Lifestyle

EEN MAAND LANG GEEN VLEES ETEN

IMG_6666

Het project Het Bucketlist Boekje gaat vandaag echt beginnen! Nr. 158 uit het boekje kunnen we inmiddels afstrepen. Een dikke vette yeah! Een maand lang geen vlees eten. Onze vega maand zit erop en vandaag lees je hier hoe ons dat bevallen is;

EEN MAAND LANG GEEN VLEES ETEN

Een maand lang geen vlees eten, de eerste keuze van mijn vriend uit het boekje. Voor mij was het eerlijk gezegd niet echt een uitdaging aangezien ik altijd aandring op vegetarische of vis maaltijden. Maar mijn vriend is een echte vleeseter. Het kan hem niet vaak en niet gek genoeg. Hij wilde, en ik ook natuurlijk, ervaren hoe het zou zijn om een maand lang geen vlees te eten. Want wat doet dat met je? Merk je bijvoorbeeld iets aan je lichaam? En mis je het ook echt?

LICHAAMELIJK

Ik heb eerlijk gezegd niet écht iets aan mijn lichaam gemerkt. Voor onze vega maand at ik sowieso al veel minder vlees en meer vegetarische en vis gerechten. Wel had ik iets minder last van mijn buik dan normaal. Verder voelde ik me gewoon goed, niet flauw of extra moe. Het enige waar we allebei wel moeite mee hadden is dat je niet zomaar overal kon eten. Veel restaurants hebben niet veel keuze wat vegetarische gerechten betreft. Ook verjaardagen en feestjes zijn een ‘probleem’. Want ook een klein stukje worst moet je gewoon afslaan. Het is zo’n gewoonte om het gewoon te pakken en op te eten. Nu moet je ineens nadenken over wat je wel en niet mag en wat je kunt bestellen in een restaurant. Het is dus echt even een mindset.

DE MINDSET

De eerste keer uiteten was dan ook een hele uitdaging. We gingen sushi eten, dan zou je zeggen; genoeg keuze toch? Klopt! Maar al die heerlijke grill gerechten weerstaan was toch best moeilijk, eendenborst (my fav.) en biefblokjes in teriyaki saus. Oh nomnomnom! Maar we zijn sterk gebleven. We waren toen nog geen week bezig. Dus het was echt even die knop omzetten. Zomaar bij iemand thuis eten is ook lastig. Want mensen moeten toch rekening met je houden. Iets wat ik dan wel weer lastig vind om van iemand te vragen/verwachten. Ook op een verjaardag falafel balletjes eten ipv de overheerlijke spare ribs die een vriend van ons voortreffelijk kan maken was lastig. Maar ook daar bleven we sterk! Want wat is nou een maand op een mensenleven? Niks toch!

IMG_6689

Wel is mijn vriend één keer per ongeluk vergeten dat hij geen vlees mocht eten. Tijdens een zakenlunch bestelde hij zonder na te denken een broodje pulled prok. Toen het eenmaal voor hem stond bedacht hij zich dat hij deze maand geen vlees zou eten. Omdat we allebei tegen eten weggooien zijn heeft hij het broodje gewoon opgegeten. Want anders is het diertje helemaal voor niks gestorven en is hij vanaf die dag zijn maand opnieuw begonnen.

HET GEMIS

Persoonlijk miste ik eigenlijk weinig. Ik was de laatste maanden/jaren al veel bewuster gaan eten. Omdat de beestjes die wij op ons bord krijgen zo slecht behandeld worden en volgestopt worden met troep, kon ik niet meer met een gerust hart genieten van een stukje biefstuk. Het enige waar ik de laatste dagen van onze uitdaging last van kreeg was de trek in rookworst en frikandel. Als ik dan langs de snackbar liep kreeg ik ineens ontzettend veel zin in een frikandel speciaal. En dan nog maar te zwijgen over de rookworsten bij de Hema. Die roken ineens zo onwijs lekker! Mijn vriend had het wel veel zwaarder. Die miste echt zijn dagelijkse stukje vlees op zijn bord. En hij was dan ook heel erg blij dat de maand erop zat.

