Reviews

REVIEW OPBLAASBARE JACUZZI INTEX

IMG_9356

Een lang gekoesterde droom kwam een tijdje geleden uit; wij kochten een jacuzzi voor in de tuin. Alles over onze betaalbare Intex PureSpa Bubbel lees je nu hier op de blog;

IMG_9549

OPBLAASBARE JACUZZI VAN INTEX

Ons best besteedde geld ever! De opblaasbare jacuzzi van Intex. Een droom die uitkwam in de zomer van 2016. Want zeg nou eerlijk, wie wil er nou niet een jacuzzi in z’n tuin? Je eigen relax momentje gewoon binnen handbereik! Intex maakt die droom waar met hun betaalbare opblaasbare jacuzzi PureSpa Bubbel. De jacuzzi komt binnen in een grote doos. Je zoekt vervolgens een mooi plekje uit in de tuin en blaast hem op. Dit gaat mega snel, want hij blaast zichzelf op via dezelfde manier waarop de jacuzzi bubbels geeft. Binnen enkele minuten staat je bubbelbad. De randen van het bad zijn zo stevig dat je er gewoon op kan zitten en zelfs liggen. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is hem vullen met water. Ook dit gaat vrij vlot. Binnen een dag is hij helemaal vol. Er gaat bijna 800 liter water in. En wat het fijne is dat je deze jacuzzi niet het hele jaar hoeft te laten staan. Zodra het echt koud wordt laten we hem leeg lopen en bergen we hem op.

IMG_9309

Via het handige control panel kun je de jacuzzi bedienen. Hiermee kan je de filter aanzetten, hem laten opwarmen naar de gewenste temperatuur en natuurlijk kan je hem hier mee laten bubbelen!

IMG_9315

De jacuzzi wordt standaard geleverd met een grondzeil, een isolerend afdekzeil waarmee je de jacuzzi volledig kan afsluiten, twee filters, een chloordrijver en een instructie video.

IMG_9408

JACUZZI ACCESSOIRES

Er zijn ook verschillende accessoires te koop voor de jacuzzi. Waaronder deze beker & glazen houder. Erg handig als je wat wilt drinken tijdens je relaxmomentje. Want dat is het echt hoor, een relaxmomentje! Er past zoals je ziet precies een wijnglas in. Maar ook een flesje bier, water of een gewoon glas is geen enkel probleem. Ideaal! Ook zijn er opblaasbare hoofdsteunen en speciale zitjes voor onder water te koop.

IMG_9542

ONDERHOUD & TIPS

Los van het feit dat een jacuzzi in de tuin hebben super relaxed is, komt er ook een hoop kijken bij het onderhoud van het water. Hiervoor heb je een aantal producten nodig. Ten eerste heb je meetstrips nodig. Want het is echt nodig om dagelijks de waardes van het water te meten. Zodat je weet wat je in het water moet doen om de waterkwaliteit optimaal te houden.

In de jacuzzi zelf zit een filter systeem. Deze filters moeten elke 6 weken vervangen worden. En het liefst elke week voorzichtig uitgespoeld worden. Met wat water en een zachte borstel.

Daarnaast heb je altijd chloortabletten nodig. Deze moet je elke week vervangen. Een chloortabelt gaat ongeveer 6 á 7 dagen mee. De chloortablet stop je in de chloordrijver. Op de meetstrip kan je aflezen of er te veel of te weinig chloor in het water zit. De hoeveelheid chloor kan je regelen via de chloordrijver. Hierop zitten namelijk standen. De chloordrijver kan je tijdens je ontspan moment uit het bad halen.

