Dating Stories

DATING STORY #35 | FORD KA

Naar aanleiding van het gastblog over gele Crocs van afgelopen week moest ik denken aan mijn date met Dennis. Ik dacht namelijk écht dat ik jullie inmiddels al mijn dating verhalen wel had verteld. Maar niets blijkt minder waar! Ik neem jullie weer mee naar een paar jaar geleden. Naar mijn date met Dennis en zijn Ford Ka, zijn gele Ford Ka welteverstaan. 

Dennis was zo op het oog een intelligente jongen. Hij studeerde aan de universiteit en had een goed betaalde bijbaan. Gewoon echt zo’n type waarvan je in het begin al weet; ‘die heeft zijn zaakjes goed voor elkaar’. En daar hield ik wel van. Zeker omdat mijn leven toen der tijd alles behalve op rolletjes liep. En dan zoek je toch naar een stabiele factor in je leven. Vandaar ook mijn keuze om een keer met Dennis te gaan daten. Dennis en ik kende elkaar via internet. Na wat leuk heen en weer gemaild te hebben en de nodigde telefoongesprekken te hebben gevoerd, besloten we een drankje te gaan doen. Galant zoals hij was stelde hij voor mij op te halen. Daar scoorde hij natuurlijk direct punten mee! Welke vrouw vindt dat tenslotte niet leuk? Helaas verloor hij zijn juist verdiende pluspunten al gauw.

Hij belde aan en ik deed zenuwachtig de deur open. Daar stond hij dan in zijn beste outfit. Je kon zien dat hij echt z’n best had gedaan om er leuk uit te zien en dat vond ik wel aandoenlijk. Dennis was een halfbloedje, hij was mooi licht getint en had donker bruine ogen. Hij zag er goed uit. Hij gaf mij drie zoenen en we liepen vervolgens naar zijn auto. “Die gele is mij’ zei hij en hij wees richting een kleine, schattige, maar vooral vrouwelijke, gele, Ford Ka. “Die gele Ford Ka bedoel je?” vroeg ik nog even ter bevestiging. “Ja, dat is mijn auto.” “Mocht je de auto van je moeder lenen?” vroeg ik nog niks vermoedend. Want laten we eerlijk zijn, een Ford Ka is alles behalve een stoere mannen bak. Dus ik ging er dan ook direct vanuit dat hij de auto van zijn moeder, zijn zus of anders van zijn oma had geleend.

“Nee hoor, dit is mijn eigen auto” antwoordde hij. Uuhm, oké, ik was even flabbergasted. Ik ging dus op date met een jongen die bewust in de autoshowroom een gele Ford Ka had uitgekozen. Onder het mom van; ‘Ja, die wil ik!’ ‘Doet u mij die maar! Want daarmee kan je echt voor de dag komen als man zijnde’. In de hoop dat deze gedachte niet waar was vroeg ik nog of deze auto niet een krijgertje was. Want het kon toch zijn dat zijn moeder, zus of anders zijn oma een nieuwe kocht en dat deze voor deur bleef staan. En dat hij krap bij kas zat, of iets in die zin. Het toch niet waar zijn dat deze intelligente, knappe, halve Indo een gele Ford Ka had gekocht. Gewoon omdat hij hem mooi vond?

Over afknappers gesproken! Dit was een mega turn off voor mij. Ik zag mezelf al zitten, naast hem, in de auto. Iedereen zou dan denken dat hij aan het rijden is in mijn auto. Wat zeer onwaarschijnlijk is want ik heb een pest hekel aan de kleur geel. Ik deed uit beleefdheid nog een drankje met hem en vertelde hem aan het einde van de avond dat ik geen klik voelde tussen ons. Of deze er wel geweest zou zijn als hij een andere auto had gereden weet ik niet. Maar ik zag constant die gele Ford Ka voor me als ik met hem aan het praten was. Voor mij gewoon een dikke no go.

Thessa.

Wil je altijd op de hoogte blijven van de nieuwste posts van Single and the City en wat er zoal in mijn leven gebeurt? Volg me dan via BloglovinFacebookTwitter of  Instagram.

Alle dating stories zijn gebaseerd op waargebeurde verhalen, de namen en plaatsen zijn fictief. Het is nooit de bedoeling om iemand te kwetsen maar om echter en alleen om een leuk verhaal te vertellen.

Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply Sylvia 21 augustus 2015 at 10:41

  Afknappen omdat iemand een ‘verkeerde’ auto heeft, die is nieuw voor me :P

  • Reply Thessa 21 augustus 2015 at 12:00

   Hahaha, ja ik wist ook niet dat je op zoiets kon afknappen. Maar ik vond het mega onaantrekkelijk.

 • Reply Jennifer 21 augustus 2015 at 11:12

  Ik heb ooit iemand gedate met een paarse ford k hahah! De auto was voor mij geen probleem maar zijn drugsgebruik wel..

  • Reply Thessa 21 augustus 2015 at 12:01

   No way! Hoe toevallig?! Maar idd, de auto stelt dan helemaal niks voor als er drugsgebruik in het spel is. Jammer zeg….

 • Reply Kelly 21 augustus 2015 at 11:19

  Whahahaha mijn oude supervisor had ook een gele ford ka, ik lachte me kapot toen ik dat zag. Superstoere brede vent, en dan zo’n autootje whahaha. IK ben ook wel van de auto’s, maar als iemand de liefde van je leven is… dan spaar je maar samen voor een mooie ;)

  • Reply Thessa 21 augustus 2015 at 12:02

   Nee joh Kell, echt? Geen halve pinda mag ik hopen? Dan is het hem dadelijk nog. Hahahaha. Maar je hebt helemaal gelijk hoor. De auto speelt geen rol als je echt gek op elkaar bent. Maar hij was het gewoon niet en dan knap je op zoiets gewoon ontzettend af blijkt maar weer.

  Leave a Reply