Love Stories

LOVE STORY #5 | TINDER LIEFDE

girl-925284_1280

Het liefdesverhaal van; Merle & Thijs.

‘Zit jij op Tinder Merle?!‘ Dat vind ik nou eigenlijk niks voor jou! Iets wat ik van een aantal vriendinnen gehoord heb, nadat ik heb opgebiecht dat ik die app op mijn telefoon had staan. Tinder, daar zitten toch alleen maar van die ‘vieze’ mannen op. Nou, nee die zijn er wel. maar er zitten ook leuke mannen op!

Ongeveer 1,5 jaar terug (januari 2015). In een flauwe bui met een vriendin heb ik een Tinderprofiel aangemaakt. Ik was 19 en nooit echt verliefd geweest. Samen met die vriendin hebben we gelachen om allerlei gesprekken die we via Tinder hadden.‘Wil jij mijn kers op de taart zijn?’ Een van de vele mooie openingszinnen die ik tegen kwam. Na een maand ontdekte ik dat niet alle mannen zulke openingszinnen gebruiken en er ook ‘normale’ gesprekken te voeren zijn.

Als gauw had ik een date met ene Remco. Hij kwam ergens uit het westen van het land (ik had mijn kilometers wat ruim ingesteld, haha). Ik kom namelijk uit de Achterhoek. In het ‘midden’ van het land spraken we af. Ik was er na die tijd niet kapot van. Hè, sjips in het echt vallen ze tegen. Ik wilde eigenlijk de app verwijderen, maar mijn allerbeste vriendin kreeg op dat moment verkering. Hoe hebben ze elkaar leren kennen? Juist, Tinder. Ik vond ze zo schattig samen.

Goed, we houden de app nog even. Wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb. Halverwege maart 2015 kwam Thijs voorbij. Wat een leuke lach en lief gezichtje! Al gauw kwamen we in gesprek en had al door dat dit een ‘serieuze’ jongen was. Hij vroeg naar mijn opleiding, hobby’s en dat soort dingen. Daarnaast viel het mij op dat hij met punten, hoofdletters en komma’s werkte, haha. Dat is best netjes. Na nog een paar lange gesprekken op Whattsapp, trok ik op een avond de stoute schoenen aan.

Op een vrijdagavond was ik alleen thuis. Ik appte voor de grap naar Thijs dat ik mij verveelde. ‘Zal ik naar jou toekomen?‘ Ik dacht dat doet hij niet. En voor ik het wist appte hij dat hij onderweg was. Hellup! Ik zat al in mijn Hello Kitty pyjama. Gauw omkleden, want het was maar 20 minuten rijden naar mijn huis. En daar hoorde ik de auto. Ik liep naar de deur en daar stond Thijs. Eerst een driedubbele check of het hem echt was, maar ik herkende het lieve lachje. Eenmaal binnen bood ik wat te drinken aan en daar begonnen we te kletsen. Echt over van alles. Hierdoor had ik de tijd niet in de gaten en ineens kreeg ik een appje van mijn ouders: We komen zo naar huis. Oh sjips! We kletsen nog even wat en toen reed ineens de auto van mijn ouders al de oprit op. Ja, vluchten kon Thijs niet meer.

Mijn ouders kwamen binnen en echt ik voelde me akward! Daar zit je dan met een wildvreemde jongen op de bank. ‘Ja papa en mama, dit is Thijs en ik ken hem via Tinder’. Lekkere binnenkomer, haha. Thijs stelde zich netjes voor en praatte wat met mijn ouders. Dat ging gelukkig goed. Mijn ouders gingen naar bed en Thijs en ik kletsen nog wat. Tot het al ongeveer 3 uur midden in de nacht was. Een appje van mijn moeder: wanneer Thijs naar huis ging. Oeps…..

Ik kan je zeggen dat hij pas om 5 uur ’s ochtends naar huis ging. Het was iets te gezellig. En ja hoe sluit je deze avond af? Met een kus of misschien wel meer kussen.

2 dagen later kwam Thijs weer. ‘Ga je volgende week mee naar mijn ouders?’ En hoe zal ik je dan voorstellen? Als een vriendin of mijn vriendin? Ik vond dit zo schattig: mijn vriendin zei ik blij. Vanaf toen waren we een setje. Het ging wat snel, maar dat is typisch ons.

Ik ben zo blij dat ik Tinder niet verwijderd heb toen, anders was ik Thijs nooit tegen gekomen. Hoe grappig dat het zo klikt tussen ons. Wie weet waren we elkaar ook zonder Tinder wel tegen gekomen, maar dan hebben we al heel wat mooie momenten gemist. Eind september kunnen we zeggen dat we 1,5 jaar hebben. Ik ben echt super blij met je Thijs. Ik hou van je!

6fa8d5af-e9e0-4ffa-a6e8-d32ed22b9d51

 Op de foto Merle & Thijs

P.S: Mijn ouders konden achteraf wel lachen hoor om ons eerste date. De vuurdoop was meteen geweest. Mijn ouders zijn ook erg blij met Thijs.

A love story by Merle van Girls-Things.

Ben jij ook een blogger (of kan je gewoon heel leuk schrijven)? Heb je een relatie? En zou je het leuk vinden om jullie Love Story te delen? Love and Lifestyle Blog is namelijk opzoek naar nog meer liefdesverhalen! Je mag je verhaal geheel anoniem of met naamsvermelding insturen naar loveandlifestyleblog@hotmail.com.

Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply Jolanda 28 augustus 2016 at 08:21

  Wat een mooi en romantisch verhaal zeg!! Superleuk koppel ook!! Mijn man en ik hebben elkaar via internet leren kennen en inmiddels zijn we 12,5 jaar samen en twee naar getrouwd ?

  • Reply Jolanda 28 augustus 2016 at 08:22

   Jaar natuurlijk!!! ?

   • Reply Thessa (Hoofdredacteur) 30 augustus 2016 at 00:45

    Wauw! 12,5 jaar al, wat te gek zeg! Wil jij niet een keer jullie liefdesverhaal delen hier? Het klinkt nu al onwijs goed namelijk!

 • Reply Ilse 28 augustus 2016 at 09:07

  Wow, dat ging inderdaad wel snel! :-) Mooi verhaal.

 • Reply Merel Teunis 2 september 2016 at 15:26

  Ah dit is echt zo leuk geschreven!! Super leuk om te lezen ;-) Heerlijk dat echte liefde ook gewoon kan ontstaan door een simpel appje op je telefoon toch?

  Echt een prachtige blog heb je!

  Liefs, Merel
  http://www.healthywanderlust.nl

 • Reply Kleine Prinses 3 september 2016 at 13:11

  ik heb ook de tinder app… al doe ik er niet veel mee :D

 • Leave a Reply