Columns

DE LIEFDE IS EIGENLIJK HEEL SIMPEL

630e057f611f5015abca5f6d0e63980a

Vroeger, toen ik nog heel onzeker was en de liefde nog niet zo goed begreep, riep ik altijd: de liefde is lastig! Maar nu, nu ik wat ouder en wijzer ben. Nu ik wat meer zelfvertrouwen heb en nu ik anders tegen de liefde en vooral mannen aankijk, is de liefde eigenlijk heel simpel.

Vrijgezel

Als je lang vrijgezel bent zakt de moed je soms een beetje in de schoenen, ik denk dat we dat allemaal wel kennen. Je wordt onzeker. Je denkt dat je niet meer goed in de markt ligt en ineens ga je alles onder het vergrootglas leggen. Je bent niet knap genoeg, niet lief genoeg. Je vind jezelf te dik, te dun en je hebt niks leuks meer om aan te trekken. Het ligt allemaal aan jou zelf en alle mannen zijn stom. De liefde is dan gewoon even heel lastig!

Je date erop los, opzoek naar die ene leukerd. Maar je vind hem niet. Het werkt niet. Je doet veel te veel je best en je denkt ineens overal over na; ‘Kan ik dit wel terug sturen?’ ‘Is dat niet stom?’ ‘Moet ik niet eerst een dag wachten voordat ik antwoord.’ ‘Wat bedoelt hij hiermee?’ en ga zo maar door. Alles ligt onder de loep. Alles krijgt ineens een betekenis en dan gaat het fout. Dan werkt het niet en ben je weer terug bij af. En dan voel je je weer onzeker en dan zijn alle mannen weer stom. De liefde is lastig.

De liefde is simpel

Maar eigenlijk is hij dat helemaal niet. De liefde is onwijs simpel. Ze zeggen niet voor niks; ‘Als je elkaar echt leuk vind, dan gaat het vanzelf.’ En dat is echt zo! Als je elkaar leuk vind en op een gelijk niveau zit, dan gaat het vanzelf. Dan wil je vanzelf bij elkaar zijn, dan wil je elkaar zien, elkaar aanraken en alles van diegene weten. Dan hoef je niet na te denken of hij het gek zou vinden wat jij antwoordt op zijn berichtje. Hij vind je leuk om wie je bent! Je kan dan volledig jezelf zijn en je hoeft je vooral niet onzeker te voelen. Het gaat vanzelf, het is dan eigenlijk heel simpel. De liefde is simpel, zodra het goed zit.

Onzekerheid

Alles valt en staat ook zeker met onzekerheid. Onzekerheid is je grootste vijand op het gebied van daten, liefde & relaties. Je wordt vaak ook onzeker als het niet goed zit tussen jullie. Als je elkaar net leert kennen en je in het begin al totaal geen hoogte van elkaar krijgt. Dan moeten er eigenlijk al gelijk alarmbellen gaan rinkelen! Dan klopt er iets niet. Want als je elkaar leuk vind, dan zoek je elkaar op. Dan app je elkaar zonder erover na te denken of dat niet het verkeerde signaal afgeeft.

Maar het is vooral belangrijk om van jezelf te houden voordat je in een relatie stapt. Hoe kan anders iemand jou leuk vinden als jij jezelf niet eens leuk vind? En ik weet echt uit eigen ervaring; dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Zelf ben ik mega lang onzeker geweest. Vooral ook omdat het nooit lukte op het gebied van liefde. Hoe dan ook en wat andere ook zeggen, denk alleen al aan; ‘Maar je bent zo’n leuke meid! Ik snap niet dat jij nog geen relatie hebt!’ Als je voor een langere tijd vrijgezel bent en iedereen om je heen is gelukkig in de liefde, dan word je daar onzeker van. Doe je niks aan, gebeurt vanzelf. Shit happends!

Zelfreflectie

Kritisch naar je zelf kijken en vooral kijken wat je kan veranderen of verbeteren aan jezelf, kan helpen in het terug vinden van je zelfvertrouwen. Vraag bijvoorbeeld aan mensen die je goed kent, of aan een ex vriend/ex date, wat zij denken dat er fout gaat. Evalueer en vraag diegene om echt eerlijk te zijn. Het is niet altijd leuk om te horen dat je bijvoorbeeld een vervelende lach hebt, dat je altijd te hard praat of dat je opdringerig bent. Maar dat zijn wel dingen waar je van kunt leren. Het zijn dingen die je misschien kan verbeteren aan jezelf. Misschien is het iets kleins dat je makkelijk kan veranderen. Misschien is het iets dat je direct kan toepassen bij je eerst volgende date of relatie. En als je dan met die tips en/of aanpassingen verder komt dan je vorige poging dan geeft dat een enorme boost voor je zelfvrouwen. Believe me! I’ve tried it.

