Columns

HET LEED DAT JE IPHONE IN HET WATER LATEN VALLEN HEET

IMG_0161

We zijn inmiddels allemaal op de hoogte van het feit dat onze telefoon meer bacteriën bevat dan een wc bril op een openbaar toilet. Maar of dat nou echt de reden moet zijn om je telefoon in een sopje met water te gooien Thessa…?!

Afgelopen week werd mijn grootste nachtmerrie werkelijkheid. Ik liet mijn telefoon tijdens het afwassen in het water vallen. Zo saai als ik afwassen vind, zo leuk vind ik de vlogs van Hans & Shifra. Daarom combineer ik deze twee dingen heel vaak. Filmpjes kijken op YouTube. Een beetje gebabbel om je heen en ondertussen de huishoudelijke taken doen. Perfect! Inmiddels een dagelijks ritueel waarvan ik wist dat het een keertje fout moest gaan.

Afgelopen woensdagavond rond 21.00 uur was het zo ver. Plons deed mijn iPhone. Onder water hoorde ik nog de vrolijke stem van Shifra brabbelen. Uit schik liet ik alles wat ik in mijn handen had vallen en viste mijn geliefde iPhone 6 (die ik nog niet langer dan een half jaar heb) uit mijn afwassopje. Shifra babbelde rustig verder over haar fantastische vakantie in Amerika. Ze was gelukkig, na een beetje schudden, meteen weer goed te verstaan. Met keukenpapier haalde ik snel al het overtollige water weg.

Rijst, hij moet in de rijst! Snel dook ik de voorraadkast in, oh nee….de rijst staat in het keukenkastje. Dus ik rende weer terug. Een Tupperware bakje! Want hij moet in de rijst in een afgesloten bak. Al kletsend stopte ik Hans & Shifra in het Tupperware bakje en strooide ik het hele pak rijst leeg. Zo, en nu? Laptop aan. Google; “wat te doen als je iPhone in het water is gevallen?” Fijn dat Google altijd raad weet. De meest handigste tips kwamen voorbij;

Droog je telefoon af en schud het overtollige water eruit.

Check!

Haal je telefoon uit het hoesje.

Shit, ik had gisteren net een nieuw hoesje gekocht. Weet je wel, zo’n leuke met van die bewegende glitters aan de achterkant. Fascinerend! Uren kan ik daar naar kijken. Maar we gaan snel weer terug naar de natte iPhone; het hoesje zat er nog super strak omheen en ik kreeg hem eerder die dag er al niet uit om hem in mijn telefoonhouder in de auto te doen. Shit shit shit! En nu? Uuhm, een scherp object. In mijn ooghoek zag ik een nagelveiltje liggen. Eentje met een punt eraan. Ik viste Hans & Shifra, die nog steeds vrolijk aan het vloggen waren in Amerika, uit de bak met rijst. Met grofgeweld stak ik de punt van de nagelveil tussen het hoesje en mijn telefoon. Dan maar een kras dacht ik, maar dat hoesje moest eraf! Er zat water achter!

Zet je telefoon uit.

Uitzetten? Maar dan moet ik een knopje indrukken beste Google. En dat is toch helemaal niet goed? Dan druk ik het water er toch in? Help! Wat nu? Ik Google-de nog even verder maar mijn telefoon moest toch echt uit, ivm de kans op kortsluiting. Daaag lieve Hans & Shifra, ik moet jullie even onderbreken op jullie roadtrip richting de Super Target. Sorry!

Haal de simkaart uit je telefoon.

Oké, deze is makkelijk. Maar waar the F. is dat pinnetje gebleven? But who cares, een naald will do also. Ik rende naar boven om ergens een naald vandaan te halen. Gelukkig had ik deze laatst nog verzameld in het bovenste laatje van mijn nieuwe bureau.

Leg je telefoon het liefst 72 uur te drogen in een bak met rijst.

Die bak met rijst stond gelukkig al klaar. Maar jeetje 72 uur. Dat worden drie hele lange dagen. Al is dat misschien ook wel lekker rustig. Ik probeer sowieso de laatste tijd toch minder online te zijn en offline meer te genieten. Maar, oh nee shit, ik verwacht een belangrijk telefoontje morgen! Snel zocht ik mijn oude vertrouwde iPhone 4 op. Na twee uur aan de oplader te hebben gelegen kwam hij weer tot leven. Vol goede moed stopte ik mijn simkaartje in het houdertje. Maar ja, die past natuurlijk niet. Want we hebben ooit bedacht dat we van micro sim naar een mini simkaart moesten gaan. Wat een ellende! Hahaha. Met een beetje plakband probeerde ik mijn mini sim in het micro houdertje te plakken. Maar tevergeefs. Dat ging natuurlijk niet werken. Ik was officieel onbereikbaar.

