Love Stories

LOVE STORY #3 | DOOR HET OOG VAN DE NAALD

laptop-1149412_1280

Het liefdesverhaal van; Yvette.

In 2012 was ik ongeveer een jaar single en daar was ik eigenlijk wel al een tijdje klaar mee. Ik had wat dates gehad die wel leuk waren, maar nergens op uit draaiden. Mijn zusje, een paar jonger dan ik en veel te slim, zei tegen me: “Misschien moet je even stoppen met daten? Dat je het even loslaat?” Nou weet ik dat dit klinkt alsof ik elke dag een date had, maar dit was zeker niet het geval. Verre van dat. Maar gelijk had ze wel, ik was veel te gefocust op het vinden van een vriendje. En laten we eerlijk zijn, heel aantrekkelijk is dat niet. Dus deed ik wat ze zei. Ik stopte met daten en focuste op mezelf, mijn vriendinnen en genoot van het leven.

Ik had alleen mijn profiel op een bekende datingsite nog niet verwijderd. Een datingsite die mij eigenlijk meer irriteerde dan iets goeds bracht. Ik kreeg namelijk af en toe berichten, maar die kon ik pas lezen als ik een betaald account zou nemen. En als ik ergens geen trek in had, was het betalen voor het vinden van een partner. Op een dag kreeg ik het zoveelste berichtje en verloor ik mijn geduld. Ik raakte serieus geïrriteerd! Ik gooide het boek waar ik in las aan de kant en zei hardop: “Ik zoek wel een gratis datingsite, ik ben er klaar mee!” Na wat googlen vond ik er één die er best betrouwbaar uitzag. Ik schreef me in en zette het eerlijkste verhaal ooit in mijn profiel. Ik vertelde over mijn hobby’s, ik vertelde dat ik bij eerste ontmoetingen altijd erg verlegen was en niet vaak een goede eerste indruk achterliet. En ik vertelde dat ik niet de slankste ben. Om te voorkomen dat ik weer precies de mannen zou treffen waar ik geen zin in had, stelde ik een filter in. Een onderdeel daarvan was het instellen van de leeftijd. Ik was bijna 29, dus besloot ik te gaan voor mannen van 27 t/m 34 jaar.

De dagen daarop volgend kreeg ik af en toe wat berichtjes, maar niet veel soeps. Tot iemand een interessant, leuk en grappig berichtje stuurde in dezelfde stijl humor als die van mezelf. Hij was knap, woonde in Noord-Brabant (hallo sexy zuidelijk accent!) en kwam heel normaal over. Iets waar ik zo aan toe was. Een normáál iemand! Het gekke was alleen: het filter had niet gewerkt! Hij was 26 jaar! Ik staarde zo’n 5 minuten naar zijn profiel en voelde mijzelf echt in een tweestrijd. Wel of niet reageren? Hij was 3 jaar jonger dan ik, wilde ik dat wel? Maar vanaf zijn profielfoto grijnsde zijn ondeugende lach naar mij en ik besloot te reageren. Na wat heen en weer mailen besloten we elkaar toe te voegen op MSN, wat toen nog maar heel even zou bestaan. Uren kletsten we. We kletsten uren in de avond en overdag mailden we elkaar met gerichte vragen om elkaar beter te leren kennen. Ook al was het niet romantisch, dit waren twee mensen die allebei op zoek waren naar iets serieus. Het fijnste wat ik ooit heb meegemaakt! Na twee weken intensief contact wilden we elkaar zien. Zo ontzettend spannend. Ik besloot naar hem toe te gaan en we spraken af op een station bij hem in de buurt. Op het moment dat ik de bus uitstapte en hem op mij af zag lopen, maakte mijn hart een sprongetje. Hij was leuk, dat zag ik meteen! We sloegen direct onze armen om elkaar heen voor een knuffel en gaven elkaar een korte kus. Een beetje awkward, een beetje onwennig, maar wel het beste gevoel ooit. In zijn auto kletsten we alsof we nooit anders hadden gedaan en bij hem thuis bakten we samen een taart, keken we naar voetbal (Nederland – Denemarken, het was het EK van 2012) en mocht ik zijn oranje M&M shirt aan. ’s Avonds kookte hij risotto voor me. Het was te gek!

Zo gingen onze afspraakjes nog ongeveer een maand door, tot we besloten dat we samen maar eens wat leuks moesten gaan doen. Hij trakteerde me op een dagje Efteling. En toen we weer thuis waren na een geweldige dag, vroeg hij of ik zijn vriendin wilde zijn. We zijn nu bijna vier jaar samen, allemaal omdat een filter op een gratis datingsite niet goed werkte. Door het oog van de naald dus! De Efteling is voor ons altijd een speciale plek gebleven. We gaan erheen als we willen ontspannen, we gaan erheen als we iets te vieren hebben en eind 2014 vroeg hij mij midden in de Droomvlucht ten huwelijk.

YvetteRick

Op de foto; Yvette & haar man.

Sinds maart 2015 zijn we getrouwd en we zijn nog altijd gelukkig samen. We zijn verliefd, maar ook de beste vrienden. Ik kan met niemand zo goed praten als met hem en we hebben nog net zoveel lol als die allereerste dag.

A love story by Yvette van Yvetteschijft.nl

 

Ben jij ook een blogger (of kan je gewoon heel leuk schrijven)? Heb je een relatie? En zou je het leuk vinden om jullie Love Story te delen? Love and Lifestyle Blog is namelijk opzoek naar nog meer liefdesverhalen! Je mag je verhaal geheel anoniem of met naamsvermelding insturen naar loveandlifestyleblog@hotmail.com.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply