Lifestyle

7 REDENEN WAAROM VEEL SINGLES ALLEEN BLIJVEN

Woman Wearing Bikini On Beach With Sun Flare Between Legs

Als single door het leven gaan; het heeft zijn voor en nadelen. Soms zit je alleen in de woonkamer, kijk je om je heen en voel je jezelf een beetje eenzaam. Je mist een partner. Dat is natuurlijk niet leuk maar van de andere kant kan single zijn ook veel voordelen hebben. Hieronder zie je waarom veel singles er bewust voor kiezen alleen te blijven. Of ja in ieder geval voorlopig.

1. Vanwege een carrière.

Er zijn veel mensen die geen of weinig tijd willen vrijmaken voor de liefde en 110% voor hun carrière willen gaan. Nu is het niet zo dat je met een relatie niet voor een goede carrière kunt gaan maar het wordt natuurlijk wel een beetje lastiger. De tijd moet immers verdeeld worden.

2. Minder verplichtingen.

Zonder relatie heb je minder verplichtingen. Je hoeft bijvoorbeeld niet te laten weten waar je bent, waarom je daar bent en tot hoe laat je er bent. Ook heb je minder verplichtingen tijdens feestdagen, verjaardagen, etc.

3. Slechte ervaringen.

Soms zijn mensen zo gekwetst in het verleden dat ze koste wat kost deze pijn willen vermijden en liever single blijven. Ze vinden gezelligheid met vrienden en mogelijkerwijs de losse contacten voldoende.

4. Daten kan lastig zijn.

Datingsites hebben het hele daten een stuk toegankelijker gemaakt maar het is niet per se makkelijker geworden. Soms is het gewoon lastig om iemand te vinden die op zowel het uiterlijk als innerlijk vlak zo’n WOW reactie bij je losmaakt.

5. Om aan zichzelf te werken.

Er zijn mensen die eerst aan zichzelf willen werken voordat ze een relatie beginnen. Bijvoorbeeld omdat ze van zichzelf vinden dat ze erg jaloers kunnen zijn, snel kwaad kunnen worden, erg onredelijk kunnen zijn of omdat ze gewoonweg niet weten wat ze willen in het leven.

6. Vanwege de tijd.

Singles hebben meer tijd voor zichzelf en veel mensen vinden dat prettig. Zo kunnen ze zichzelf beter ontwikkelen, ze hebben meer rustpuntjes in hun leven, kunnen meer tijd aan een eventuele hobby besteden en/of vrienden, etc.

7. Vanwege de uitgaven.

Als je gaat samenwonen kun je over het algemeen veel geld besparen maar als jullie een gezamenlijke rekening nemen moet je natuurlijk overleggen als het aankomt op de uitgaven. Je wordt dus enigszins beperkt in je uitgavenpatroon. Natuurlijk kun je afspreken dat jullie elk een ”vrij besteedbaar budget” krijgen maar het is toch anders.

 

Wat is de reden dat jij single bent?

Er zijn veel redenen waarom singles alleen blijven en in hun eentje genieten van het leven. Wat is de reden waarom jij single bent? Is dat een bewuste keuze of zou je het liefste een relatie willen?

Veel liefs ♥, Thessa

Dit artikel is geschreven door: Succes in de liefde.nl 

Hier vind je nog meer leuke tips over single zijn & relaties.

Wil je altijd op de hoogte blijven van de nieuwste posts van Single and the City en wat er zoal in mijn leven gebeurt? Volg me dan via BloglovinFacebookTwitter of  Instagram.

Previous Post Next Post

14 Comments

 • Reply lisa 26 augustus 2015 at 10:53

  Of ze zijn nog single omdat ze geen geschikte personen hebben gevonden

  • Reply Thessa 26 augustus 2015 at 12:15

   Die heb je natuurlijk ook ;)

  • Reply Jimmy 28 augustus 2015 at 10:27

   Dat staat ook bij NR 4: “Soms is het gewoon lastig om iemand te vinden die op zowel het uiterlijk als innerlijk vlak zo’n WOW reactie bij je losmaakt.”