Leer van jezelf te houden

Veel onzekerheden kan je in grote en in kleine lijnen veranderen. Ben je bijvoorbeeld onzeker over je gewicht? Dan kan je proberen af te vallen. Zodra je ziet dat de kilo’s eraf vliegen, ga je je vanzelf zekerder voelen. Vooral als andere mensen daarover complimentjes geven. Vind je bijvoorbeeld je haarkleur niet mooi? Ga naar de kapper. Verwen jezelf. Je bent het waard! Jij bent uiteindelijk de belangrijkste persoon in jouw leven en daar moet je goed voor zorgen.

Het is hoe dan ook belangrijk dat je eerst van jezelf leert te houden voordat je van een ander kunt gaan houden. En vooral eigenlijk voordat een ander van jou kan houden. Wat je dan ook wil veranderen aan jezelf, het is soms een lange en zware weg maar uiteindelijk is het alle moeite dubbel en dwars waard! Goed in je vel zitten is het fijnste wat er is en dan zul je vanzelf zien dat je nieuwe mensen gaat aantrekken. Dat die ene leuke man vanzelf op je pad komt!

De liefde is dus eigenlijk heel simpel. Zodra alle factoren goed zijn dan gaat het allemaal vanzelf. Het kost wat tijd, wat moeite en misschien een paar tranen maar daarna lacht de toekomst je tegemoet! Geluk is mooiste als het naar je lacht.

Veel liefs ♥, Thessa

 

Wil je altijd op de hoogte blijven van de nieuwste posts van Single and the City en wat er zoal in mijn leven gebeurt? Volg me dan via BloglovinFacebookTwitter of  Instagram.

Bron foto.

Previous Post Next Post

13 Comments

 • Reply Yvette 5 maart 2015 at 06:36

  Heel herkenbaar! Super mooi geschreven! :)

 • Reply Esther 5 maart 2015 at 10:37

  Volgens mij benoem ik dit in elke reactie, maar complimenten mogen ook toch: Je schrijft zo leuk! Ik word helemaal meegezogen in je verhaal hihi. Maar je hebt gelijk, je moet eerst van jezelf houden en jezelf respecteren en accepteren voordat je in een goede relatie kan stappen! En als je elkaar echt leuk vind gaat het allemaal vanzelf, klopt. Ik heb het meegemaakt en alles gaat super goed tussen ons :-)

  • Reply Thessa 5 maart 2015 at 10:49

   Super lief Esther :) Ik vind het fijn om te horen dat mijn schrijfstijl in de smaak valt. En fijn ook dat mijn visie op dit klopt en dat jij nu een super leuke relatie hebt. <3

 • Reply Elbrich 5 maart 2015 at 13:57

  Wat een fijn en goed artikel!

 • Reply Ilina 7 maart 2015 at 10:06

  Sterk artikel. Alleen jammer van de vele schrijffouten! Waarom heb je het werkwoord ‘vinden’ nooit juist vervoegd? Je hebt bijvoorbeeld wel je hoefT, maar je hebt nooit je vindT. Logisch toch dat daar ook telkens een T achter moet? En na elk voegwoord en tussen twee werkwoorden moet er ook een komma staan ;)

  • Reply Thessa 8 maart 2015 at 12:54

   Hi Ilina, dank je wel voor je feedback. Ik heb helaas last van dyslectie en doe mijn uiterste best om zo min mogelijk spelfouten te maken in mijn artikelen. Alleen sommige dingen heb ik nog niet helemaal onder de knie.

 • Reply Deisy 11 maart 2015 at 20:09

  Heel mooi geschreven en helemaal waar, vooral het laatste. Je moet eerst van jezelf houden voordat je in een waardevolle relatie kan zitten. X

 • Reply Renske 1 april 2015 at 19:35

  Ik wou dit ik geschreven had! Klopt echt helemaal! Heel mooi artikel =)

  • Reply Renske 1 april 2015 at 19:36

   Oeps! Foutje. ** ik wou dat ik dit geschreven had =)

 • Reply wout 28 oktober 2018 at 22:41

  wil ook liefde
  kom da van zelf
  groetjes wout

 • Leave a Reply