Lifestyle

EFFICIENT THUISWERKEN

IMG_3332

Vanuit huis werken, wie wil dat nou niet? In je eigen omgeving werken en zelf de tijden en tempo bepalen. Heerlijk! Ik doe dit nu bijna een jaar voor DeVolkswagenbus.nl (& voor mijn blog uiteraard) en ik zou niet anders meer willen. Maar voor efficiënt thuiswerken heb je wel wat discipline nodig. Vandaag geef ik een paar tips om thuiswerken zo makkelijk & efficiënt mogelijk te maken; 

IMG_3318

EEN FIJNE WERKRUIMTE

Als je vanuit huis werkt is het belangrijk om een fijne werkruimte te hebben. Je kan hiervoor een kamer inrichten als bureau of een plek creëren in de woonkamer. Zoals ik heb gedaan. Maak een werkruimte waar jij je goed voelt.

VERZAMEL MOOIE & GOEDE SPULLEN

Het is natuurlijk afhankelijk van wat voor werk je vanuit huis doet, maar het is in alle gevallen belangrijk om goede spullen om je heen te verzamelen om je werkzaamheden te kunnen verrichten. Een goed werkende computer, geheugenkaart of telefoon is vaak een must. En in mijn geval werken mooie spullen stimulerend. Het oog wil tenslotte ook wat! Een stijlvolle cover om je laptop of een telefoon hoesje met foto van bijv. het bedrijf waarvoor je werkt. Of als je een eigen bedrijf hebt of blog is het natuurlijk nog leuker dit zichtbaar te maken op je telefoon.

IMG_3293

TO DO LIJSTJES

De tip die iedereen wel kent; maak to do lijstjes. Tegenwoordig zijn er handige kant en klare to do lijstjes te koop. Maak voor je begint met werken een lijst met wat je allemaal moet doen die dag. Het afstrepen van de taken werkt motiverend en het geeft overzicht in hoeveel je nog moet doen.

PLAN PAUZES IN

Ook als je thuis werkt heb je pauzes nodig. Als je voor een baas werkt worden deze pauzes vaak voor je bepaald. Maar thuis moet je deze zelf inplannen. Spreek met jezelf af na hoeveel uur je pauze neemt om een hapje te eten, je privé WhatsAppjes te beantwoorden en om even iets voor jezelf te doen. Een vlog te kijken bijvoorbeeld, of bij te lezen op social media.

IMG_3285

STOP JE WERKSPULLEN WEG

Is je werkdag voorbij? Dan is het belangrijk dat je al werkspullen weglegt. Doe je laptop dicht en zet je werkmail en/of werktelefoon uit. En als je echt een kantoorruimte aan huis hebt, doe dan de deur dicht. Laat thuis echt thuis zijn. En laat je niet storen in je vrije uurtjes door werk. Dit is enorm belangrijk als je thuis werkt. Anders is thuis ook altijd werk en dat willen we natuurlijk niet.

Ik hoop je hiermee een paar goede tips te hebben gegeven in het geval dat jij ook vanuit huis werkt. Of dat misschien binnenkort gaat doen. Heb jij zelf nog een goede tip? Laat ze dan achter in de comments.

De laptop cover & het telefoon hoesje zijn van Smartphonehoesjes.nl

Veel liefs, ♥ Thessa

Wil je altijd op de hoogte blijven van de nieuwste posts van Love and Lifestyle Blog en wat er zoal in mijn leven gebeurt? Volg me dan via BloglovinFacebookTwitter en/of Instagram.

*Dit artikel betreft een gesponsord product 

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply evelien 20 februari 2017 at 10:16

  Wat een fijne tips, ik vind pauzes nemen ook heel belangrijk en merk dat ik dan veel beter werk <3
  En leuke stationery werkt ook goed mee voor mijn motivatie. <3
  Liefs,
  Evelien

  • Reply Thessa (Hoofdredacteur) 21 februari 2017 at 14:37

   Pauzes zorgen juist voor mee inspiratie en ruimte in je hoofd. Waardoor je beter werk kan leveren. En idd het ook wil ook wat. We blijven tenslotte toch vrouwen en wij houden nou eenmaal van mooie details ;)

 • Reply yvonne 20 februari 2017 at 23:26

  Handige tips en superknap dat je dit kunt! Ik zou echt niet thuis kunnen werken. ben ook het type dat steeds afgeleid raakt.

  • Reply Thessa (Hoofdredacteur) 21 februari 2017 at 14:36

   Het is ook niet altijd even makkelijk hoor Yvonne, ik moet echt streng zijn op mezelf soms. De verleiding ligt altijd op de loer. Maar door thuis te werken heb ik wel mega veel vrijheid en dat is ook zeker wat waard!

  Leave a Reply