Lifestyle

DE ZWARTE PIETEN UUHM… LINGERIE DISCUSSIE

Playful Girl Holding Sunglasses

Enige tijd geleden had ik met een aantal van mijn mannelijke collega’s een zeer bijzonder en vooral verhelderend gesprek. Door mijn werk als allround make-up artist kom ik nog wel eens op bijzondere plekken; zo waren we laatst, net over de grens, in een parenclub. Om daar een potje te filmen, zoals wij dat zeggen in het vak.

Zo’n paren/seksclub is nou niet een plek waar ik dagelijks kom. Sterker nog, ik was er nog nooit in mijn leven geweest! Samen met mijn collega’s keken wij onze ogen uit. Disneyland voor volwassenen, zo kan je het misschien het beste omschrijven. De gesprekken tussen mijn collega’s en ik gingen natuurlijk al snel over seks en over lingerie. Waar moet je het anders over hebben als je op zo’n locatie aan het filmen bent?! We hadden het vooral over wat mannen nou echt sexy vinden. Nou ik kan je vertellen; ik viel zowat van m’n stoel van verbazing. Niet dat dat nou zo erg was, want de stoelen daar waren bedrukt met foto’s van geslachtsdelen, in alle vormen en maten (wie verzint dat ook echt?!). Dus erg graag zat ik daar nou ook weer niet op.

Maar als ik mijn mannelijke collega’s dus mag geloven vinden mannen zwarte en kanten lingerie helemaal niet sexy. Kant al helemaal niet, een beetje zwart mag best. Het liefst zien ze ons vrouwen zo ordinair mogelijk. Rood of andere felle kleurtjes. En absoluut geen kant. Kant is totaal niet sexy volgens hen. Jarretels mogen dan wel weer, graag zelfs! Maar verder lekker trashy en zo naakt mogelijk. Hoe minder stof hoe beter.

Eigenlijk zien de mannen ons het liefst dus gewoon naakt. Lingerie is allemaal veel te veel gedoe in hun ogen. Het moet uiteindelijk toch uit dus waarom zou je het überhaupt aantrekken? Maar een sexy latex pakje met openingen op de juiste plaatsen mocht dan wel weer aanblijven. “Geen kant dus?” bleef ik herhaaldelijk aan ze vragen. “Nee geen kant!”

Kant is in mijn ogen vrouwelijk, mooi en sensueel. Maar wij vrouwen romantiseren blijkbaar alles. Kant is niet sexy en de kleur zwart doet ze blijkbaar ook niks. Terwijl wij vrouwen ons daar misschien wel het prettigst in voelen. En als je je goed voelt, voel je zelfverzekerder en indirect dan ook veel mooier en sexy-er. Maar ja, geen zwart dus en al helemaal geen kant. In dat geval kan ik mijn hele lingerie la bij het vuilnis zetten. En moet ik dus zo snel mogelijk bij de eerste de beste lingeriewinkel wat spannende setjes, zonder kant, in een felle kleurtje en met het liefst met zo min mogelijk stof, kopen. Of zal ik mezelf gewoon die moeite besparen en voortaan naakt mijn kleren instappen? Want uiteindelijk moet het toch uit, dus waarom zou je moeilijk doen?

Lieve mannen van Nederland, wie durft zijn mening hier achter te laten? Want ik weet dat jullie er zijn hoor ;) Je reactie achter laten mag geheel anoniem trouwens. Want ik denk dat menig vrouw, including me, myself, and I, nu onwijs benieuwd is of meerdere mannen hier net zo over denken als mijn collega’s. Ik zie jullie reacties graag tegemoet!

Veel liefs ♥, Thessa

Wil je altijd op de hoogte blijven van de nieuwste posts van Single and the City en wat er zoal in mijn leven gebeurt? Volg me dan via BloglovinFacebookTwitter of  Instagram.

Previous Post Next Post

8 Comments

 • Reply Jennifer 21 november 2015 at 12:20

  Mijn ex heeft me eens naar de stad gestuurd om juist iets zwarts van kants te halen :’) Ik denk dat het gewoon een kwestie van smaak is.

  • Reply Jennifer 21 november 2015 at 12:24

   eehh toen was het overigens mijn vriend ;)

   • Reply Thessa 22 november 2015 at 17:32

    Hahahaha, zo’n vermoede had ik al ;) Maar ik denk ook idd dat een kwestie van smaak is, alleen vond het zo vreemd dat echt zoveel mannen dit op de set zeiden.

 • Reply Rian 21 november 2015 at 14:03

  Blijkbaar zijn dan toch gelukkig niet alle mannen hetzelfde…..hahaha

  • Reply Thessa 22 november 2015 at 23:01

   Gelukkig niet idd! :)

 • Reply lisa heleen 21 november 2015 at 16:10

  Haha jeetje daar gaat dan ook mijn hele lingerie lade!

  • Reply Thessa 22 november 2015 at 23:02

   Hahahaha, kijk ben ik dus toch niet de enige!

 • Reply L 22 november 2015 at 17:31

  Hallo,

  Bij deze de mening van een man of naja een jongeman?! (27jr.) Kijk zelf anders maar even.. Net als met zoveel dingen zijn er van mannen veel verschillende varianten dus mijn smaak geldt vast niet voor een ieder manspersoon. Wil je weten wat een bepaalde man leuk vindt dan zul je er dus om moeten vragen. In mijn geval zal ik je verzoeken om jezelf weer aan te kleden als je een van de volgende vijf vormen van wansmaak voert; 1. Een Björn boxer (prima als je op een zondag Netflix ligt te kijken maar warm word ik er niet van). 2. Rode lingerie (ja dat is wèl ordinair). 3. Lingerie in huidskleur (gewoon niet). 4. Plastic bandjes (je bent geen 16! En nee ik ben niet blind, ik zie ze). 5. Marlies Dekkers en alles wat er op lijkt (wederom ordinair!). Oké aankleden is misschien wat streng.. Waarschijnlijk verzoek ik je om het snel uit te doen. Wat dan wel? Zwart: ja! Doorschijnend: ja! (en nee niet persé daar!). Kousen/ jarretels: ja! (laat die plumeau lekker in de kast). En natuurlijk hoeft het niet iedere dag aan bovenstaand te voldoen. Een ander kleurtje, stofje of modelletje is altijd leuk. Kortom: houd het spannend, koop af en toe wat nieuws en bewaar ordinair voor een rollenspel indien je daar van houdt.

 • Leave a Reply