IMG_9329

Ook kan het zijn dat de PH waarde van je water te laag of te hoog is, hiervoor moet je PH waarde verhogende of verlagende tabletten hebben. Met een te hoge PH waarde wordt het chloor in het water niet goed opgenomen. En dit zorgt weer voor ‘leven’ in je water. En dat wil je niet! Een te lage PH waarde kan zorgen voor huidirritatie of aanslag op je bad. Ook dat wil je niet! Dit kan je allemaal aflezen van je meetstrips. Als het nodig is kan je PH waarde verhogende of verlagende tabletten in de chloordrijver doen. De chloor & PH waarde tabletten mogen nooit samen in de drijver! Altijd apart in de drijver doen en daarna goed uitspoelen, of twee drijvers gebruiken. Dat kan ook.

De weersomstandigheden kunnen ook invloed hebben op het water. Zo kan onweer er bijvoorbeeld voor zorgen dat het water overstuur raakt en dat je waardes alle kanten opschieten.

Elk kwartaal moet je het water in de jacuzzi volledig vervangen. Je laat de jacuzzi dan gewoon leeglopen en maakt het bad aan de binnenkant schoon. Daarna vul je hem opnieuw met schoon water en je kan er weer 3 maanden tegen aan. Het vullen van de opblaasbare jacuzzi van Intex duurt ongeveer een dag.

De ideale temperatuur van je jacuzzi ligt tussen de 37 & 38 graden.

IMG_9332

KOSTEN

Voor de opblaasbare jacuzzi Intex PureSpa Bubbel voor 4 personen betaal je een bedrag tussen de €300,- & €400,-. Geheel afhankelijk waar je hem koopt.

Maar de aanschaf kosten zijn natuurlijk niet de enige kosten die je maakt als je een jacuzzi in de tuin zet. Het is bijvoorbeeld niet nodig om de jacuzzi dag en nacht aan te laten staan. Slecht voor het milieu en slecht voor je portemonnee. Wij warmen de jacuzzi bijvoorbeeld alleen op als we erin willen. Opwarmen gaat met 2 graden per uur. Dit vergt soms wat planning skills. Maar tot nu toe gaat het altijd goed. Als je de jacuzzi niet altijd op temperatuur hebt staan kost het gebruik van de jacuzzi ongeveer €10,- extra per maand aan energie.

Een €10,- per maand die het meer dan waard is als je het mij vraagt! Ik ben een onwijze liefhebber van water, in een bad met warm water ontspan ik volledig en deze ontspanning moet je jezelf soms gunnen. Ik deed dat hiervoor altijd met een dagje sauna. Maar nu heb ik gewoon mijn eigen spa in de tuin staan. Waar ik ’s avonds voor het slapen gaan even in kan gaan zitten.

Ik hoop jullie hiermee voldoende informatie te hebben gegeven en ik ben heel benieuwd of jij wel eens hebt nagedacht over een jacuzzi in de tuin?

Veel liefs ♥, Thessa

Wil je altijd op de hoogte blijven van de nieuwste posts van Love and Lifestyle Blog en wat er zoal in mijn leven gebeurt? Volg me dan via BloglovinFacebookTwitter en/of Instagram.

Previous Post Next Post

40 Comments

 • Reply Fleur 13 juli 2016 at 09:19

  Oooh wat een uitvinding zeg!
  Volgens mij kan je niet wachten op het écht mooie weer!
  Al zit er wel een flink prijskaartje aan en vraag ik me of het zo ongeveer niet in de buurt van een échte jacuzzi komt? Geniet er van!

  • Reply Thessa (Hoofdredacteur) 13 juli 2016 at 11:08

   Een ‘echte’ jacuzzi. Zo’n grote vaste bak. Daarin variëren de prijzen heel erg. Van 2000 tot 6000 euro ongeveer. Dus dat scheelt nog best een hoop en ik vind het enorm fijn dat je deze niet het hele jaar hoeft te laten staan. Van de winter gaat hij gewoon naar binnen en in het geval van een feestje kan hij eventueel ook weg mocht hij in de weg staan. Maar iid, wij kunnen niet wachten tot het weer stopt met regenen en we lekker kunnen bubbelen :) Dank je wel Fleur!

