Reviews

WAAROM JE DE FILM BRASSERIE VALENTIJN MOET GAAN ZIEN OP 14 FEB.

47042816_72787_Still_3_s-high

Ik zeg je eerlijk, ik ben niet snel enthousiast over een Nederlandse film. Maar de film Brasserie Valentijn is er eentje die je met een gerust hart kunt gaan zien met je lief op Valentijnsdag. Wat zeg ik je, met een kloppend hart van enthousiasme! Want wat is deze film leuk zeg! Waarom je deze film moet gaan zien op 14 feb. (of op een andere dag) vertel ik je hier;

Een pareltje van regisseuse Sanne Vogel. De film gaat over het gerenommeerde restaurant ‘Brasserie Valentijn’. Het restaurant wordt gerund door Valentijn (gespeeld door Georgina Verbaan) en haar broer, de chef kok Angelo (gespeeld door Roeland Fernhout). 14 februari is de dag van de liefde, en één van de drukste avonden van het jaar. Angelo zorgt voor een passend liefdesmenu en Valentijn heeft de tafels tiptop gedekt. Ze heeft alles onder controle in haar brasserie. In de keuken en in het restaurant zijn de verwachtingen hoog gespannen. Elk koppel dat een tafel heeft bemachtigd, hoopt die avond de liefde op hun bord te krijgen. Er mag niks fout gaan. Dan staat Frank (gespeeld door Egbert-Jan Weeber), een oude vlam van Valentijn, ineens op de stoep…

 

De gehele film speelt zich af op één avond. Het is bijna een bijzonder toneelstuk met interessante gesprekken van liefdeskoppels aan tafel. De film heeft inhoud, niveau en een boodschap. Je gaat als kijker helemaal op in het verhaal en je leeft mee met alle liefdeskoppels in het restaurant. Natuurlijk is dit alles verpakt in een sausje van romantiek en humor.

Ik, als kritische kijker, omdat ik zelf in de filmwereld werk, kan ze nauwelijks op een foutje betrappen. De continuïteit is goed, de kleding en decor zijn mooi op elkaar afgestemd en de make-up is prachtig! En dan nog maar te zwijgen over de prachtige muziek. Bijzonder ook om te zien dat vrijwel alles op één locatie is gefilmd. Kortom een leuke feel good movie met een boodschap! Zelfs mijn vriend was laaiend enthousiast. En hij is helemaal geen liefhebber van Nederlandse films. We hebben de op de terugweg naar huis meerdere malen geroepen; “Wat een leuke film was dat zeg!” Dus ga dat zien met je lief. Een leuke avond gegarandeerd!

brasserie_valentijn_47042816_ps_1_s_high

Voor meer informatie over Brasserie Valentijn, de tijden en plaatsen waar de film draait klik hier.

Veel plezier alvast ♥, Thessa

Wil je altijd op de hoogte blijven van de nieuwste posts van Love and Lifestyle Blog en wat er zoal in mijn leven gebeurt? Volg me dan via BloglovinFacebookTwitter en/of Instagram

Previous Post Next Post

3 Comments

 • Reply Laura 10 februari 2016 at 10:36

  Lijkt me een leuke film! Alleen mijn vriend vind het altijd voorschut om naar dit soort films te gaan.. jammer! Dan maar een keer gezellig met vriendinnen.

  • Reply Thessa (Hoofdredacteur) 10 februari 2016 at 13:52

   Hij is ook echt leuk en ook zeker geschikt voor mannen. Maar ja dan moet je hem wel eerst meekrijgen ;)

 • Reply yvonne 19 februari 2016 at 13:00

  Ik vond hem eem beetje tegenvallen. Het verhaal leuk heel leuk maar duurde eigenlijk vrij lang. Ik vind het behoorlijk langdradig allemaal met hier en daar wat grappige stukjes.

 • Leave a Reply