   Groetjessssss

 • Reply Eveline 26 augustus 2015 at 17:17

  Ik ben nog single. En eigenlijk hoeft dat van mij nog helemaal niet te veranderen, ook al heb ik helemaal geen ervaring met relaties. Soms probeer ik wel eens een datingsite uit, maar op de een of andere manier voelt dat niet zo goed. Nu ben ik met iemand aan het mailen maar dat vind ik zo lastig. Je weet niet hoe diegene in het echte leven is, natuurlijk krijg je wel een beeld van de mailtjes maar alsnog. Die jongen kan zich wel anders voordoen dan hij echt is. En daarom vind ik het wel moeilijk om spontaan over te komen via de mail en afspreken durf ik eerlijk gezegd helemaal niet. Dus ja, misschien dat het anders is als ik iemand in het echte leven tegenkom, maar dat zie ik dan wel weer. Bij mij is er niet zo’n haast bij!

  Zou je misschien een artikel kunnen maken met tips over internetdaten?

  • Reply Jimmy 28 augustus 2015 at 10:45

   Hoi Eveline,

   Internet daten kan inderdaad erg lastig zijn. Enerzijds omdat foto’s misleidend kunnen zijn en anderzijds omdat mensen uiteraard niet het achterste van hun tong laten zien. Iedereen probeert een goede indruk te maken.

   Wat betreft de foto’s, misschien kun je een keer cammen met de ander? De cam kan tot op een bepaalde hoogte natuurlijk nog altijd een verkeerd beeld scheppen maar zo weet je in ieder geval wel dat je echt met de persoon te maken hebt die ook op de foto’s staat. (Er zijn veel nep profielen).

   Voor de rest kun je eigenlijk alleen maar veel vragen stellen (voor een iets langere periode en zonder dat het gaat lijken op een kruisverhoor) om het beeld completer te maken en te ontdekken of hij/zij zichzelf niet tegenspreekt.

   Daarnaast kun je uiteraard ook nog eens social media accounts uitwisselen en daar op zoek gaan naar informatie om je eigen gerust te stellen dat het in ieder geval geen ”engerd” is.

   Groetjes,
   Jimmy

 • Reply Iris 27 augustus 2015 at 23:09

  Oooo relaties…. Soms denk ik wel eens dat ik gewoon bewust single ga blijven! De prins op het witte paard komt maar niet voorbij en daten is eigenlijk echt vermoeiend!

  • Reply Jimmy 28 augustus 2015 at 10:47

   Hoi Iris,

   Leuk dat je een reactie hebt geplaatst. Ja daten kan inderdaad heel vermoeiend zijn.

   Ze zeggen wel eens dat wanneer je stopt met zoeken, de liefde jou vind. Dus wie weet?

   Groetjes,
   Jimmy.

 • Reply Jan-Anne 28 augustus 2015 at 13:07

  Ik ben man van 54 jaar, nooit relaties gehad en heb heel bewust ervoor gekozen om voor altijd single te blijven, omdat ik geen enkele behoefte heb aan een relatie.
  Mijn zeer bewuste én definitieve keuze is ook: een beperkt sociaal netwerk. Natuurlijk heb ik af en toe behoefte aan contact met andere mensen, in een kring of vereniging, of zomaar een gesprek, maar ik wil ook regelmatig alleen zijn.
  Ik vind mijzelf geen type “mensenmens”.
  Kortom: zeer bewuste én definitieve keuze: voor altijd single met beperkt sociaal netwerk.
  Vinden jullie dit heftig of vreemd? Ik ben niet zielig en kan mezelf goed redden.

  Eerlijke reacties stel ik zeer op prijs.