 • Reply Jolanda 13 juli 2016 at 09:39

  Wat mooi zeg!! Een dag om te vullen, dat had ik niet verwacht! Ik vind de kleur zo mooi en de accessoires. Prachtig!

  • Reply Thessa (Hoofdredacteur) 13 juli 2016 at 11:09

   Dank je wel Jolanda! Wij vinden hem ook prachtig. En dat vullen viel idd heel erg mee. Wij dachten ook dat het op z’n minst twee dagen zou duren ofzo. Maar we vulden hem s’avonds en de volgende ochtend was hij eigenlijk al vol. Ging super snel.

 • Reply Jamey 13 juli 2016 at 11:38

  waaaauw wat lekker zeg!

 • Reply Cynthia 13 juli 2016 at 12:37

  Leuk! Jammer dat ie niet past op balkon. ;) in de winter niet opbergen, dan is het juist heerlijk!

  • Reply Thessa (Hoofdredacteur) 13 juli 2016 at 16:30

   Dat probleem had ik eerst ook, maar gelukkig woon ik nu op een beneden woning en kan het wel. Van de winter is het iid heerlijk, maar soms is het nu al enorm koud als je het bad uitstapt. Dan helemaal lijkt mij! Maar we gaan het meemaken dit jaar.

 • Reply Sytse 13 juli 2016 at 15:05

  Ohhh wat heerlijk!! Als ik (met de tijd, want Moneys) straks een huis heb zonder buren, ga ik zeker een aanschaffen! Bedankt voor de fantastische tip en prachtige foto’s!

  • Reply Thessa (Hoofdredacteur) 13 juli 2016 at 16:33

   Wij hebben er ook lang voor gespaard hoor, maar het was echt een droom van ons en met een housewarmingsfeestje hebben we het kunnen realiseren. Heel erg graag gedaan en het is echt de moeite waard om er voor te sparen ;) En als je dan straks bent verhuisd geef je gewoon een feestje en vraag je iedereen een bijdrage te doen in ruil voor een avondje bubbelen. Zo hebben wij het ook gedaan ;) Vind iedereen super leuk!

 • Reply Marjoleine 13 juli 2016 at 16:04

  Wauw wat heerlijk om een jacuzzi in te tuin te hebben! Kan me voorstellen dat je er super blij mee bent. Geniet ervan!

 • Reply Kleine Prinses 13 juli 2016 at 20:51

  heeeeeeerlijk :D

 • Reply Tiffany 13 juli 2016 at 22:06

  Oh wat heerlijk lijkt het mij op een eigen jacuzzi te hebben, jammer dat ik geen balkon heb haha

 • Reply yvonne 14 juli 2016 at 18:36

  goede review zeg! Nog even sparen voor mij.

 • Reply Bert 14 juli 2016 at 23:28

  Ik neem snel mijn handdoekje mee …

 • Reply Anke 15 juli 2016 at 20:58

  Fijn dat de review zo uitgebreid is, maar ik krijg wel het idee dat je hiervoor gesponsord bent. Als dat inderdaad waar is, door alle doorklikbare links en random dikgedrukte woorden en stukken tekst, lijkt het me wel zo netjes om dit ergens te noemen. Zo niet, zou ik het heel fijn vinden als de dikgedrukte woorden en zinnen in vervolg niet zo opvallen, gebruik je normaal ook niet in een tekst :)

  • Reply Thessa (Hoofdredacteur) 15 juli 2016 at 21:04

   Was het maar zo’n feest Anke, ik ben hiervoor op geen enkele manier gesponsord. Anders vermeld ik dat altijd netjes. Kijk maar bij mijn andere reviews. Ik heb gewoon netjes de winkel waar ik het gekocht heb vernoemd. Omdat ik een tevreden klant ben. En de dik gedrukte worden/zinnen zijn erg omdat ik zelf, toen ik opzoek was naar een jacuzzi, weinig info kon vinden hierover. Zodra mensen iets specifieks zoeken over het onderhoud of water hoeven ze niet de hele tekst te lezen.

