Lifestyle

DE IDEALE PARTNER AANTREKKEN & ZELFACCEPTATIE

Womans hands connected With Tangled String

Single en op zoek naar een leuke partner? Ik herinner me de tijden dat je per se onder de mensen moest komen om een leuke partner te vinden. Tegenwoordig is het allemaal anders. In theorie hoef je geen voet buiten de deur te zetten en kun je alsnog een leuke man of vrouw ”tegen het lijf lopen”. Alle online dating concepten hebben het daten een stuk toegankelijker gemaakt maar niet per se makkelijker. Er zijn dan ook veel singles die nog altijd moeite hebben met het vinden van een leuke partner.

Nu rest de vraag; hoe komt dat? Waarom lukt het de een wel en de ander niet? Hier is helaas geen eenduidig antwoord op te geven want elke situatie verschilt. Gelukkig zijn er wel een aantal tips die iedereen kan toepassen om sneller een oprecht, leuke date te vinden. Vandaag zal ik één van die tips bespreken. Het komt in principe neer op het volgende; zelfacceptatie en zelfliefde. Wat zelfacceptatie en zelfliefde voor jou kunnen betekenen

1. Zelfvertrouwen maakt je aantrekkelijker

Het oordeel van anderen zal onbelangrijker worden met als gevolg dat je jezelf vrijer zult gedragen en dat associëren veel mensen met zelfvertrouwen.

2. Je hebt een nog betere uitstraling

Je zult uitstralen dat je jezelf accepteert en lekker in je vel zit en dat zijn o.a. eigenschappen die mensen zoeken.

3. Water zoekt altijd hetzelfde niveau

Als je wilt dat mensen die van zichzelf houden, lekker in hun vel zitten, positief in het leven staan en zelfvertrouwen hebben zich aangetrokken voelen tot jou dan zul je ook zelf die ”eigenschappen” moeten ontwikkelen.

4. Je staat sterker in je schoenen

Je wordt minder afhankelijk van andermans complimentjes en ”het typische naar de mond gepraat” en zo is de kans kleiner dat je valt voor ”verkeerde” type mannen en vrouwen.

5. Je verlegt je grenzen

Als je meer zelfvertrouwen hebt durf je ook meer mensen aan te spreken en dat vergroot je kansen op het vinden van een ideale partner.

Hoe ziet zelfacceptatie en zelfliefde er eigenlijk eruit?

Wat zelfacceptatie in ieder geval NIET is; accepteren dat je bent zoals je bent en denken dat je nooit beter zult worden/krijgen. Nee zelfacceptatie, in deze zin van het woord, betekent; je huidige situatie volledig accepteren en vanuit dat standpunt jezelf (als je dat wilt) verbeteren. En hoe zit het dan met zelfliefde? Betekent dit dat je egoïstisch of egocentrisch moet zijn? Nee absoluut niet!

Zelfliefde betekent het volgende;

 • Elke dag opstaan en blij zijn dat je er mag zijn.
 • Beslissen waar je gelukkig van wordt en jezelf dat gunnen
 • Nee zeggen tegen de dingen waar je niet gelukkig van wordt
 • Alle negatieve ”zelfpraat” minimaliseren
 • Niet te hard zijn voor jezelf wanneer iets mis gaat
 • Regelmatig even een moment voor jezelf te pakken en tot rust komen
 • De dingen doen waar je echt gelukkig van wordt
 • Kort bij je eigen gevoel blijven en vertrouwen op je intuïtie
 • Dankbaar zijn voor alle positieve dingen in het leven

Als je jezelf nog niet volledig accepteert en ook niet echt van jezelf houd dan is dit natuurlijk een hele uitdaging. Belangrijk is vooral dat je niet te hard voor jezelf bent. Weet dat dit een proces is dat veel inzicht, geduld, tijd en vooral doorzettingsvermogen vereist.

Heb je op dit moment moeite met zelfacceptatie en zelfliefde? Plaats hieronder dan (eventueel anoniem) jouw verhaal.

Veel liefs ♥, Thessa

Dit artikel is geschreven door: Succes in de liefde.nl 

Hier vind je nog meer leuke tips over single zijn & relaties.

 

Wil je altijd op de hoogte blijven van de nieuwste posts van Single and the City en wat er zoal in mijn leven gebeurt? Volg me dan via BloglovinFacebookTwitter of  Instagram.

Previous Post Next Post

1 Comment

 • Reply yvonne 1 mei 2017 at 16:06

  Het is eigelijk heel logisch en ik ben het met je eens. Als je goed in je vel zit straal je dat ook uit en zullen anderen eerder op je afstappen. Al zullen andere redenen( zoals erg kritisch zijn of er een beetje/geen moeite voor doen. Ik bedoel, hij of zij zal niet zomaar komen aanbellen ) ook zeker meespelen. Hoewel liefde ook compleet onverwacht kan komen natuurlijk…

 • Leave a Reply