Lifestyle

SAMEN SLAPEN IS GOED VOOR JE RELATIE

woman-506120_1280

We weten natuurlijk allang dat slapen goed is voor je gezondheid. We hebben het bijvoorbeeld nodig om te kunnen functioneren en om vrolijk te zijn. Minder dan 6 uur slaap per nacht schijnt zelfs schadelijk te zijn voor je lichaam. Maar wist je al dat samen slapen goed kan zijn voor je relatie?

SAMEN SLAPEN ZORGT VOOR EEN GELUKKIGER RELATIE.

Er is natuurlijk niks fijners dan samen slapen. Het is ook nog eens veel gezelliger om samen naar bed te gaan, in plaats van dat de één nog uren beneden tv blijft kijken of zit te werken achter zijn of haar laptop. Volgens een Engelse enquête blijven koppels die altijd samen slapen veel langer bij elkaar dan de koppels die dat niet doen. “Wie samen slaapt blijft bij elkaar.” Ook zouden de koppels die altijd samen slapen veel gelukkiger zijn dan de koppels die apart slapen.

Samen slapen, of nog beter, samen dutjes doen zorgt er dus voor dat je een gelukkiger relatie hebt met elkaar. Hiervoor moet je wel dicht tegen elkaar aanliggen, want lichaamscontact en aanraking zorgt voor het vrijkomen van het gelukshormoon in je lichaam. Maar dat is denk ik geen probleem als je gek bent op elkaar.

VAN SLAPEN KRIJG JE MEER ZIN IN SEKS.

Te weinig slaap zou libido verlagend zijn (lees minder dan 7 uur per nacht). En dat willen we natuurlijk niet! Want weinig of geen seks is natuurlijk niet goed voor je relatie. Dus doe een dutje samen, wat daar word je zoals je hierboven hebt gelezen ook nog eens gelukkig van. Zodat je testosteronniveau zich weer helemaal kan opladen om s’avonds (of s’ochtends) van bil te kunnen gaan.

Ik zou zeggen hup naar bed & slaap lekker!

Veel liefs ♥, Thessa

Wil je altijd op de hoogte blijven van de nieuwste posts van Love and Lifestyle Blog en wat er zoal in mijn leven gebeurt? Volg me dan via BloglovinFacebookTwitter en/of Instagram.

Previous Post Next Post

9 Comments

 • Reply Yvette 20 maart 2016 at 09:45

  Zo mee eens! Mijn man en ik gaan altijd standaard tegelijk naar bed en ik denk echt dat als je dat niet doet dat je dat op een gegeven moment uit elkaar gaat drijven. Die andere kant heb ik namelijk ook ervaren in een andere relatie en ik vind dit 1000x fijner!

  • Reply Thessa (Hoofdredacteur) 23 maart 2016 at 12:57

   Wij gaan ook altijd samen naar bed en ik vind dat ook het fijnste wat er is. Soms gaan we gewoon zelfs iets eerder om nog even te kunnen kletsen en knuffelen. Echt even tijd voor elkaar in plaats van naast elkaar neer ploffen en meteen gaan slapen.

 • Reply irene 20 maart 2016 at 10:07

  Samen slapen is fijn, ik heb alleen geen vriend haha:p

 • Reply Veerlez 20 maart 2016 at 10:21

  Hmm ik weet niet in hoeverre ik het hiermee eens ben. Samen slapen heeft ook heel veel effect op je slaapritme en diepte van slaap. Je slaapt veel lichter als je samen slaapt en daardoor word je veel minder uitgerust wakker.
  Ik denk juist dat koppels die apart slapen en af en toe bewust samen slapen, juist een betere relatie hebben, omdat ze voor zichzelf durven te kiezen hierin.

  • Reply Thessa (Hoofdredacteur) 23 maart 2016 at 12:59

   In het begin kan dat zeker kloppen. Als je net bij elkaar bent en aan elkaar moet wennen. Maar ik denk dat als je langer bij elkaar bent dat geen invloed meer zal hebben. Tenzij de één misschien heel onrustig is, snurkt of slaapwandelt. Voor mijn vriend en mij werkt het in ieder geval. Wij slapen het liefst met elkaar en slapen juist niet zonder elkaar.

 • Reply Mariska 23 maart 2016 at 13:53

  Allemaal super goed! En het is gewoon heerlijk :D Ik slaap graag samen!

 • Reply Rebecca 12 juni 2017 at 18:12

  Mede door het feit dat het zo is, ben ik het er ook nog eens mee eens haha. Sinds ik samenwoon met mijn vriend vind ik het zo fijn om samen te slapen.

 • Leave a Reply