   • Reply Anke 15 juli 2016 at 21:45

    Bedankt voor je reactie! Dan alleen maar complimenten voor de inderdaad erg bruikbare en uitgebreide review!

 • Reply Shana 1 augustus 2016 at 12:18

  Zalig! We zijn ook net verhuisd :-) Zodra de grote kosten (vloer beneden, isolatie en afwerking binnenkant dak, plafonds, …) voorbij zijn, sparen we voor deze verwennerij :-) Bedankt voor de erg duidelijke review!

  • Reply Thessa (Hoofdredacteur) 3 augustus 2016 at 12:20

   Zeker doen Shana! Daar krijgen jullie geen spijt van. Het is echt een verwennerij voor jezelf en die mag je jezelf best gunnen vind ik.

 • Reply Moon 31 augustus 2016 at 23:06

  Hoi! Ik kwam via zoektermen van jacuzzi op je site, leuk! Wij overwegen er ook één en ik vraag mij af of je in een 4-pers idd relaxed met zijn vieren kunt zitten/hangen (bijv als vrienden langskomen) of dat je bijna tegen elkaar aanhangt/met de voeten in de knoop? Ik verwachtte hogere verwarmingskosten, mijn idee zal wellicht te maken hebben dat hij verwarmd blijft. Ben jij voor die 10,- uitgegaan van aan- en uitzetten voor 1 moment/avond?
  Maken de bubbels veel lawaai of is dit storend tijdens gesprekken?

  Ik ben heel enthousiast….ga serieus overwegen. Veel bubbelplezier!

  • Reply Thessa (Hoofdredacteur) 2 september 2016 at 15:03

   Hi Moon, wat leuk om te horen dat mijn artikel naar boven komt en dat je daardoor in ieder geval wat informatie hebt kunnen vinden op het internet van een gebruiker. Met z’n vieren zit je nog helemaal prima, tuurlijk heb je dan minder ruimte dan met z’n tweeën. Want met z’n tweeën zit je echt het lekkerste. Dan kan je allebei lang uit liggen. Maar hij is zeer geschikt voor met z’n vieren. Tuurlijk kom je wel tegen elkaar aan als je wilt verzitten of dergelijke. Wij hebben er laatst zelfs met 6 personen ingezeten. Dan zit je wel echt knie aan knie omdat je met opgetrokken knieën moet zitten. Wel onwijs gezellig en veel lol gehad.

   De 10 euro extra energie kosten zijn inderdaad berekend op het niet altijd verwarmen van de jacuzzi. Als ik thuis ben laat ik hem wel elke dag filteren maar als wij niet van plan zijn erin te gaan staat hij gewoon uit. Scheelt enorm veel geld namelijk. De bubbels maken wel wat lawaai maar zeker niet storend. Ik vind het wel het aller fijnste om zonder bubbels te liggen in de jacuzzi. Ik ben gewoon dol op warm water en heb geen bad in huis.

   Ik zal je voor de zekerheid ook nog even mailen zodat je deze info echt ontvangt. Veel succes met het overwegen. Ik kan het van harte aanraden. Het is ons best besteden geld tot nu toe!

 • Reply Maureen Froon 5 september 2016 at 17:42

  Wat een leuk artikel en wat een toeval. Wij hebben vorige maand ook een opblaasbare jacuzzi gekocht. Zijn er echt super blij mee. Scheelt behoorlijk in de portemonnee ten opzichte van een “harde” jacuzzi, terwijl het echt super lekker is. Hebben heel erg getwijfeld om ook een Intex te nemen, maar hebben uiteindelijk gekozen voor een NetSpa jacuzzi.

  Gelukkig komt er nog een weekje met lekker weer aan! Veel bubbelplezier :)

 • Reply Pieter van Halsteren 29 september 2016 at 10:48

  Leuke, fijne en vooral betaalbare! Ik heb er een onlangs gekocht bij een online shop. Ik moet je zeggen dat het echt je geld waard is. Heerlijk vind ik het, zo een opblaasbare jacuzzi. Verder is het fijn dat je hem gewoon weer makkelijk kan opbergen als het weer een keertje tegenvalt. Je kunt hem zelfs binnen installeren. Super ding!

