Personal

EEN NIEUW HUIS

nieuw huis

Een nieuw huis, een nieuw begin, een nieuwe stap. Spanning, super veel zin en onrust. Want er moet nog zoveel geregeld worden. Er zijn zoveel keuzes die gemaakt moeten worden. Pinterest brengt mijn hoofd op hol, ik verander elke keer van smaak. Gaan we voor vintage? Voor Scandinavisch? Of voor stoer en industrieel? Vandaag een klein kijkje in deze spannende tijd;

Velen van jullie weten het als het goed is al: wij hebben ons eerste (grote mensen) huis gekocht. We waren niet actief opzoek, we hadden het er wel eens over gehad, maar echt gekeken hadden we niet. En ineens kwam daar ons droomhuis voorbij, op Facebook, via de locale makelaar. Waar vriendlief vrienden mee is. Niet alleen via Facebook maar ook in real life. Want zij kennen elkaar al van jongs af aan. Alsof het zo moest zijn, want het huis stond te koop sinds mijn verjaardag. Alles ging in een sneltreinvaart. Maandagnacht vlak voor het slapen zagen wij het huis online staan. Dinsdagochtend meteen geïnformeerd bij de hypotheekadviseur of we überhaupt in aanmerking zouden komen voor een hypotheek. Dat kwamen we. We zochten contact met de makelaar en dezelfde avond konden we bezichtigen.

Ik heb nog nooit een trouwjurk gepast maar ze zeggen wel eens dat je weet wanneer het jouw jurk is. Ook al heb je er maar één gepast. Ditzelfde gevoel heb ik denk ik ervaren toen ik binnenstapte. Ik kreeg tranen in mijn ogen. Of dit nou was omdat ik voor het eerst in mijn leven een huis ging bezichtigen en iedereen in de familie super excited was. Of omdat ik gewoon voelde dat dit ons huis was. Dat dit het huis gaat zijn waar wij, op zijn tijd, een groter gezinnetje gaan worden dan we nu zijn met onze hond Duke. Vriendlief en ik keken elkaar aan en knepen in elkaars handen. Zoals wij soms wel eens vaker communiceren als we elkaar iets duidelijk willen maken. Dat kneepje in elkaars hand kan van alles betekenen: “ik hou van jou” “ik vind je lief” of “wat doe je nou?”. Maar nu betekenende het: “dit is ons huis”. Ons huis, wat een super bizar idee. Dat dit ons huis gaat zijn.

Woensdagochtend brachten we een bod uit en donderdag gingen de verkopers akkoord. Vriendlief was woensdagochtend voor zijn werk naar Groningen vertrokken en zou daar een aantal dagen blijven. Donderdagochtend belde hij mij emotioneel op: “We hebben het huis liefje”. We schoten beiden helemaal vol. Want het was allemaal zo bizar snel gegaan en we hadden er eigenlijk nog helemaal niet samen bij stil kunnen staan. “We hebben het huis” ik kon het gewoon niet geloven. Zo snel als hij kon kwam hij naar huis. En ’s avonds laat pikte ik hem op bij een carpoolplaats. Daar stonden we dan, langs de snelweg, twee kersverse eigenaren van een prachtig, voor ons nieuw, huis.

Maar ja nu, nu zijn we een paar maanden verder en nu moet het ingericht worden. Er moet een nieuwe badkamer uitgekozen worden. Er moet verbouwd worden. En er moeten kleuren uitgekozen worden voor op de muren. Super spannend allemaal! Blijven jullie ons volgen in dit nieuwe avontuur?

Veel liefs, ♥ Thessa

Wil je altijd op de hoogte blijven van de nieuwste posts van Love and Lifestyle Blog en wat er zoal in mijn leven gebeurt? Volg me dan via BloglovinFacebookTwitter en/of Instagram.

Previous Post Next Post

14 Comments

 • Reply Elbrich 13 januari 2017 at 09:43

  Wat een leuke periode komt er voor je aan, heel veel succes!

 • Reply Jolanda 13 januari 2017 at 10:32

  Gefeliciteerd met jullie huisje! Spannend allemaal, veel succes!

 • Reply Victoria 13 januari 2017 at 11:38

  Wow wat gaaf! En spannend natuurlijk! Maar lekker van genieten!

 • Reply Nienke van Vugt 13 januari 2017 at 20:22

  Wat mooi beschreven Thessa! Veel geluk samen. En ik herken je gevoel als je Pinterest bekijkt. Dan wil je van alles het beste en mooiste. Jij hebt zoveel stijl, dat huis van jullie wordt een plaatje. X

 • Reply Yvette 13 januari 2017 at 21:38

  Wauwww wat super leuk! Ontzettend gefeliciteerd jullie samen en geniet van de komende tijd!

 • Reply Yvonne 15 januari 2017 at 10:24

  Onwijs leuk en nog gefeliciteerd!

 • Reply Laura 17 januari 2017 at 09:07

  Wat een mooi verhaal! Ik ben de laatste tijd helemaal into gave interieuren enzo. Ik raad je daarom aan om VT Wonen Verbouwen of Verhuizen terug te kijken. Er zat laatst iets in wat misschien wel jullie stijl kan zijn.

 • Reply heidi 20 januari 2017 at 21:39

  Wat leuk dat je, je droomhuis hebt gevonden meid.
  Veel susses der mee.

 • Leave a Reply