Love Stories

LOVE STORY #4 | WANNEER JE HET NIET VERWACHT

coffee-break-1177540_1280

Het liefdesverhaal van; Deisy & Jordy

Je zult het vast wel een keer hebben gehoord: liefde komt op je pad wanneer je het het minste verwacht. Dat is exact wat mij -nu alweer- 5,5 jaar geleden overkwam. Na een heftige break up -en nog heftigere relatie- besloot ik dat het voor mij even genoeg was op relatiegebied. Single zijn: ja dat klonk mij wel goed in de oren.

Mijn beste vriendin grapte nog tegen mij: “mijn oud-collega komt bij je werken dus misschien is dat wel wat“. “Nee” zei ik overtuigend tegen haar “dat gaat hem echt niet worden“. Ze lachtte aangezien ze wist toch dat ik niet over te halen was. Wel vroeg ze aan mij om hem onder mijn spreekwoordelijke vleugels te nemen. Dat zou een fijne manier voor hem zijn om iedereen te leren kennen en snel onderdeel van het team te worden. Ik vond dit helemaal prima en keek al uit naar een gezellige nieuwe collega.

NIET DE BESTE INDRUK MAAR WEL DE BESTE KLIK 

Wat was zijn naam ook alweer?” vroeg ik aan mijn collega toen DE HR-medewerker net met een nieuwe collega weg was gelopen. “Jordy” zei ze “en hij komt de verdieping onder ons te werken“. Het was op dat moment dat ik mij realiseerde dat dit de jongen was waar mijn vriendin het over had gehad. Ik kon mezelf wel voor de kop slaan aangezien ik -door alle drukte- deze jongen vluchtig gedag had gezegd en daarna weer aan de slag was gegaan. Dat was nou niet echt het warme welkom dat ik mijn vriendin had beloofd. In alle haast rende ik naar beneden en ging ik op zoek naar de jongen die ik net had gezien. Daar -tussen andere collega’s- zag ik hem zitten en begon ik gelijk tegen hem te ratelen. Dat het mij speet dat ik zo kortaf was, dat hij altijd langs kon komen, dat we samen wel een keer samen met pauze zouden kunnen gaan en dat ik altijd bereid was om hem te helpen. Hij gaf mij een vriendelijke lach en zei dat hij dit zeker zou doen.

Die maanden daarop ontstond er een goede band tussen Jordy en mij. We spraken steeds vaker af: zowel tijdens het werk als na het werk. De klik was vanaf het eerste moment gewoon gelijk goed. We hielden van dezelfde muziek, hadden dezelfde soort humor en begrepen elkaar gewoon op elk vlak. Uiteraard begon dit de collega’s ook op te vallen en steeds vaker kreeg ik de vraag of Jordy en ik een stel waren. Daar kon ik dan volmondig nee op antwoorden omdat ik wist dat we beiden niet op zoek waren naar een relatie. Tuurlijk zag ik wel dat hij er goed uit zag, maar mijn vorige mislukte relatie zat nog vers in mijn hoofd. Een nieuwe relatie was dan ook het laatste wat ik wilde.

IN DE WAR EN VLINDERS IN MIJN BUIK

Deze ongecompliceerde vriendschap hield echter niet lang stand. Na een borrel van werk besloten Jordy en ik nog even Amsterdam in te gaan. Het was vrijdag en we hadden wel zin om nog even door te pakken. Pas toen we buiten kwamen realiseerden wij ons dat we best wel aangeschoten waren. Het werd dan ook niet beter toen we later in een kroeg belandden en we nog een paar drankjes naar binnen werkten. Dat was het moment waarop we voor het eerst met elkaar zoenden. Met een vreemd gevoel vertrok ik die avond richting huis. Het klopte van geen kanten aangezien we beiden al zo vaak hadden aangegeven niet op zoek te zijn naar een relatie. “Wat moest ik hier nou mee en waarom hadden we dit gedaan?”