 • Reply Monique 1 november 2016 at 11:26

  Hoi Thessa, Wat een mooie foto’s. Ik heb onlangs de zwarte gekocht van Intex. Die heeft ook jetstreams en zoutwatersysteem. Dus die chloortabletten heb ik niet nodig. Het is inderdaad wat je zegt het best besteede geld ooit! Wat een luxe he!

 • Reply Melissa 14 maart 2017 at 13:38

  Gaaf he, ik heb ook de Intex deluxe versie. Ik vind de jets ook echt een toevoeging zeg. Alleen niet te lang op een plek want dan gaat het kriebelen. Heb je ook al een keer een geurtje erin gedaan ? Dat is helemaal heerlijk;)

  • Reply Thessa (Hoofdredacteur) 1 mei 2017 at 14:56

   Die hebben wij nog wel liggen, geurtjes voor in de jacuzzi. Nog niet gebruikt. Dit jaar maar eens doen als hij weer op staat :)

 • Reply Erna 28 mei 2017 at 22:02

  Wij hebben ook een Intex jacuzzi gekocht maar je hoirt bij het opwarmen en filteren een zacht brommend geluid wat nogal ver weg draagt. Hebben jullie daar ook last van ?

 • Reply Rianne 29 maart 2018 at 09:32

  Gaaf is die he Thessa! Fijn om te lezen dat je er zo over te spreken bent. Heb je hem toevallig bij Jacuzziwebshop vandaan? Als er iets mis is of je hebt advies nodig kun je ons altijd bereiken. Veel plezier er verder mee :)

 • Reply Sarita 25 mei 2018 at 10:17

  Thessa, kan ik je persoonlijk bereiken hierover? Heb een aantal vragen?
  Zijn dat de enige producten die ik nodig zal hebben?

 • Reply Balou 25 mei 2018 at 12:10

  Wauw i love it!???‍♀️??‍♀️ Wat een prachtige jazuzzi!

 • Reply Mark 25 mei 2018 at 15:05

  Heerlijk hoor! Wij hebben dezelfde voor 6 personen en maken er nu voor het 2e jaar op rij fijn gebruik van. Ik denk dat de waterdruk in huis voor het vullen heel veel uitmaakt, want die van ons is binnen 2 tot 2,5 uur al helemaal gevuld met warm water uit de binnenkraan.

  Het enige waar ik mij soms aan stoor is het brommende geluid van de pomp. Maar verder is het heerlijk!

 • Reply Jolanda 26 mei 2018 at 16:02

  Ohjaaa ik wil hem nog steeds ???

 • Reply Nicole 21 juli 2018 at 11:18

  Wat een goede review. Ben al jaren aan het twijfelen. Vooral omdat onze tuin niet zo groot is, maar jouw enthousiasme is erg aanstekelijk. Ik ben benieuwd of je hem nog steeds gebruikt en of het apparaat nog steeds goed werkt. Hoe laat je trouwens al het water weglopen?

  • Reply Thessa (Hoofdredacteur) 26 juli 2018 at 13:25

   Hi Nicole, de jacuzzi bevalt ons nog steeds enorm. Hij staat nu voor het derde jaar in onze tuin. Het water laten we gewoon langzaam in de tuin weglopen. Er zit een stop uit waardoor het water geleidelijk uit de jacuzzi loopt.

 • Reply Lotte 14 september 2018 at 10:41

  Wat een mooie jacuzzi! Heb er thuis ook 1 staan van Intex maar dan wel een ander kleurtje maar het bevalt me ook echt heel goed.
  Leuke review en veel plezier ermee!

 • Reply rik 12 september 2020 at 14:45

  Wij hebben een partytent gekocht ons prive

 • Leave a Reply