Love Stories

LOVE STORY #1 | ONZE TWEEDE, EERSTE DATE

European Cafe & BAr On The Street

Het liefdesverhaal van; Thessa & Roeland.

Bijna drie jaar geleden nu had ik mijn meest normaalste internet date ever! Met inmiddels de liefde van mijn leven. Maar dat wij zou ontzettend goed bij elkaar zouden passen hadden we in het begin nog niet door. Via Relatieplanet kwamen wij in contact. We spraken af in een cafeetje bij mij in de buurt. Hij kwam na zijn werk naar mij om een drankje te drinken. We hadden natuurlijk al de nodige gesprekken gevoerd via de mail, WhatsApp en aan de telefoon. En het klikte goed tussen ons. Hij was leraar, kwam uit de buurt van Rotterdam en we waren even oud. We schelen welgeteld 8 dagen. Daarnaast zag hij er onwijs leuk uit en kon ik erg om hem lachen. Met gemak kletsen we uren vol en dronken we de nodige drankjes. Al snel volgde er een tweede date. We keken een filmpje bij hem thuis. Daar zoende we ook voor het eerst. Bij hem op de bank. We hadden het leuk, we vonden elkaar leuk en spraken naar elkaar uit dat we het fijn vonden dat er nog normale mensen op dating sites stonden. Want we hadden beide al het nodig meegemaakt op dating gebied en we wisselde de meest hilarische verhalen met elkaar uit.

Helaas was de timing dat wij elkaar leerde kennen verre van perfect. Ik had toentertijd net mijn moeder verloren en hij wist gewoon even niet zo goed wat hij nou precies wilde. Dat het goed zat tussen ons was eigenlijk wel duidelijk. We hadden het fijn samen. Maar de omstandigheden benauwde hem een beetje. Iets wat ik volledig kan begrijpen. Het was jammer en we gingen gewoon allebei weer onze eigen weg. Ik probeerde de dood van mijn moeder te verwerken maar  stortte me eigenlijk volledig op mijn werk en leuke dingen doen. We bleven elkaar letterlijk volgen. Via Facebook en Twitter hadden we soms nog contact. Zo ook een jaar geleden. Januari vorig jaar reageerde ik op een tweet van hem. Daaruit ontstond een onschuldig en vriendschappelijk WhatsApp gesprek. “Weet je trouwens dat je fans hebt” schreef hij. Een vriendin van hem (Hi Margo) was een grote fan van mijn vorige blog (Single and the City.nl) en had gezien dat wij vrienden met elkaar waren op Facebook. Hij moest natuurlijk meteen met zijn billen bloot want ze vroeg hem meteen of hij wel eens met mij had gedate. En daarna moest hij haar natuurlijk ook uitleggen waarom het niks was geworden tussen ons. Want ze vond ons zo goed bij elkaar passen. We moesten nog maar eens wat met elkaar gaan drinken volgens haar. Een idee waar, inmiddels dus mijn vriend, al geruime tijd mee in z’n hoofd liep. Alleen hij durfde niet zo goed omdat hij toentertijd de stekker eruit had getrokken. Hij had erg veel spijt dat hij mij had laten gaan en hij nam zichzelf dat erg kwalijk. Een van mijn vaste lezeressen heeft hem dus net dat duwtje in de rug gegeven wat hij nodig had. Dank daarvoor ♥

Dat toeval niet bestaat bewijst dit verhaal maar weer. Want in die zelfde week dat hij Margo had gesproken stuurde ik hem een tweet. Alsof het in de lucht hing. Alsof het gewoon zo had moeten zijn. Onze wegen kruiste elkaar weer en we gingen op onze tweede, eerste date. Hij nam me mee naar een leuk Italiaans restaurantje in het centrum van Rotterdam. Het was een bijzondere ervaring. Een date die niet voelde als een date. Maar gewoon twee mensen die uiteten gingen omdat ze echt graag met elkaar aan een tafeltje wilde zitten. Geen ongemakkelijk gedoe of onzekerheden. We hadden het onwijs gezellig en de we raakten niet uitgepraat. Na afloop liep hij, galant zoals hij is, mee naar mijn auto. De auto die ik notabene had gekocht op de dag dat hij de stekker eruit trok tussen ons. “Mijn auto had je natuurlijk nog nooit gezien” riep ik gekscherend. “Want deze kocht ik op de dag dat jij besloot dat je me niet meer leuk vond” voegde ik er nog aan toen. Hij liep op mij af, pakte mijn gezicht beet en zei; “Daar moet ik dan op terug komen, want ik vind je heel erg leuk!” en hij zoende me.

Ben je benieuwd hoe het daarna verder ging tussen ons? Blijf Love and Lifestyle Blog in de gaten houden voor het vervolg!

A love story by Thessa.

Wil je altijd op de hoogte blijven van de nieuwste posts van Love and Lifestyle Blog en wat er zoal in mijn leven gebeurt? Volg me dan via BloglovinFacebookTwitter en/of Instagram

Previous Post Next Post

12 Comments

 • Reply Veerlez 25 januari 2016 at 10:15

  Wat een heerlijk verhaal! Ik ben zeker benieuwd naar het vervolg! :)
  Ik hou er van dat het leven af en toe van die fijne plottwists heeft :)

 • Reply Sylvia 25 januari 2016 at 10:40

  Awhh, dit is echt heel schattig ;) Mooi hoe het kan lopen!

  • Reply Thessa (Hoofdredacteur) 27 januari 2016 at 10:51

   Hihihihi, ja he? Ik vind het zelf ook zo lief gegaan. Vooral hoe onze date ten einde liep die avond. Als ik eraan terug denk krijg ik weer kriebels in mijn buik <3

 • Reply Jennifer 25 januari 2016 at 11:15

  Leuk om te lezen!

 • Reply Marleen 25 januari 2016 at 12:09

  Leuk geschreven, ben benieuwd naar het vervolg!

 • Reply Birgit Roobol 25 januari 2016 at 13:41

  Leuk die nieuwe frisse wind op je site. Ik vind het altijd heel leuk om liefdesverhalen te lezen, gek hoe dat loopt. Afgelopen maandag was ik zelf vijf jaar samen met mijn vriend. Vijf jaar is eigenlijk een héle lange tijd, dus leuk om daar bij stil te staan hoe het allemaal gelopen is en wat je samen hebt meegemaakt. Ik geloof er dan ook heilig in dat je de liefde niet zomaar vindt, de liefde vindt jou. Vaak op een moment waarop je het niet verwacht. Ik ben benieuwd naar het vervolg.

  • Reply Thessa (Hoofdredacteur) 27 januari 2016 at 10:50

   Dank je wel Brigit! Het is een mega cliché natuurlijk, maar het is wel echt zo. Als je niet op zoek bent komt het vanzelf op je pad. Het is bij mij net zo gegaan. Vind je het zelf leuk om te schrijven eigenlijk? Ik ben namelijk nog opzoek naar andere leuke en mooie love stories. Misschien iets voor jou om te schrijven? :)

 • Reply Patricia 25 januari 2016 at 16:37

  Ahh welkom terug in deze beter passende vorm!
  Het is echt een leuk verhaal voor jullie evt kleinkinderen!

  (ik geef je alleen wel bij dezen een grote schaal met n-en…. die mis je her en der)

  • Reply Thessa (Hoofdredacteur) 27 januari 2016 at 10:49

   Dank je wel meis! En zoals ik al eerder in een reactie zei, ik zal er nog meer op gaan letten. Dank je wel iig voor de fijne feedback.

  Leave a Reply