Zoals echte volwassenen besloten Jordy en ik er maandag niets over te zeggen, deden we alsof het niet was gebeurd en gingen we op de oude voet verder. Toch realiseerde ik mij na een paar weken dat ik dit niet langer kon volhouden. Ik merkte namelijk aan alles dat ik gevoelens voor hem begon te krijgen. Ik wilde gewoon weten waar ik aan toe was en of hij ook hetzelfde voor mij voelde. Ik confronteerde hem hier mee, maar hij wees mij af:  hij wilde -zoals hij zo vaak al had aangegeven- geen relatie met iemand en alleen maar vrienden zijn. Ik zei dat ik dit niet wilde en verbrak op dat moment al het contact. Niet omdat ik het wilde, maar vooral uit zelfbescherming.

Na deze 1,5 maand verbrak ik de stilte. Ik had zijn films -die hij mij had geleend- nog in mijn huis liggen en voelde mij verplicht om deze terug te geven. Gelukkig reageerde Jordy heel positief en vroeg zelfs of ik weer een keer langs wilde komen om een film te kijken. Vanaf dat moment was eigenlijk alles weer als vanouds (inclusief de aantrekkingskracht). Steeds vaker kwam ik bij hem over de vloer en op een avond bleef ik zelfs -na het stappen- bij hem slapen. Zijn ouders, zo hoorde ik later, dachten toen al dat wij een relatie hadden. Uiteindelijk hebben mijn vriend en ik nog zo’n 2 maanden om elkaar heen gedraaid voordat hij aan mij vroeg -op een ongelooflijke romantische manier- of “we nu eigenlijk wat hadden“? Ik vroeg aan hem of dat iets was wat hij wilde waarop hij volmondig “ja” antwoordde.

Dat het uiteindelijk een half jaar heeft geduurd voordat we aan elkaar durfden toe te geven dat we elkaar leuk vonden, vind ik tot op de dag van vandaag nog steeds grappig. Daadwerkelijk iedereen om ons heen zag het, behalve wijzelf. Wat dat betreft maakt liefde dus echt blind.

A love story by Deisy van Visionarylife.nl

Ben jij ook een blogger (of kan je gewoon heel leuk schrijven)? Heb je een relatie? En zou je het leuk vinden om jullie Love Story te delen? Love and Lifestyle Blog is namelijk opzoek naar nog meer liefdesverhalen! Je mag je verhaal geheel anoniem of met naamsvermelding insturen naar loveandlifestyleblog@hotmail.com.

Previous Post Next Post

5 Comments

 • Reply Homeofdaisies 23 juni 2016 at 12:41

  Super leuk verhaal! Het kan zo gek lopen in de liefde hè :) En grappig omdat ik Daisy heet en m’n broertje Jordy hahahaha! xo Daisy

 • Reply Rachel Kromdijk 24 juni 2016 at 14:52

  Super leuk om te lezen en zo herkenbaar, ik ben meerdere malen gekwetst door jongens/mannen en vooral mijn relatie hiervoor was uitgelopen op een drama. Mijn band met mijn ouders was helemaal weg, ik had ruzie met iedereen behalve met zijn kant, beetje vreemd als ik dit nu zo typ want er klopte niets van. Ik mis hem geen minuut, toch heb ik 1,5 jaar over hem heen moeten komen.. dat was alleen maar puur de woede, de nachten achter elkaar mezelf in slaap huilen, fotolijstjes van de muur afhalen niet alleen van mij en hem maar iedereen, heel mijn muur was leeg op mijn slaapkamer en ik had bij deze de meest grote muur gebouwd waar niemand meer doorheen komt. Het heeft zolang geduurd tot ik mezelf weer open gaf voor een nieuwe liefde..

 • Reply Manon 24 juni 2016 at 16:22

  Liefde kan zo raar zijn, mooi verhaal!!!!!!

 • Reply Nina 24 juni 2016 at 21:18

  Wat een leuk en lief verhaal! En ik geloof dat als je heel hard iets roept, het soms juist naar je toe komt. Gelukkig heeft dit heel positief uitgepakt.

 • Reply Maaike 26 juni 2016 at 23:14

  Wat een mooi verhaal, je weet maar nooit wat er op je pad komt!

 • Leave a Reply