Lifestyle

FACE MAPPING

facemap

Face mapping is een methode van huidanalyse, gebaseerd op de Chinese geneeskunde. De Chinese geneeskunde, (met name de acupunctuur) let op vele kleine aspecten in het gezicht: rimpels, huidverkleuringen, zwellingen en puisten en de locaties van deze zijn erg belangrijk. Elk deel van het gezicht heeft te maken met een bepaald orgaan. Fascinerend vind ik dit en vandaar wil ik jullie daar iets meer over vertellen. Je kan dus aan de hand van de zones op je gezicht zien waar de onzuiverheden vandaan komen en wat je hier eventueel aan kan doen.

ZONES 1 & 2

Bij traditie wordt deze zone gezien als de reflexzone van de blaas en het spijsverteringskanaal.  Als je vaak puistjes en ontstekingen hebt in dit gebied dan kan het betekenen dat je meer water moet drinken en meer natuurlijke voeding moet eten. Verstoppingen (mee-eters) en puistjes op het voorhoofd kunnen ook veroorzaakt worden door vettige haarproducten zoals wax, maar ook door een niet-consequente of niet-zorgvuldige reiniging.

ZONE 3

Het midden van het voorhoofd, tussen de wenkbrauwen, houdt verband met de lever. Verstoppingen, roodheid of schilfertjes in dit gebied kunnen wijzen op laat op de avond eten, overconsumptie van alcohol, vetrijk voedsel of een voedselallergie of -intolerantie. Zorg voor een correcte hygiëne bij het epileren van de wenkbrauwen.

ZONES 4 & 7

De oren zijn zeer gevoelig en houden verband met de nieren. Verstoppingen in de oren komen veel voor en worden vaak veroorzaakt door achtergebleven shampoo-resten. Verstoppingen net voor of achter het oor kunnen duiden op een niet-zorgvuldige reiniging of het veelvuldig gebruik van een telefoon of headset. In de Chinese Diagnose houden de oren verband met de nieren. Wanneer de oren vaak erg warm zijn, drink dan meer water en verminder het gebruik van cafeïne en alcohol.

ZONES 5 & 6

De ogen zijn de werkelijke spiegels van de gezondheid van je lichaam, omdat ze verband houden met de nieren. Donkere kringen zijn vaak erfelijk, maar worden erger door te weinig water drinken en slaaptekort. Gerstekorrels, wallen en lijntjes kunnen zich in de oogzone voordoen. Oogmake-upremovers op oliebasis en een ongezonde levensstijl dragen hier aan bij. 

ZONES 8 & 10

De wangen gunnen ons een blik in de gezondheid van de longen en holtes. Rokers en mensen met allergieën hebben vaak gesprongen adertjes (couperose) of verstoppingen in deze zone. Irritatie komt vaak tijdens verkoudheid voor. Ook verstoppende ingrediënten in cosmetica en make-up geven mee-eters en/of puistjes.

ZONE 9

Een rode neus kan duiden op een verhoogde bloeddruk of het begin van rosacea. Mee-eters rond de bovenlip kunnen voorkomen bij veelvuldig gebruik van lippenbalsem of lipstick. Pigmentatie of overbeharing op de bovenlip worden vaak veroorzaakt door hormoonschommelingen.

Zones 11, 12 & 13

Ontstekingen en verstoppingen aan weerszijden van de kin worden veroorzaakt door hormonen. Bij vrouwen zien we met name rond de menstruatie een toename van puistjes in deze zones. Ontstekingen onder de kaaklijn ontstaan vaak door stress en spanningen. Overmatige haargroei op de kin duidt vaak op hormoonschommelingen, mogelijk veroorzaakt door stress. Puistjes of bultjes op het midden van de kin hangen vaak nauw samen met darmklachten.

Zone 14

Rode vlekken en puistjes in de hals kunnen op een verhoogd stressgehalte duiden. Pigmentvlekken kunnen worden veroorzaakt door het gebruik van parfum in de hals. Spray parfum liever in de haren, hierdoor blijft de geur bovendien langer aanwezig.

Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben gehad. Ik vond het vooral bijzonder om te lezen dat mee-eters rond de bovenlip veroorzaakt worden door veelvuldig gebruik van lippenbalsem. Hier maak ik me namelijk erg schuldig aan en erger me aan al die kleine bultjes. Nu weet ik waar ze vandaan komen en moet ik maar gauw stoppen met mijn lippenbalsem verslaving.

Liefs ♥, Thessa

 

Bron foto.

 

 

 

Previous Post Next Post

10 Comments

 • Reply Jacky 26 november 2014 at 08:32

  Nice one chick :)

  • Reply Thessa 28 november 2014 at 08:54

   Thanks to you dear!

 • Reply Suus 26 november 2014 at 14:13

  Interessant! Vooral bij 11 en 12 heb ik onzuiverheden, maar het trekt ook wel iets door naar boven. Heel fijn die hormonen :). Even een vraagje over de vorm van de ogen van het model hierboven, zijn dat nou ‘hooded eyes’? Want ik heb precies die vorm ogen maar weet niet zo goed hoe het heet. Echt eroverheen hangen doen mn oogleden niet, maar van eyeliner en oogschaduw op mijn bewegend ooglid zie je ook niet veel.

  • Reply Thessa 28 november 2014 at 08:57

   Het zijn hele lichte hooded eyes. Oogschaduw en eyeliner zie je sowieso het beste als de ogen bewegen of dicht zijn. Veel mensen hebben last van dat de make-up wegvalt als de ogen open zijn. Maar toch zal je altijd een verschil zien tussen wel en niet opgemaakt ;)

   • Reply suus 14 december 2014 at 16:02

    Dank je!

 • Reply Margot 26 november 2014 at 14:20

  Ik heb juist meer last van puistjes in zone 1 en 2 sinds ik elke dag 2 liter water drink en veel meer fruit en gezonder eet… Ik betwijfel de juistheid hiervan dus wel een beetje.

  • Reply Thessa 28 november 2014 at 08:59

   Maar het kan ook aan je gezichtsverzorging’s producten liggen. Of aan je shampoo of andere haarproducten die je gebruikt ;)

 • Reply Fenneke 26 november 2014 at 17:55

  Interessant artikel :-)

  • Reply Thessa 28 november 2014 at 08:59

   Dank je wel Fenneke. :)

 • Reply Eveline 4 december 2014 at 22:42

  Heel interessant, nu weet ik dus waar die hardnekkige acné aan de zijkanten van mijn kin vandaan komt. Ik heb er eigenlijk altijd veel last van, rond mijn menstruatie is het nog net iets erger. Ik heb al ontzettend veel geprobeerd, maar er is niets wat echt helpt, zelfs zalfjes van de huisarts niet. Ik wil liever niet aan de pil omdat ik die hormonen niet in mijn lichaam wil. Ben wel heel onregelmatig ongesteld, dat heeft misschien ook wel verband met mijn acné denk ik.

 • Leave a Reply