Citytrips/Travel

EEN DAGJE BRUGGE

IMG_6610

Een dagje Brugge, het spontane idee van Nelleke. De eigenaresse van BonBonfactory waarvoor ik de fotografie & social media verzorg. “Ben je wel eens in Brugge geweest?” appte ze mij maandag aan het einde van de dag. “Nee” antwoordde ik. “Heb je zin om morgen mee te gaan chocolade shoppen?” Brugge stond sinds Gent hoog op mijn lijstje. Ik heb namelijk een lichtelijk zwak voor België, mooie huizen en oude pandjes. En voor chocolade! Dus ja, ik ging natuurlijk mee! Dinsdagochtend zaten we in de auto. Hoe ons dagje Brugge eruit zag zie je hier;

IMG_6609

Deze prachtige kerk vind je op de Grote Markt in Brugge.

IMG_6612

In Brugge vind je veel gezellige pleintjes met mooie oude pandjes.

IMG_6584

Onder dit schattige poortje kwamen we het centrum binnen.

IMG_6585

Brugge staat bekend om zijn mooie grachten met prachtig oude pandjes.

IMG_6587

Onderweg naar Brugge regende het pijpenstelen. Maar toen we eenmaal in Brugge aankwamen scheen de zon volop! Wat een geluk!

IMG_6616

Dit prachtige uithangbord vind je aan het begin, of aan het einde, van de Steenstraat. Het is natuurlijk maar net hoe je het bekijkt. De Steenstraat is trouwens een hele leuke winkelstraat in Brugge. Met een allemaal unieke leuke winkeltjes en boetiekjes.

IMG_6607

Natuurlijk vind je er ook mega veel chocolade winkeltjes met allerlei verschillende lekkernijen. Deze pistache noga zag er overheerlijk uit!

IMG_6588

Overal in de stad vind je romantische elementen. Zo ook deze prachtige lantaarnpaal.

IMG_6610 IMG_6592

Deze vanille marshmallows zijn serieus de allerlekkerste marshmallows die ik ooit in mijn leven heb geproefd. De dame van dit winkeltje staat bekend om haar marshmallows en ik begrijp nu waarom. Ze zijn zacht, smeuïg en vol van smaak. Ze smaken een beetje naar marshmallows die een tijdje in je warme chocolademelk hebben gezeten. Maar dan dus zonder dat ze warm zijn. Geweldig!

IMG_6620 IMG_6619

Brugge is ook al helemaal in de Valentijn sfeer. Want heren, chocolade is natuurlijk een cadeautje waarmee je altijd thuis mag komen!

IMG_6590 IMG_6604

Ook zit mijn favoriete zeep winkel in Brugge; Bubbles at Home.

IMG_6599

Hier verkopen ze enkel en alleen natuurlijke zeepjes die overheerlijk geuren en je een zachte huid bezorgen. In Gent hadden we al twee zeepjes meegenomen en we genieten daar nog steeds elke avond van onder de douche. Zeker een aanrader dus om eens binnen te lopen!

IMG_6606  IMG_6629 IMG_6621

Dit zag er zo lekker uit! Maar we hadden toen we deze tegenkwamen al zoveel gegeten en geproefd dat het er niet meer bij kon helaas.

IMG_6625

Dit is de Steenstraat met allemaal leuke (chocolaterie) winkels.

IMG_6633

En dit was ons dagje Brugge in een vogelvlucht. Ik hoop dat je het leuk vond. We gingen geheel op de bonnefooi, zonder enkele tips. En zonder dat hadden opgezocht wat we echt moesten zien in Brugge. Gewoon gaan en kijken wat de stad ons brengt.

Ben jij wel eens in Brugge geweest?

Veel liefs ♥, Thessa

Wil je altijd op de hoogte blijven van de nieuwste posts van Love and Lifestyle Blog en wat er zoal in mijn leven gebeurt? Volg me dan via BloglovinFacebookTwitter en/of Instagram

Previous Post Next Post

11 Comments

 • Reply Tineke 6 februari 2016 at 10:27

  Wauw, het ziet er heel erg mooi uit daar! Ik ben er nog nooit geweest, maar wil er dankzij deze foto`s/blogpost zeker naartoe!
  Liefs

 • Reply Mandy 6 februari 2016 at 17:19

  Zelf ben ik al meerdere keren in Brugge geweest en ik blijf het er prachtig vinden. Zo te zien heb jij ook een leuke dag gehad!

 • Reply Lesley 7 februari 2016 at 09:45

  Wat is dat leuk! Ik ben zelf wel al in Gent geweest ooit maar Brugge nog niet. Ga ik dus zeker nog een keer doen :-)

 • Reply Bertine 7 februari 2016 at 12:25

  Ik ben nog nooit in Brugge geweest, maar aan jouw foto’s te zien ziet het er fantastisch uit! super lekkere dingen heb je op de foto gezet ook!

 • Reply yvonne 19 februari 2016 at 13:03

  wat een leuke dag! Mooie fotos heb je gemaakt!

 • Reply Vera 3 oktober 2016 at 12:08

  klinkt heel leuk en vooral hele leuke foto’s, is denk zelf ook het proberen waard.

 • Reply Marie Cloe 14 november 2016 at 20:52

  Hoi Thessa
  leuk dat ook onze noorderburen Brugge weten te appreciëren.

 • Reply Esmee D 7 februari 2017 at 18:26

  Erg mooie stad, ben er zelf inmiddels 2 keer geweest. Kan het iedereen aanraden!

 • Leave a Reply