Citytrips/Travel, Reviews

SLAPEN IN EEN STERRENKUBUS

IMG_9941

Op uitnodiging van Erfgoed Bossem mochten wij laatst een bijzonder nachtje weg. We mochten namelijk slapen in een sterrenkubus. In een sterrenkubus slaap je onder een lichtkoepel waardoor je vanuit je bed naar de sterren kunt kijken. Mega romantisch dus! Kijk je mee wat wij ervan vonden?

P.s. deze review bevat een mini vlog, dus kijk snel verder!

SLAPEN IN EEN STERRENKUBUS, MINI VLOG:

DE STERRENKUBUS

IMG_9914

Dit is hem dan, de sterrenkubus. Er staan er meerderen op het erfgoed. Wij hadden huisje Pollux.

IMG_9952

Alle huisjes zijn vernoemd naar een ster. Leuk om te weten misschien; Pollux is de helderste ster in het sterrenbeeld van de Tweelingen. En staat met een afstand van 33,8 lichtjaar van ons af. De ster staat ook bekend als Hercules. En het is daarmee de 17de helderste ster die in de hemel staat.

IMG_9883

Zo als je in het filmpje en op de foto hebt kunnen zien is het huisje klein maar ongelofelijk praktisch en leuk ingericht. Alles is aanwezig, een keuken, een toilet, een zitje, een douche en uiteraard een bed.

IMG_9886

Slapen doen je boven, wat een beetje voelt als vroeger, dat je als klein kind boven op de hoogslaper mocht slapen. En het slapen gebeurt onder een lichtkoepel, zodat je s’nachts naar de sterren kunt kijken. Je kan hem ook gewoon afsluiten overigens.

IMG_9924

Buiten op de veranda kan je lekker buiten zitten met uitzicht over het erfgoed.

IMG_9903

ERFGOED BOSSEM

IMG_0017

Hier gebeurt het allemaal, op het Erfgoed Bossem. Waar je niet alleen kunt slapen in een sterrenkubus. Maar ook kan kamperen, kan slapen in het prachtige boerenhotel of een safari lodgetent kunt huren. De mogelijkheden zijn eindeloos! Laten we samen even een kijkje nemen op het erf:

IMG_9932

IMG_9987

Dit is de entree van Erfgoed Bossem, als je een nachtje komt slapen kan je je hier melden.

IMG_9931

De entree is warm en gezellig. Het is een huiskamer waar je gezellig spelletjes kunt spelen of rustig een boek kunt lezen. Ook mag je achter de bar zelf drankjes pakken en noteren bij je huisje, kamer of tent. Deze betaal je dan pas bij het uitchecken.

IMG_9928

Het bijzondere aan Erfgoed Bossem is dat het een biologische boerderij is. De boerderij is volledig zelfvoorzienend. Het vlees wat de kok bereid komt dan ook van de eigen koeien. Die een goed en fijn leven hebben gehad. Ook kan je het vlees, van eigen koe, daar kopen voor bijvoorbeeld op de BBQ.

IMG_9935

IMG_0021

Elke week worden er opnieuw hele leuke dingen georganiseerd op het erfgoed. Je kan bijvoorbeeld lekker dineren in de boerderij.

IMG_0014

IMG_0039

Maar er is ook zeker tijd voor rust en bezinning, zoals deze mooie tekst je vertelt op het bankje voor de boerderij.

IMG_9968

En er zijn genoeg lieve diertjes waar je mee kan knuffelen!

IMG_0046

IMG_0008

IMG_9984

Met deze mooi schuine glimlach van het liefste geitje van de boerderij zeg ik bedankt voor het lezen van deze review. Ik hoop dat het je heeft kunnen inspireren om eens een bijzonder nachtje weg te gaan. En iets anders te doen dan het gebruikelijk. Wil je nou ook een nachtje slapen in een sterrenkubus op het Erfgoed Bossem in Twente klik dan hier.

Veel liefs ♥, Thessa

Wil je altijd op de hoogte blijven van de nieuwste posts van Love and Lifestyle Blog en wat er zoal in mijn leven gebeurt? Volg me dan via BloglovinFacebookTwitter en/of Instagram.

Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply yvonne 3 september 2016 at 08:36

  Wat grappig. Ik had er nog nooit van gehoord.
  Hebben jullie een beetje lekker geslapen?
  En was er een heldere nacht? Veel sterren te zien?

  • Reply Thessa (Hoofdredacteur) 3 september 2016 at 14:55

   Wij hebben heerlijk geslapen, de begin van de avond was het helder. Toen we hebben buiten zitten kaarten, helaas toen we gingen slapen werd het bewolkt maar dat mocht zeker de pret niet drukken.

 • Reply Kleine Prinses 3 september 2016 at 09:45

  zo gezellig zeg!

 • Reply Veerlez 3 september 2016 at 11:21

  Dit klinkt echt geweldig! Ik wil sowieso binnenkort een keer gaan slapen op een bijzondere plek, dit lijkt me een goede optie :)

  • Reply Thessa (Hoofdredacteur) 3 september 2016 at 14:56

   Dan is dit zeker aan te raden. Wat ook heel leuk is als je hier heen gaat is om het plaatsje Ootmarsum te bezoeken. Dat is een klein kunstenaars dorpje en op een kleine 10 min. rijden vanaf het erfgoed.

  Leave a Reply