Het word ook aangeraden om de bak met rijst op een warme plek in het huis te zetten. Dus bijvoorbeeld op de vensterbank boven de verwarming. Daar staat hij nu, al ongeveer zo’n 40 uur. Af en toe kijk ik even naar hem, praat ik hem wat moed in dat het allemaal wel goed komt en dat ik hem zondag weer zal proberen aan te zetten. Want ik heb geruststellende berichten gelezen op internet de iPhone 6 & 6 plus zo goed als waterdicht zijn. En ze zeker wel 10 seconden onder water kunnen blijven. (Check hier dat bericht.) So let’s hope that is true!

Duimen jullie met mij mee?

Veel liefs ♥, Thessa

Wil je altijd op de hoogte blijven van de nieuwste posts van Love and Lifestyle Blog en wat er zoal in mijn leven gebeurt? Volg me dan via BloglovinFacebookTwitter en/of Instagram

Previous Post Next Post

19 Comments

 • Reply Fabi 29 januari 2016 at 13:49

  Haha ik zou echt in paniek schieten hoor! En dan moest je ook nog zo lang wachten. Ik hoop voor je dat jij en je geliefde iPhone 6 weer snel samen zijn ;)

  • Reply Thessa (Hoofdredacteur) 29 januari 2016 at 14:06

   Hahahaha, ik kon eigenlijk alleen maar heel erg hard om mezelf lachen. Ik hoop het ook Fabi, je zult alle avonturen woensdag wel in geuren en kleuren horen. ;)

 • Reply Kelly 29 januari 2016 at 13:55

  Ooit… heb ik mijn telefoon in mijn broekzak laten zitten en waste mijn moeder hem mee. Het was een megacoole samsung ladyphone met zo’n klepje (wat zullen onze kids daar later om lachen) die 2 maanden out was. Ik kon wel janken toen ik de telefoon treurig tegen het raam gedrukt zag liggen en de wasmachine vrolijk verder draaide. Ik schreeuwde richting mijn moeder ZET HEM, UIT ZET HEM UIT!! Moeders antwoord was. Jammer voor je, moet je maar opletten. Dus sinds ik op mezelf woon, controleer ik altijd als de freak die ik ben waar mijn tel ligt voor ik de wasmachine officieel aanzet. Dat gaat mij (hopelijk) nooit meer gebeuren!

  • Reply Thessa (Hoofdredacteur) 29 januari 2016 at 14:08

   Wahahahaha, hilarisch dit! Ik heb hard op zitten lachen om je comment! Wat een drama, dat je hem dan ook nog zo ziet zitten in de wasmachine. Ik begrijp je volledig. Ik heb ook ooit eens water over mijn vorige MacBook gegooid. Nu drink ik al jaren niet meer in de buurt van mijn laptop. Zo zal dat dan nu ook gaan met mijn telefoon meenemen in de keuken. Trauma for life.

 • Reply Jennifer 29 januari 2016 at 14:07

  Succes! Ik liet die van mij in de wc vallen tijdens het kijken van iemand zijn vlog :’) Na 1 week in een bak rijst, nog steeds dood :( Stomste was nog dat de iphones op waren en dat ik 3 weken moest wachten op een ander toestel :x Waren overigens wel de rustigste en relexte dagen ever haha.

  • Reply Thessa (Hoofdredacteur) 29 januari 2016 at 14:10

   Ooh jeej, geen geruststellend bericht dit! Hihihi, maar dat was denk ik een oudere iPhone? Die konden namelijk echt helemaal niet tegen water. Inmiddels zou dat verbeterd moeten zijn.

   • Reply Jennifer 30 januari 2016 at 13:24

    Het was een iphone 4s :) Maar hoop dat jij meer geluk hebt.

