Lifestyle

ZO WIL JE TOCH NIET OUD WORDEN?

Afgelopen week kwam ik het hier bovenstaande filmpje tegen. Dit filmpje zette mij enorm aan het denken. Want zo wil je letterlijk toch niet oud worden?! Maar als je niet nu al, op jonge leeftijd, goed voor je pensioen zorgt is dat misschien wel je toekomst voor later. En dat wil niemand toch? Ook ik niet…

PENSIOEN OPBOUW

Nu is mijn situatie iets anders dan de gemiddelde Nederlander. Ik ben namelijk zzp-er, zelfstandige zonder personeel. Ik werk dus voor mezelf en ik moet dan ook alle zaken als een arbeidsongeschiktheidsverzekering en pensioenopbouw zelf regelen. Als je normaal gesproken voor een baas werkt gaan dat soort dingen, in principe, automatisch. Dan spaar je elke dag dat je werkt een percentage van je verdiende loon voor later. Ook als je arbeidsongeschikt raakt zal je een percentage van je laatst verdiende loon ontvangen. In mijn geval is dat helemaal niet zo. Ik moet zelf voor mijn verzekeringen en pensioen zorgen. En dat is iets wat ik op dit moment nog helemaal niet doe.

BURN OUT

Het filmpje raakte mij extra omdat ik momenteel thuis zit met een burn-out en vitamine B12 tekort. Al drie maanden komt er niks binnen in de vorm van inkomen. Er zijn enkel en alleen uitgaven. Hiervoor heb ik natuurlijk een buffertje opgebouwd als zzp-er, voor de mindere tijden. Voor de tijden dat er minder klussen zijn. Maar er is werk genoeg alleen ik ben niet instaat om te werken en ik heb geen recht op een uitkering. Toen dit filmpje voorbij kwam dacht ik; hoe moet dat dan later? Als ik oud ben en dus ook niet meer kan werken? Hoe ga ik dan rondkomen?

AOW

Recht op een AOW hebben we allemaal, ook ik als zpp-er. Maar dat is misschien zoals je weet van je opa en/of oma geen vetpot. Van dat geld kan je achter de geraniums gaan zitten en naar buiten kijken hoe andere mensen wel lekker van het leven genieten. En zo wil niemand oud worden toch? Met pensioen gaan moet leuk zijn. Je hebt je hele leven hard gewerkt en het zou dan tijd moeten zijn om te genieten van je vrije tijd, van je hobby’s en van je familie en vrienden. Maar van alleen een AOW kan je niet veel doen. Het dekt je vaste lasten maar een extraatje zit er dan helaas niet in. Daarom is het belangrijk dat we nu al over ons pensioen nadenken.

PENSIOEN AAN

De website PensioenAan.nl (van het filmpje) geeft je de mogelijkheid om te checken of jouw pensioen aan staat. Daarnaast vind je daar allerlei handige informatie over pensioensregelingen. Als ik straks weer helemaal beter ben ga ik mij goed laten verzekeren. Voor gevallen als arbeidsongeschikt worden maar ook voor mijn pensioen. Want ik wil toch echt later leuke dingen kunnen blijven doen!

Staat jouw pensioen aan? En heb jij eigenlijk ooit nagedacht over dit onderwerp?

Veel liefs ♥, Thessa

Wil je altijd op de hoogte blijven van de nieuwste posts van Single and the City en wat er zoal in mijn leven gebeurt? Volg me dan via BloglovinFacebookTwitter of Instagram.

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply Kelly 30 juni 2015 at 11:36

    Ik denk vaker na over dit soort zaken! Zeker omdat wij nog langer moeten werken dan onze ouders bijvoorbeeld. 67 vind ik al een schandalige leeftijd maar ik denk als wij eindelijk mogen stoppen 70 de grens is. Daar pas ik voor, ik wil niet leven om te werken maar andersom. Lu en ik gaan dus kijken voor iets anders. Sparen en vastzetten bijvoorbeeld. Zodat we toch nog van onze oude dag kunnen genieten. Ik ga zeker eens kijken op Pensioen Aan

    • Reply Thessa 1 juli 2015 at 22:18

      Precies Kell. En dan kan je wel denken waarom zou ik me daar nu al druk over maken? Maar als je dat nu niet doet krijg je daar later spijt van. Maar wat een slim plan van jullie! Misschien moeten wij ook maar zoiets gaan doen.

    Leave a Reply