Citytrips/Travel

ZOMERVAKANTIE IN HELSINKI

DSC05537

Zomervakantie in Helsinki, Finland. Misschien niet het eerste land waar je aan denkt om op vakantie te gaan in de zomer. Maar toch zeker weten een aanrader als je wat anders wilt gaan doen dan het gebruikelijke! Wij boekten daarom afgelopen juli een weekje weg naar de hoofdstad Helsinki. En in dit artikel deel ik wat hoogtepunten en leuke uitjes met jullie om te gaan doen als je daar bent;

MUST SEE & DO IN HELSINKI:

MUST SEE: HELSINKI CATHEDRAL

DSC05540

Een van de dingen waar je niet omheen kan in Helsinki is deze prachtige kathedraal midden in het stadscentrum. Genaamd; Helsinki Cathedral. Echt een bezoekje waard! Hij staat bovenaan een grote trap, grensend aan een immens groot plein.

DSC05533

MUST DO: RONDWANDELEN IN DE BUURT VAN KATAJANOKKA

DSC05563

Katajanokka is een schiereiland wat zich bevindt binnen de stadsgrenzen van Helsinki. Vanaf de binnenstad, via de haven loop je er zo naar toe. Je vindt er leuke restaurantjes, rustige straatjes met mooie huizen en een prachtige rode bakstenen kerk.

DSC05551

DSC05564

Ook hebben ze er een slotjes brug ♥.

DSC05562

Uspenski Cathedral, of ook wel de rode bakstenen kerk genoemd.

MUST DO: WINKELEN IN HELSINKI

DSC05545

Winkelen kan ook zeker in Helsinki! Het winkelgebied is groot, divers en heel ruim opgezet. Het grote warenhuis Stockmann, de Bijenkorf van Finland, is zeker een bezoekje waard. Neem wel een goed gevulde portemonnee mee als je gaat winkelen. In Finland is alles ongeveer 30% duurder dan in Nederland.

MUST SEE: ROCK CHURCH

DSC05577

Finland bestaat voor een groot gedeelte uit steen. En daar hebben ze bij de Rock Church goed gebruik van gemaakt. Ze hebben een hele kerk uit steen gehouwen. Super bijzonder en zeker het bezoeken waard als je in Helsinki bent!

MUST DO: POKÉMON GO

DSC05626

Helsinki is het walhalla voor Pokémon Go spelers. Helsinki ligt in het zuiden van Finland en is een echte havenstad omdat het direct grenst aan het water. In de verschillende havens vind je dan ook heel veel bijzondere water Pokémon.

MUST DO: MET DE FERRY NAAR SUOMENLINNA ISLAND

DSC05619

Voor €5,- per persoon kan je ongeveer elk kwartier de ferry van Helsinki naar Suomenlinna Island pakken.

DSC05590

Op Suomenlinna Island vind je veel prachtige (verlaten) huisjes en gebouwen. Veel Finnen pakken de ferry om daar een dagje te picknicken of te zonnen in de velen parken die je daar tegenkomt.

 

DSC05617

DSC05612

Op Suomenlinna Island bevind zich ook een oud fort. Dit is de Kings Gate.

DSC05598

Erg leuk om rond te wandelen tussen de kanonnen en uitkijktorens.

DSC05586

Vanaf de ferry heb je ook meteen een prachtig uitzicht op de skyline van Helsinki ♥.

MUST DO: MET DE BOOT NAAR TALLINN, ESTLAND.

DSC05615

Omdat Helsinki een echte havenstad is kan je er vanuit de verschillende havens overvaren naar aangrenzende landen. Wij besloten daarom de boot richting Tallinn, de hoofdstad van Estland te pakken. Dit is ongeveer 2 uur varen en je betaalt ongeveer €50,- per persoon. Afhankelijk van wanneer je boekt en wilt gaan.

DSC05627

Tallinn is een sprookjesachtige stad met veel gekleurde en Game of Thrones achtige huisjes.

DSC05628

DSC05633

Ook hebben ze een prachtige kathedraal.

DSC05634

Alexander Nevski Cathedral, met zoals je ziet veel Russische invloeden ♥.

DSC05635

Ik hoop je hiermee geïnspireerd te hebben om eens Finland of misschien wel Estland te gaan bezoeken. Wat mij betreft twee landen die je een keertje gezien moet hebben.

Finland is vooral bijzonder omdat het één van de veiligste hoofdsteden in Europa is. Dit merk je ook meteen op straat. Iedereen houdt zich netjes aan de regels, je vindt nergens afval of kauwgom op straat. De Finnen steken zelfs niet over als er in de verste verte geen auto aankomt. Als het stoplicht rood is dan wacht je. Dat zijn de regels. Evenals dat er na 22.00 uur geen alcohol meer gedronken mag worden op straat. Als je dus een biertje aan het drinken bent in de kroeg blijf je binnen en ga je niet op het terras zitten. Heel bijzonder voor ons als Nederlanders misschien, maar je merkt dat het zorgt voor rust en een veilig gevoel.

Natuurlijk hebben wij op deze vakantie ook gevlogt, deze keer ook echt gevlogt want ik heb me over mijn angst heen gezet om te praten tegen de camera. Deze komt zo snel mogelijk online!

Veel liefs ♥, Thessa

Wil je altijd op de hoogte blijven van de nieuwste posts van Love and Lifestyle Blog en wat er zoal in mijn leven gebeurt? Volg me dan via BloglovinFacebookTwitter en/of Instagram.

 

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Fleur 5 augustus 2016 at 08:44

  Helsinki, ik heb er hard om moeten lachen ton ik hoorde dat mijn ouder daar moesten overstappen op het vliegveld, maar heb er nooit bij stil gestaan dat het dus gewoon echt een stad is.. Wat een bijzondere kerken en wat Eem creatieve stad is het zeg! Wat grappig dat het zo apart maar tegelijkertijd oogt het wel weer heel ‘eigen’ van Finland! Ik vind die Alexander Nevski heel er mooi! Als ik een keer iets ‘anders’ wil dan weet ik waar ik heen moet!

 • Reply Jamey 5 augustus 2016 at 08:54

  o wauw wat ziet alles er mooi uit! Dat had ik echt niet verwacht!

 • Reply Kelly 5 augustus 2016 at 11:38

  Stom he… die landen trekken me op de een of andere manier niet echt. Ik heb een vriendinnetje in Zweden wonen, dus in principe alleen vliegticket, maar het lonkt niet ofzo… Ik ga toch altijd liever naar iets waar de zon (altijd) schijnt en dat idee heb ik niet bij die scandinavische landen. Wel wil ik graag de noorderlichttoer doen… dat is echt een bucket list dingetje!

 • Reply Jolanda 5 augustus 2016 at 12:40

  Wat een mooie foto’s zeg!!

 • Leave a Reply