 • Reply Marjoleine 29 januari 2016 at 14:54

  Hahaha wat een sappig verhaal heb je ervan gemaakt! Mijn iPhone 6 is een keer met de onderkant in de kwark gevallen (ik keek filmpjes en ontbeet tegelijk) maar dat is weer helemaal goed gekomen! Hopelijk ben je snel weer herenigd met je iPhone 6 :)

  • Reply Thessa (Hoofdredacteur) 29 januari 2016 at 15:14

   Hihihi, dank je wel Marjoleine. Leuk om te horen dat je vermaakt hebt. Oh jeetje, kwark. Dat lijkt me nog lastiger om eruit te krijgen. Fijn om te horen dat het bij jou iig goed is afgelopen. Dat geeft mij ook weer hoop ;)

 • Reply Ansjuh 29 januari 2016 at 17:45

  Dus jij post dit vandaag. En ik stopte dus vanmiddag mijn zeer geliefde iPhone 6 in de wasmachine. Ik legde was op de machine, m’n tel dr ff bovenop, nog snel wat was ophalen, alles in de trommel, deurtje dicht, machine aan. Terwijl ik wegloop uit de badkamer vraag ik me af waar ik m’n telefoon heb gelaten. Op de wasma…. NEEEEEEEE! Dus gauw dat ding op stop, die 3 min veiligheidsonderbreking duurden nog nooit zo lang. Gelukkig was de machine net begonnen met het pompen van water en was ik dus net op tijd. Maar oh oh ik kneep m flink! Succes!

  • Reply Thessa (Hoofdredacteur) 3 februari 2016 at 20:02

   NOOOOOO!! Wat een geluk zeg! De mijne doet het gelukkig weer. Blijkbaar is het gerucht over dat de iPhone 6 waterdicht is toch waar. Maar ik denk niet dat hij een wasmachine beurt zal overleven. ;)

 • Reply Nienke 29 januari 2016 at 22:49

  Haha ik duim met je mee! Mijn iPhone 4S heb ik een keer in de wc laten vallen :’) Moest toen ook nog eerst naar huis fietsen voor ik hem in de rijst kon leggen, en heb hem er bij lange na geen 3 dagen in laten liggen (eerder 3 uur…) en een half jaar later doet hij het gelukkig nog, dus ik heb er vertrouwen in dat het goed komt!

 • Reply demi 30 januari 2016 at 14:58

  aaah ik heb dat een keer op mijn werk gehad met mij iphone 4, ik liet hem in een bak bloemenwater vallen. Gelijk een pak rijst gekocht en erin gelegd. Hij heeft het nog anderhalf jaar gedaan tot dat ik hem op een stoeprandje liet vallen. ik hoop dat je telefoon het gaat doen! vergeet dan niet even alle rijst uit slle ingangen te hslen ik kwam ze een week later nog tegen.. haha

 • Reply Miriam 31 januari 2016 at 19:51

  Naast dat dit natuurlijk een groot drama is, is het ook echt hilarisch om te lezen haha (sorry ;p). Ik hoop voor je dat hij het gewoon straks weer doet *duim duim*!

  • Reply Thessa (Hoofdredacteur) 2 februari 2016 at 09:59

   Hahahaha. Geen sorry, het is ook hilarisch. Ik heb zelf alleen maar zitten lachen ook. Het was gewoon een stomme actie maar gelukkig doet mijn iPhone het inmiddels gewoon weer. De truc van het laten drogen in rijst heeft geholpen. En het duimen natuurlijk ;)

 • Reply Pieter van Halsteren 28 oktober 2016 at 15:04

  Ach ik voel met je mee! Ik heb namelijk precies hetzelfde meegemaakt. Tijdens het afwassen viel mijn Iphone 6 in een kom vol met water. Na alle soortgelijke tips die jij beschreven hebt in je stuk, mocht het alsnog niet baten. Het ding moest helaas naar de reparateur waar ik een paar honderd euro erna lichter ben geworden. Life can suck somtimes…

 • Reply Danielle 15 december 2016 at 10:18

  Ik had zelf mijn iPhone 6 in de zak van mijn broek gelaten en deze samen met de was latern draaien. Nou, je kunt voorstel wat het resultaat was. De tip over de rijst heeft wel geholpen, maar uiteindelijk moest ik wel de batterij laten vervangen en die was wel een dure grap :/

 • Reply CasPas93 11 april 2017 at 16:43

  Ben je wel goed weggekomen zeg, lezend uit de bovenstaande reacties. Misschien heeft ‘ie nu ook een geluksgave gekregen? :-)

 • Leave a Reply