HOE NU VERDER?

Ik wil heel erg graag op deze voet verder gaan. Zo min mogelijk vlees eten en zoveel mogelijk lekkere alternatieve zoeken. Want die zijn er! We hebben bijvoorbeeld een heerlijke & makkelijke vegetarische pasta ontdekt waar binnenkort een recept van online komt. Ook vega burgers zijn zo gemaakt & overheerlijk! Wat mij betreft worden we at home vegetariërs en eten we alleen nog maar vlees buiten de deur. In de hoop dat we uiteindelijk helemaal nooit meer vlees eten. Maar of mijn vriend daar ook net zo over denkt… ;)

Ben jij eigenlijk vegetarisch of heb je er wel eens over nagedacht om het te worden?

Veel liefs ♥, Thessa

Wil je altijd op de hoogte blijven van de nieuwste posts van Love and Lifestyle Blog en wat er zoal in mijn leven gebeurt? Volg me dan via BloglovinFacebookTwitter en/of Instagram

Previous Post Next Post

22 Comments

 • Reply Daantje 23 februari 2016 at 06:24

  Dat klinkt als een supergrapig boek :D

 • Reply Deisy 23 februari 2016 at 08:09

  Wauw, wat ontzettend knap dat je dat hebt volgehouden zeg en ook nog eens dat je hebt gemerkt dat je het niet zoveel gemist hebt. Dit geeft mij ook echt motivatie om het een keer te gaan proberen, ook vanwege het positieve aspect dat je hier benoemt.

  • Reply Thessa (Hoofdredacteur) 1 maart 2016 at 22:13

   Zeker een keer goed Deisy! Het is zoveel beter voor mens en dier. Ik zeg win win situatie.

 • Reply Marloes 23 februari 2016 at 09:15

  Super knap! Het word je ook zo gemakkelijk gemaakt om het allemaal maar te kopen en te eten. Goed vlees is soms lastig te vinden helaas. Ik ben erg benieuwd naar je recepten tips! Zelf denk ik er ook over om in elk geval minder vlees te eten maar ik zie de vega burgers niet zo zitten. Dus alle inspiratie is welkom!
  – X Marloes

  • Reply Thessa (Hoofdredacteur) 1 maart 2016 at 22:12

   En de vega burger is juist het geen wat het meest in de smaak valt hier thuis en in mijn omgeving. Echt een keer proberen hoor!

 • Reply Kelly 23 februari 2016 at 09:43

  Goed hoor mop! Ik zou het je niet nadoen. Ik probeer ook wel steeds bewuster te eten, maar een goed bord spare ribs of een dikke hamburger sla ik niet zo makkelijk af hoor ;). Heb je ooit wel eens die vegetarische pasta gemaakt die op The Blogmother staat? Dat is echt een aanrader. Luan zijn lievelingspasta, ondanks dat hij een echte carnivoor is!

  • Reply Thessa (Hoofdredacteur) 1 maart 2016 at 22:11

   Ik vind het al heel erg goed om te horen dat je bewuster eet en ook ik zal zeker goede spare ribs niet afstaan. Sterker nog, ik heb ze van het weekend nog gegeten. Maar die hamburger dus je makkelijk vega eten hoor. De vega cheeseburger is grote favoriet. Zelfs burgers in een burgertent tippen er niet aan volgens velen mannen.

 • Reply Jacky 23 februari 2016 at 14:22

  Duusss je eet volgend weekeind weer geen spareribs? :P

 • Reply yvonne 23 februari 2016 at 15:15

  wat goed van jullie! ik zou zelf beginnen met een week, jullie doen meteen een hele maand. Knap hoor.

