Lifestyle

SLOW DOWN

pexels-photo-54283

“Slow down brother, slow down brother…” het liedje van Douwe Bob klinkt in mijn hoofd. Iedereen gaat maar door, we hebben het maar druk en we moeten van alles. Maar het enige wat we eigenlijk moeten doen is het wat rustiger aan doen. 

Het burn out percentage is nog nooit zo hoog geweest! Overal om mij heen zie ik mensen het niet meer trekken, een stapje terug doen en even tijd voor zichzelf nemen. Zowel online als offline. Maar waar is het toch misgegaan? Wanneer hebben we besloten dat hard werken en als maar door gaan en van alles moeten, goed voor je is? Wie heeft dat verzonnen? Het standaard antwoord als je vraagt hoe het gaat met iemand tegenwoord is; “druk”. Alsof het een schande is als je het niet druk hebt.

Je hebt het waarschijnlijk al een beetje gemerkt, het is op Love and Lifestyle Blog wat stiller de laatste tijd. Dit komt omdat ik probeer het wat rustiger aan te doen. Mezelf te leren dat niks moet. Dat ik alles niet zo gehaast moet doen. Soms zit ik te ontbijten met mijn werkmail open, een YouTube filmpje staat te tettert in mijn oren en ik zit dingen te doen op mijn mobiel. En dan vraag ik mezelf echt af, wat ben ik aan het doen? Waarom moet alles tegelijk, waarom moet alles gehaast? Zelfs voor de sleutels in mijn tas zoeken neem ik geen tijd. Terwijl gehaast lopen graaien er alleen maar voor zorgt dat ik hem minder snel vind. Het zijn van die kleine simpele dingetjes die er de laatste jaren bij in geslopen zijn. Alles moet snel, voor bijna niks neem ik meer de tijd.

Ook trek ik mijn online een beetje terug omdat er een hoop dingen offline mijn aandacht nodig hebben. Ik heb o.a. meer uren gekregen bij DeVolkswagenbus.nl (waar ik werk als operational manager) en vriendlief en ik hebben een huis gekocht. Ook werk ik keihard om mijn gezondheid op pijl te krijgen. Want die is helaas, na vele onderzoeken, nog steeds niet op orde. Maar we zijn nu op de goede weg. Nog meer redenen om het rustiger aan te doen. En die boodschap wil ik jullie graag ook meegeven. Slow down. Moet niks van jezelf. Moet niks van anderen. Leg de druk niet te hoog. Want uiteindelijk ben jij, ja jij!, de belangrijkste persoon in je eigen leven. Denk hier heel even over na voor je verder leest.

Want als het met jou niet goed gaat kan je ook niks voor andere betekenen. Je kan geen goede vriend of vriendin zijn, geen goede broer of zus, geen goede partner, geen goede collega of werknemer, geen goede vader of moeder. Jij bent de belangrijkste persoon in je eigen leven. Zorg dus goed voor jezelf. Doe het rustiger aan. Want met als maar doorgaan kom je uiteindelijk niet op de weg waar je wilt zijn.

Veel liefs ♥, Thessa

Wil je altijd op de hoogte blijven van de nieuwste posts van Love and Lifestyle Blog en wat er zoal in mijn leven gebeurt? Ondanks dat ik het nu wat rustiger aan doe ;) Volg me dan via BloglovinFacebookTwitter en/of Instagram.

Previous Post Next Post

15 Comments

 • Reply Tarinda 30 november 2016 at 09:56

  Zo mee eens! Het is ontzettend belangrijk om af en toe even uit de drukte/sleur/verwachtingen te stappen en in jezelf te investeren. Mooi om te lezen hoe je voor jezelf durft te kiezen! En mooi geschreven ook!!

  • Reply Thessa (Hoofdredacteur) 30 november 2016 at 12:01

   Dank je wel Tarinda! Ik denk idd dat we ons de laatste tijd veel te veel laten meeslepen door van alles en nog wat.

