Personal

MIJN ERVARING MET ALTERNATIEVE GENEESWIJZE

medications-257349_1280

Iets wat velen niet van mij weten is dat ik niet zo heel erg geloof in de reguliere geneeskunde. Dit komt misschien omdat ik al jaren met klachten loop waarvan ze nog steeds niet precies weten wat het is. Stress, vitamine tekort, een allergie misschien. Maar zeker weten doen ze het niet. Ik ben daarom een tijdje geleden op zoek gegaan naar een alternatief. Vandaag vertel ik meer over mijn persoonlijke ervaring;

ALTERNATIEVE GENEESWIJZE

Voordat je meteen denkt dat dit een heel zweverig artikel gaat worden, no worries, dat wordt het niet. Ik sta zelf open voor een hele hoop dingen. Maar vind dat ik nog altijd met beide benen aan de grond sta. Al geruime tijd slik ik geen medicijnen meer. Van de één op de andere dag ben ik overal mee gestopt en ik voelde me toen meteen stukken beter. Zelf paracetamol slik ik pas als ik echt heel erg veel pijn heb. Maar het liefst duik ik gewoon mijn bed in. Want slaap is uiteindelijk het beste medicijn. Ook als ik griep heb of verkouden ben probeer ik dit met natuurlijke vitamines en de nodige rust op te lossen.

Nu kamp ik al geruime tijd met spierpijnen, vermoeidheid, hoofdpijnen, oorsuizen, jeuk en nog veel meer klachten. Die allemaal te verwijten zijn aan mijn vitamine B12 tekort. Maar hiervoor word ik nog steeds goed behandeld en ben helaas na een jaar intensief injecties zetten nog niet klachten vrij. Ik zocht dus hulp bij een alternatieve geneeskundige. Voornamelijk gewoon om mijn lichaam en geest weer in balans te brengen. Opzoek naar iemand die wel even naar je verhaal wilt luisteren. En rustig met je gaat zitten om al je klachten in kaart te brengen. Iets waarbij ik bij de huisarts altijd te horen krijg; ‘we hebben maar 10 minuten vandaag.’ Alleen dat al geeft innerlijke rust en is uiteindelijk beter voor mijn lichaam. Al werkt het alleen maar als een placebo effect, zolang het maar werkt!

(VOET)REFLEXOLOGIE

Mijn alternatieve geneeskundige werkt op de oude Chinese geneeswijze en probeert mij weer op de been te krijgen met (voet)reflexologie. Want volgens de Chinezen staat alles in verbindingen met je voeten;

Reflexologie maakt gebruik van reflexen. Reflexen zijn kleine plekjes op het lichaam, die een verbinding hebben met lichaamsdelen en/of organen elders in het lichaam. Wanneer een orgaan of lichaamsdeel niet optimaal functioneert, wordt het bijbehorende reflexpunt op de voet drukgevoelig: het is dan gevoelig wanneer er druk op wordt uitgeoefend. Door deze reflexen te behandelen gaat de energie beter stromen en wordt het zelfherstellend vermogen van het lichaam geactiveerd.

Mega interessant en elke keer luister ik weer aandachtig wat elk drukpunt op mijn voet betekent. Met een speciaal houten stokje drukt ze op verschillende punten onder mijn voet. De één is pijnlijker dan de andere. Ik moet ze kleurcodes geven; geel (niet gevoelig), oranje (gevoelig) en rood (erg gevoelig/pijnlijk). Volgens haar is mijn leverenergie niet in balans, oké sorry, dit is wel een beetje zweverig. Maar zodra je leverenergie niet in balans is schijnen er in je lichaam verschillende dingen niet meer goed te werken. Verklaard mijn oorsuizingen, vermoeidheid, jeuk en spierpijnen. Na vijf behandelingen, waarvan één uitgebreid intakegesprek, ben ik zo goed als van mijn oorsuizingen af (alleen nog aanwezig bij stress), zijn mijn spierpijnen aanzienlijk verminderd, eigenlijk bijna verdwenen, en is mijn energielevel weer een redelijk op peil. Ik word nu veel vaker uitgerust wakker en ik heb zin om de dag te beginnen. Dit was voordat ik bij haar kwam echt wel anders.

Al met al een goede ervaring! En of het nu komt door de delen waarop zij druk uitoefent en wat ze dan vervolgens los masseert of omdat het komt dat ze me tot rust brengt en naar me luistert. Ik weet het niet, maar het werkt in ieder geval beter dan door de huisarts naar huis te worden gestuurd.

Heb jij eigenlijk ervaringen met alternatieve geneeswijze? En hoe is het jou bevallen?

Veel liefs ♥, Thessa

Wil je altijd op de hoogte blijven van de nieuwste posts van Love and Lifestyle Blog en wat er zoal in mijn leven gebeurt? Volg me dan via BloglovinFacebookTwitter en/of Instagram.

Previous Post Next Post

10 Comments

 • Reply Jolanda 30 juni 2016 at 07:23

  Ik ben wel eens bij een osteopaat geweest. Heeft me niets geholpen. Hij legde zijn hand op een plek en mompelde dan dingen haha. Ik geloof er niet zo in, misschien werkt zoiets dan ook niet

 • Reply yvonne 30 juni 2016 at 09:43

  Ik heb zeer positieve ervaringen met de osteopathie. Kan niet precies uitleggen wat hij deedmaar het werkte wel. Verder het is weinig ervaring met andere alternatieve geneeswijzen.

  • Reply Thessa (Hoofdredacteur) 13 juli 2016 at 00:56

   Daar ben ik dan weer helemaal niet ervaren mee, maar hoor daar wel veel mensen altijd over.

 • Reply Margreet 1 juli 2016 at 16:49

  Niets zweverigs aan hoor Tess! Juist zweverig als je altijd alleen maar ‘hoog in je hoofd’ zit. Je lichaam slaat pijn en stress op waar een dokter of een medicijn niet altijd raad mee weet. Alternatieve geneeskunde kan de reguliere geneeskunde perfect aanvullen.

 • Reply Sabine 1 juli 2016 at 18:22

  Interessant verhaal! Ik heb zelf geen ervaringen met alternatieve geneeskunde, maar ik geloof er absoluut in. De meeste wetenschappers zetten daar altijd vraagtekens bij, maar ikzelf heb vaak genoeg patiënten gehoord die enorm veel baat hadden bij een andere aanpak. Ik geloof er in dat als je ergens in gelooft en je gevoel zegt dat het goed is, dan werkt het vaak ook!

  • Reply Thessa (Hoofdredacteur) 13 juli 2016 at 00:58

   Klopt helemaal, je hersenen en je lichaam zijn één. Alles staat met elkaar in verbinding en dat wordt soms nog wel eens vergeten door de reguliere geneeskunde. Die kijken alleen maar naar cijfertjes en uitslagen ipv hoe de persoon zich echt voelt en wat daar voor resultaten te behalen zijn.

 • Reply Roxanne 5 juli 2016 at 23:17

  Fijn dat dit zo goed voor jou werkt! Ik heb zelf een tijdje bij een Osteopaat behandelingen gehad omdat ik vaak migraine had. Door deze behandelingen is mijn migraine stukken minder geworden, en heb ik het nog maar 1x in de zoveel tijd (en weet ik zelf dan vaak wat de oorzaak is)

  • Reply Thessa (Hoofdredacteur) 13 juli 2016 at 00:59

   Oh wauw, echt? Ik heb de laatste tijd ook last van migraine. Misschien moet ik daarvoor dan ook iemand gaan bezoeken in de alternatieve sector. Dank je wel!

  Leave a Reply