  Groetjes,
  Jan-Anne

  • Reply Jimmy 1 september 2015 at 16:46

   Hallo Jan-Anne,

   Bedankt voor je reactie. Nee ik vind dat helemaal niet heftig of vreemd. Er zijn zat mensen die de keuze maken om single te blijven om verschillende redenen. Toegegeven, de meeste mensen willen doorgaans slechts voor een beperkte tijd single blijven maar als jij er gewoon geen behoefte aan hebt om een relatie te beginnen dan is dat jouw keuze en is daar niets mis mee.

   Je zou jezelf wel kunnen afvragen waarom je zo graag alleen bent? Komt het omdat je misschien negatieve associaties hebt verbonden aan een relatie door bijvoorbeeld een scheiding van je ouders of iets dergelijks? Of omdat je hebt gezien hoe vrienden van jou telkens ”belazerd” worden, etc.

   Misschien zou je zodra je wel een relatie start het gevoel hebben jeetje zeg, heb ik dit al die tijd moeten missen? Ja het is maar een ideetje! Ik wil je zeker niet op andere gedachtes brengen want iedereen heeft zijn eigen levenspad te bewandelen. Ik probeer je alleen een beetje extra advies te geven.

   Hopelijk heb ik je zo een beetje op weg geholpen.

   Groetjes,
   Jimmy

   • Reply Jan-Anne 18 september 2015 at 17:44

    Beste Jimmy,

    Neen, geen scheiding van ouders meegemaakt. Niets van dat alles. Ik ga wel naar een kring en vereniging om onder de mensen te zijn en heb ook af en toe contact met hen.
    Ik wil voor altijd single blijven omdat ik geen enkele behoefte heb aan een relatie om niet gebonden te zijn met iemand.
    Vaak alleen willen zijn om bijvoorbeeld ’s avonds na werk tot rust te komen en de volgende ochtend uitgerust te zijn! Bezoek kring en vereniging 1x om de 2 weken.
    Ik heb een paar goede vrienden en heb regelmatig contact met familie. Dat is het.
    Het is mij wel opgevallen dat ik tot een klein percentage mensen behoor die bewust ervoor kiezen om voor altijd single te zijn. Volgens velen bestaat de gelukkige single niet, maar ik ben wel de gelukkige single en dat voor altijd!

    • Reply Jimmy 30 september 2015 at 19:28

     Beste Jan-Anne,

     Als jij gelukkig bent met hoe je jezelf op dit moment voelt en gewoonweg geen behoefte hebt aan een relatie dan zou ik mij niks aantrekken van wat anderen vinden. Volg gewoon je hart!

     Groetjes,
     Jimmy Cataldo

 • Reply Jan-Anne 24 september 2015 at 15:15

  Je komt af en toe de uitdrukking “mensenmens” tegen. Wat verstaat men daaronder?
  Wat betekent deze uitdrukking voor mij? Graag eerlijke reactie.

 • Reply Ivan 25 oktober 2016 at 22:12

  Ik ben 33 jaar, heb nog nooit een relatie gehad en dat is géén bewuste keuze. Ik heb een heel sterke behoefte aan een relatie, al 20 jaar, maar heb nog nooit iemand kunnen vinden.

 • Reply Chantal 7 januari 2017 at 23:27

  Ik verwar aandacht vaak voor liefde en dan loopt het vaak mis omdat ik er dan een paar maanden later achter kom dat het niet is wat ik wil. En ik raak in paniek aan de gedachte dat ik mijn vrijheid kwijt raak. Ik ben nu 35 en ik heb het vaak geprobeerd maar ik ben nu liever alleen. Misschien dat het weer verandert maar na alle mislukte dates laat ik het maar even zo. Ik hoef ook niet altijd mensen om me heen te hebben. In een relatie is het lastig om alleen te zijn en daar komt nog bij dat ik liever alleen slaap anders doe ik geen oog dicht.

 • Leave a Reply