 • Reply Yvette 30 november 2016 at 10:57

  Wat mooi geschreven en ik geef je helemaal gelijk! Ik vind het best bizar dat er nu zo’n golf door de online wered gaat van mensen die het rustiger aan willen doen. In de eerste instantie bizat dat zoveel mensen daar blijkbaar behoefte aan hebben, maar ook fijn dat nu blijkbaar veel mensen voor hunzelf gaan kiezen. Goed bezig chick!

  • Reply Thessa (Hoofdredacteur) 30 november 2016 at 12:02

   Thanks Yvet! Bizar hoeveel mensen nu tegen dit punt aanlopen he? Ik zie zoveel bloggers ook minder posten en zich terug trekken. We doen toch echt iets fout met z’n alle blijkbaar…

 • Reply yvonne 30 november 2016 at 13:46

  Goed zo, even aan jezelf gaan denken. Want zoals je het omschrijft, zo is het vaak wel. Teveel en te snel en al dat gemoet…
  Doe rustig aan!
  xx.

 • Reply Jennifer 30 november 2016 at 17:21

  Zo mee eens! Al dat gemoet en gepush tegenwoordig.. werkt voor niemand bevordelijk..
  Luister vooral goed naar je lichaam <3 Ik doe op dit moment ook rustig aan, want heb afgelopen maand ook 'de klap' gehad..

  • Reply Thessa (Hoofdredacteur) 7 december 2016 at 01:05

   Och jeetje meis, wat naar om te horen. Zorg goed voor jezelf, nee is ook een antwoord en niks moet! Ik hoop dat je je snel weer een beetje de oude voelt. Take care!

 • Reply Benthe 30 november 2016 at 19:05

  Beter had ik het niet kunnen verwoorden… laten we met z’n allen de nooit-meer-druk beweging beginnen! Ik denk dat als je “druk” bent met dingen die je heel leuk vindt en die echt bij je passen, dat het niet meer voelt als druk zijn, maar gewoon als succesvol zijn en een leuk leven leiden. Zou zo mooi zijn als we dat allemaal kunnen bereiken 😍

  • Reply Thessa (Hoofdredacteur) 7 december 2016 at 01:07

   Ik denk echt als we het met z’n alle wat rustiger aan doen, zeker op het gebied van werk (hoe leuk je het ook vindt) we echt veel productiever worden. En dat iedereen veel meer aan elkaar zou hebben. Harder werken en maar van alles moeten zorgt alleen maar voor meer zieken. Wat uiteindelijk weer zorgt voor meer werkdruk bij de mensen die dat moeten opvangen. Kortom een vicieuze cirkel. Dus ik stem voor de nooit-meer-druk beweging! :)

 • Reply Josine 1 december 2016 at 19:05

  Tranen in mijn ogen. Zo herkenbaar! Het voelt als een soort coming out bijna, maar het begin is er. Hopelijk voor jou dus ook. Hang in there en elke dag is weer een nieuwe. Digitale knuffel van mij, liefs Josine

  • Reply Thessa (Hoofdredacteur) 7 december 2016 at 01:10

   Lieve Josine, ik vind het rot om te horen dat het zo herkenbaar is. Dat betekend dat jij dus hetzelfde voelt en meemaakt. Take care meis! Knuffel terug <3

 • Reply Rianne 13 april 2017 at 09:50

  Dit ken ik zo erg! Nu met m’n scriptie, werk én blog.. Word soms best veel. Een stapje terug is dan nodig, maar ook lastig om jezelf zo ver te krijgen. Mooi blog en succes meis! You’ll get through.

  • Reply Thessa (Hoofdredacteur) 5 mei 2017 at 21:47

   Wat een lief berichtje, dank je wel Rianne. En jij, let goed op jezelf en doe het af en toe gewoon een beetje rustiger aan…daar is niks mis mee.

 • Reply Lisanne de graaf 29 juni 2017 at 11:51

  Wat je zegt is inderdaad waar mensen lopen zich zelf zo voorbij. Ze vergeten de leuke dingen in het leven te doen en zijn alleen maar bezig met presteren. De maatschappij is zo bezig met prestatiedruk terwijl er zo veel mooiere dingen in het leven zijn.

 • Leave a Reply