Citytrips/Travel

CITYTRIP KEULEN

Afgelopen week waren wij twee dagen in Keulen, Duitsland. Gewoon om even een nieuwe stad te ontdekken en gewoon om er even uit te zijn met z’n tweeën. We hebben het enorm naar ons zin gehad en graag vertel ik je meer over deze leuke stad waar je enorm goed kunt winkelen! 

CITYTRIP KEULEN

Keulen staat uiteraard bekend om zijn prachtige grote Dom. Maar Keulen heeft ook een hoop gezellige pleintjes waar je lekker kunt eten en wat kunt drinken. Zoals wij deden op de Heumarkt bij Sausalitos. Een Mexicaans restaurant met een enorm lekkere kaart.

Op dinsdag is het daar Taco Tuesday en kun je onbeperkt taco’s eten voor maar €1,-. Hadden wij even geluk dat wij daar op dinsdag waren!

Ook hebben ze een enorm leuk en verfrissend biertje; Tequilabeer. Dit etiket, love it!

Na gezellig wat gegeten en gedronken te hebben liepen we richting de grootste highlight van Keulen: de Dom.

Mega imposant en ik blijf het altijd wonderbaarlijk vinden dat wij mensen zoiets hebben kunnen maken. In de kerk brandde we een kaarsje voor diegenen die helaas niet meer onder ons zijn en liepen we een rondje door de kerk.

Aan het grote plein bij de Dom zit een heerlijke chocolaterie: Cafe Reichard, welke een beetje een Laduree achtige uitstraling heeft.

Hier kun je terecht voor heerlijke chocolaatjes, taarten en andere lekkernij. Ook kan je er een kopje koffie of thee drinken met uiteraard een stuk “home made” taart.

Ook kwamen we op het plein bij de Dom een vintage camera shop tegen. Hier kun je heel goedkoop (al vanaf €7,-) een vintage camera op de kop tikken.

Als je vanuit de Dom richting het water loopt dan zie je daar een prachtige grote brug en kom je hele leuke gekleurde huisjes tegen.

Uiteraard staat Keulen, ook wel Cologne genoemd, bekend om zijn Eau de Cologne. In de binnenstad vind je een opvallend blauw zaakje gevuld met alleen maar Eau de Cologne. In alle soorten en maten. Wij scoorden hier voor ons beiden twee nieuwe parfums.

Keulen is een enorme leuke stad om te winkelen. Wij kwamen met drie goed gevulde grote boodschappentassen terug. Op onze tweede dag in Keulen was het jammer genoeg heel erg slecht weer. Wij bezochten toen het Chocolademuseum, welke zich op loopafstand van het centrum bevindt. Mega aanrader! We hebben onze ogen uitgekeken en genoten van alle chocola die we mochten proeven.

Ben jij wel eens in Keulen geweest?

Veel liefs ♥, Thessa

Wil je altijd op de hoogte blijven van de nieuwste posts van Love and Lifestyle Blog en wat er zoal in mijn leven gebeurt? Volg me dan via BloglovinFacebookTwitter en/of Instagram.

Previous Post Next Post

7 Comments

 • Reply Madelon 17 juli 2017 at 09:54

  Mooie foto’s! Keulen is inderdaad een toffe stad. En hmm, het Chocolademuseum klinkt wel heel verleidelijk

  • Reply Thessa (Hoofdredacteur) 18 juli 2017 at 07:27

   Dank je wel Madelon, het Chocolademuseum was ook echt een waar feestje! Zo leuk om te zien hoe van een cacaoboon chocolade wordt gemaakt.

 • Reply yvonne 17 juli 2017 at 10:03

  Leuk! Ik wil alleen al voor die taco Tuesday gaan haha.

 • Reply Jolanda 17 juli 2017 at 10:31

  Heerlijk, prachtige foto’s ook!

 • Reply evelien 18 juli 2017 at 09:38

  Wat leuk zo’n chocolade museum! En wat ziet Keulen er prachtig uit <3

 • Leave a Reply