Personal

COMPLIMENTJES GEVEN

Girl In Bikinin Taking Selfie On The Beach

Complimentjes, iedereen heeft er behoefte aan. We willen ons namelijk graag gewaardeerd en geliefd voelen. Een klein simpel complimentje kan daar al aan bijdragen. Maar het is niet altijd even makkelijk om een compliment te geven. Vandaag geef ik je wat simpele tips om wat vaker een complimentje te geven. Want daar wordt uiteindelijk iedereen gelukkiger van!

COMPLIMENTJES GEVEN

Een complimentje hoeft niet meteen iets groots te zijn. Een klein simpel compliment is bijvoorbeeld zeggen dat iemand er leuk uit ziet, lekker ruikt of een leuk kledingstuk aanheeft. Zorg er wel altijd voor dat je compliment oprecht is. Dus als je echt vindt dat iemand leuke schoenen aanheeft, zeg dit dan gewoon. Een compliment krijgen is niet alleen leuk, een compliment geven ook! De persoon die jij complimenteert zal blij zijn en dit geeft aan jullie beiden dan een goed gevoel. Want het is tenslotte toch leuk om een ander een goed gevoel te geven?

Nog een klein simpel compliment is om te zeggen dat iemand lekker heeft gekookt. Let er ook weer op dat je compliment altijd oprecht is. Als je het eten niet lekker vond zeg dan uiteraard niks. En vind dan iets anders om een compliment over te maken. Over de mooie bos bloemen op tafel of het lekkere koekje bij de koffie.

Zoals je leest hoeft het dus echt niet moeilijk te zijn iemand een compliment te geven. Je kan altijd wel iets vinden aan een persoon wat je leuk vindt of dat je kan laten blijken dat je waardeert wat iemand voor je heeft gedaan. Een simpele “Bedankt voor de leuke avond” is ook al een compliment. Waarin je én dankbaar bent én aangeeft dat je het leuk hebt gehad.

COMPLIMENTEN IN ONTVANGST NEMEN

Een complimentje geven is dus niet zo moeilijk. Een compliment in ontvangst nemen daarin tegen is soms wat lastiger. Als iemand tegen jou zegt “Wat een leuk jurkje heb je aan!” Dan zal je dit compliment misschien snel ontkrachten door te zeggen; “Oooh, die was maar €10,- bij H&M”. Of “Wat zit je haar leuk vandaag.” “Vind je? Ik moet echt nodig naar de kapper.” Een simpele “Dank je wel” op zo’n compliment is voldoende. Je hoeft jezelf niet te verantwoorden of naar beneden te halen. Iemand probeert jou een goed gevoel te geven door oprecht een compliment te maken en die mag je echt met open armen ontvangen!

Probeer het maar eens, de volgende keer dat iemand een complimentje aan je geeft. Door simpel dank je wel te zeggen. Dit geeft jou en de persoon die het compliment maakt een veel beter gevoel. En dan zullen we uiteindelijk allemaal een stukje gelukkiger worden.

Voor nu wil ik je dan ook een hele fijne dag wensen. En wat leuk dat je weer op mijn blog bent geweest!

Veel liefs ♥, Thessa

Wil je altijd op de hoogte blijven van de nieuwste posts van Love and Lifestyle Blog en wat er zoal in mijn leven gebeurt? Volg me dan via BloglovinFacebookTwitter en/of Instagram.

Previous Post Next Post

7 Comments

 • Reply Jamey Herben 9 september 2016 at 12:03

  Mijn complimenten voor je goed geschreven artikel ;)

  • Reply Thessa (Hoofdredacteur) 21 september 2016 at 12:56

   Wat lief! Dank je wel :)

   • Reply http://www./ 25 december 2016 at 10:53

    purée mais c est pas possible quoi.4.0.3 repoussé a aout pour htd desire hd?vous vous foutez de nous…Vivement la fin de mon abonnement que je retourne vite fait chez orange.

 • Reply Jolanda 10 september 2016 at 10:14

  Inderdaad, compliment voor je mooie artikel. Ik word er bij het lezen vrolijk van ☺️

 • Reply yvonne 10 september 2016 at 20:47

  Herkenbaar! Ik geef ze vaker dan dat ik ze in ontvangst neem.

 • Leave a Reply