 • Reply Sara 23 februari 2016 at 20:04

  Leuk om te lezen hoe één maand zonder vlees je goed is bevallen. Ik eet zelf ook ontzettend weinig vlees. Wanneer ik uit eten ga kies ik juist vaak voor de vegetarische gerechten. Ik ben echt dol op veel groenten. Ik kan vlees en vis gemakkelijk missen. Mijn vriend en ik hebben dit weekend ook twee nieuwe soort vega burgers gekocht waar ik reuze benieuwd naar ben. Goed dat je weinig vlees eten voort wil zetten. Het is niet alleen beter voor het minder slachten van dieren, maar ook voor het milieu. De vleesindustrie is kennelijk heel erg vervuilend.

  • Reply Thessa (Hoofdredacteur) 1 maart 2016 at 22:09

   Hoe waren de vega burgers Sara? Hier zijn die namelijk erg populair. Ik ben iig blij om te lezen dat er meer mensen zijn die bewuster eten tegenwoordig. Denk als iedereen dat zou doen dat de wereld een stukje beter wordt voor mens en dier.

 • Reply Demi| prettyfallingstars 24 februari 2016 at 14:49

  Wat een superleuk boek, zo even je andere artikel lezen. Ik heb er wel eens over nagedacht mar ik denk dat ik shoarma en frikandellen heel erg ga missen. En ik denk dat ik het ook erg lastig vind als mensen rekening met mij moeten houden. Het lijkt me wel een hele leuke uitdaging om eens te proberen & misschien dat ik dat dan ok maar een keer ga doen!

  • Reply Thessa (Hoofdredacteur) 1 maart 2016 at 22:07

   Hahahaha, dat hadden wij ook. Je mist juist het allerslechtste vlees dat er bestaat; frikandellen. Ik ben benieuwd of je het een keertje gaat proberen, zo ja, heel veel succes iig!

 • Reply Miriam 27 februari 2016 at 17:42

  Oefff, dat lijkt mij echt lastig zeg! Ik ben niet zo’n hele grote vlees eter, maar af en toe vind ik wel echt lekker hoor. Knap dat jullie het hebben volgehouden =D

  • Reply Thessa (Hoofdredacteur) 1 maart 2016 at 22:06

   Ik heb precies hetzelfde, ik hoef niet elke dag vlees. Ook niet elke week. Ik wil eigenlijk alleen maar vlees als ik weet dat het echt lekker is en als het diertje een goed leven heeft gehad. Anders sla ik gewoon over.

 • Reply Roxanne 27 februari 2016 at 23:43

  Een maand zonder vlees, klinkt heel makkelijk maar lijkt me toch lastiger als gedacht. Vlees op je brood kan niet meer, en inderdaad ook als je ergens anders eet is het lastig. Ik eet zelf af en toe zonder vlees, met een vleesvervanger of vis. Vind ik lekker en geen probleem af en toe. Want ja, ook ik lust wel graag mijn stukje vlees. Lekkere vegetarische gerechten zijn zeker welkom! Mijn vriend vind dat voor een keertje ook prima, maar zeker niet te vaak. Echte carnivoren, die mannen ;)

  • Reply Thessa (Hoofdredacteur) 1 maart 2016 at 22:05

   Nee dat klopt, het is echt even die knop om zetten en goed nadenken over wat je gaat eten. Het vegetarische gerecht staat inmiddels online :) Ik hoop dat het in de smaak valt, ook bij je vriend.

 • Reply Brigitte 26 juli 2016 at 22:03

  Ik ben sinds een paar maanden vegetariër. Vroeger werd gezegd, Brigitte vegetariër, nooit! Die houdt teveel van vlees. En dat is waar, ik vind vlees nog steeds hartstikke lekker. Maar ik kan niet meer naar een stukje vlees kijken, zonder het dier er achter te zien. En ik voel mij lichamelijk en ethisch een stuk beter nu ik vegetariër ben. Dacht eerst dat het super moeilijk zou worden, maar tegenwoordig heb je voor alles wel een vervanger.

 • Leave a Reply