! Je had hier heel makkelijk anders in kunnen staan, boos worden, mannen haten, dat je er ‘weer in bent getrapt’, maar jij ziet juist dat liefde dus toch nog mogelijk is, omdat je het hebt gevoeld! Echt, kudos, dat doen niet veel mensen je na! <3

  • Reply Thessa 6 november 2014 at 10:24

   Je lieve reactie raakt me diep. Tuurlijk had ik makkelijk de negatieve weg in kunnen schieten maar deze hele ervaring was zo’n mooi en fijn leerproces. Heel lang heb ik mannen niet vertrouwd of echt dichtbij laten komen. Bij hem voelde het meteen goed, iets wat ik nog nooit eerder had ervaren. Dus ik kon niet anders dan dit positief bekijken. Tuurlijk is het jammer en tuurlijk heeft er een traantje gevloeid, maar als ik kijk wat ik ervoor terug heb gekregen…dan kan ik alleen maar dankbaar zijn. Echt.

  • Reply suus 11 november 2014 at 19:17

   Precies wat ik dacht!

 • Reply Jennifer 6 november 2014 at 08:28

  Wauw ik vind het echt knap dat je er positief tegenaan kijkt!

  • Reply Thessa 6 november 2014 at 10:26

   Ik kan het ook echt niet anders zien dan alleen maar positief, het was leuk en fijn en ik heb veel geleerd. Alles gebeurt om een reden en dit was blijkbaar nodig om mijn geloof in de liefde en mannen terug te vinden. En dan kan ik alleen maar dankbaar zijn. :)

 • Reply Margo 6 november 2014 at 09:38

  Wat ga je hier goed mee om zeg! Ik had het je niet nagedaan. Het zijn vast heerlijke gevoelens geweest, zo vervelend om dat te moeten achterlaten. Heel knap hoe je dit doet.

  Ik zag deze blog langskomen op Twitter en ben meteen gecharmeerd door je manier van schrijven. Ik ga hem meteen bij m’n favorieten zetten :)

  • Reply Thessa 6 november 2014 at 10:27

   Hi Margo! Wat leuk dat je hier zo verzeild bent geraakt. Welkom en dank je wel voor je compliment :)

 • Reply Kelly 6 november 2014 at 11:16

  Mooie kijk op het leven meissie. Altijd positief blijven ondanks dat het leven voor jou ook nog al eens tegen heeft gezeten. Thumbs up, ik ben supertrots op je! Xx

  • Reply Thessa 6 november 2014 at 12:04

   Dank je wel lieve Kell! You make me blush. Positief denken is het geen wat mij op de been houdt. X

 • Reply Lotte H 6 november 2014 at 19:06

  Dit is zo’n verhaal waar je helemaal weg in gaat met je gedachten en je het voor je ziet gebeuren. Wat een sad einde. Maar positief blijven, en wie weet loopt je er weer eerdaags iemand tegen het lijf :)
  <3

  • Reply Thessa 7 november 2014 at 20:17

   Het is idd jammer dat het zo heeft moeten aflopen, maar ik blijf het zeggen: alles gebeurt om een reden. Ik merk dat ik nu veel meer open sta voor mannen en op één of andere manier heeft dat ook een positieve uitwerking op dit moment. :D

 • Reply Roxanne 7 november 2014 at 21:18

  Heerlijk verhaal, al had ik voor je gehoopt op een goede afloop! Hoewel, de manier waarop jij tegen dit verhaal aan kijkt en wat jij er uit haalt, de positiviteit, is zeker ook een goede afloop! Bewonderenswaardig, hoe jij een positieve draai weet te geven aan dit verhaal

  • Reply Thessa 10 november 2014 at 18:51

   Dat hoopte ik ook maar het heeft niet zo mogen zijn. Alles gebeurt op een reden en ik geloof erin dat mensen niet zomaar op je pad komen. Dus dit was gewoon een fijn leerproces. Alle negatieve dingen hebben ook een positieve kant, probeer het maar eens!

 • Reply ariana 17 november 2014 at 14:14

  Hoi Thessa,

  Ik heb je ontdekt en je hebt meteen mijn hart gestolen! Wat een leuke en lieve meid ben jij zeg, ik kan veel van je leren, wat aangaat date.. Wat geloof me ook ik heb echt hele vreemde en rare situaties meemaakt. Ik denk dat je voor vele jongen vrouwen.. eigenlijk elke vrouw een soort inspiratiebron bent, vind je blog idee ook echt super leuk!

  En ik vind het zo volwassen en dapper hoe je reageerde op jouw voormalige date.. Heel knap, petje af. Ik persoonlijk zou hysterisch worden hahaa.

  Ga vooral zo door, en ik weet zeker dat er snel een hele leuke man op jouw pad komt, kan niet anders :)

  Liefs !!

  • Reply Thessa 17 november 2014 at 17:19

   Hi Ariana,

   Onwijs bedankt voor je mega lieve comment! Dit zijn de comments waarvoor ik het doe ;) En ik hoop dat ik anderen misschien een andere kijk kan geven op daten en omgaan met dit soort dingen. Dank je wel nogmaals voor het achter laten van deze lieve woorden dat waardeer ik enorm. Liefs!

 • Reply Kim 23 november 2014 at 20:53

  Na het verhaal dat ik hiervoor las, het vervolg hierop was ik benieuwd naar de geschiedenis. Ik vind het heel knap van je dat je het op deze manier kunt bekijken!

  • Reply Thessa 23 november 2014 at 22:19

   Leuk dat je ook het verhaal wat eraan vooraf ging hebt gelezen! Ik vind het bijzonder om te horen dat iedereen het zo knap vind hoe ik hier mee omging, in mijn ogen is het namelijk een hele normale reactie maar dat is het blijkbaar niet. Dank je wel iig voor je comment Kim.

  Leave a Reply