Lifestyle

30 WORDEN

Lang, heel lang, zag ik er tegenop om 30 te worden. Ik noemde het mijn ‘scary age’. Want als je 30 wordt is het wel echt tijd om volwassen te worden, om je te gaan settelen en kinderen te gaan krijgen. Inmiddels vind ik het niet meer erg om 30 te worden, sterker nog, ik ben het al! Afgelopen maandag was ik jarig en dit vierde ik met mijn liefde & familie. Vandaag wil ik met jullie een gastblog delen die, denk ik, voor vele vrouwen mega herkenbaar zal zijn: 

30 WORDEN

Geschreven door: Kim

Door de enorme druk en de tijd waar we in leven, begin ik me steeds vaker af te vragen wat ik nu eigenlijk wil én wie ik nu eigenlijk ben. We kennen het wel… Als je 20 jaar bent, heb je het voor jezelf al uitgestippeld en al bijna vastgelegd: “als ik 25 ben heb ik een baan, een huis, een man en kinderen”. Dan loopt alles op je 24ste anders en blijk je er nog niet klaar voor te zijn, komen er andere mogelijkheden op je pad.

Een opstapje in je carrière, een relatie die voorbij gaat én een nieuwe vriendengroep. Hierdoor verleg je je “ideaalbeeld” maar naar de 30 jaar, om weer hetzelfde in je hoofd vast te leggen – huisje, baantje, mannetje, kindje – en zitten je ogen nog steeds min of meer dicht. Wanneer ineens de 30 in beeld komt word je met je neus op alle veranderingen en feiten gedrukt. In een korte tijd worden je ogen geopend en weet je dat het “ideaalbeeld” niet bestaat en dat je een toekomst niet uit kunt stippelen. Laat staan notabene met dichte ogen vastleggen. Je stresslevel verhoogt, vanwege het idee dat je toch maar even flink gefaald hebt met wat je voor ogen had.

Die 30 begint te dringen. En je begint je serieus af te vragen wie je bent en wat je wilt, waardoor je ogen worden geopend. Je weet dat er meer in je zit, dat je misschien wel meer wilt en ook je omgeving zegt dat daar niks mis mee is. Je beseft nu ook dat “teleurstelling” een rol gaat spelen.

VERWACHTINGEN

Ja, je wilt meer. Je wilt meer jezelf kunnen zijn, meer uit jezelf kunnen halen, meer kunnen genieten. Met een huis, zonder huis – met baan, zonder baan of andere baan – met partner of gewoon zonder – met kind of geen kind. “Meer willen en meer bereiken” gaat alleen door de lat niet zo mega hoog te leggen, en het ideaalbeeld op bepaalde leeftijden uit je hoofd te wissen.

Juist door minder te verwachten, krijg je meer. En ja, met sommige keuzes zul je ook teleur moeten gaan stellen, zolang je jezelf maar niet meer teleurstelt. Misschien gaat het allemaal niet zo snel als je wilt, maar op deze manier houdt het wel langer stand, waardoor je ook nog eens “geniet”, iets wat in dit verhaal nog niet is teruggekomen.

Dit is mijn verhaal, NU. Vandaag, op een donderdagochtend, vlak voordat ik weer een jaartje ouder word. Ik zit mezelf af te vragen of ik toch eens die onverwachte stap zal nemen en m’n dromen moet gaan volgen, niets moet natuurlijk. Eindelijk besef ik me dat ik de stap al heb gezet, door dit alles toe te geven en te doen wat ik leuk vind: schrijven en creatief zijn. Door zo gefocust te zijn op “de grote stap” heb ik geeneens gezien wat voor grote betekenis de -voor mij kleine stapjes – hadden.

30 ik ben er klaar voor – met een baan of misschien wel een andere baan – zonder partner of met partner. Maar op dit moment met huis – lieve vrienden –  zonder kind en zonder huisdier.

Je suis que je suis en ik geniet ♥.

Veel liefs, Kim.

Zie of zag jij op tegen 30 worden? En heb jij al jouw doelen behaald voor deze mijlpaal? Kim & ik zijn benieuwd naar jullie reacties! 

Veel liefs ♥, Thessa

Wil je altijd op de hoogte blijven van de nieuwste posts van Love and Lifestyle Blog? Volg ons dan via BloglovinFacebookTwitter en/of Instagram.

Previous Post Next Post

8 Comments

 • Reply Jolanda 31 augustus 2017 at 10:33

  Alsnog van harte gefeliciteerd!!

 • Reply evelien 31 augustus 2017 at 10:52

  Gefeliciteerd girl! En wat een goed geschreven gastblog, ik word nog lang niet dertig, maar ik heb wel een lijstje met dingetjes wat ik graag gedaan wil hebben, en er kunnen inderdaad dingen anders lopen dan dat je zou willen.
  Liefs,
  Evelien

 • Reply Jaxx 31 augustus 2017 at 12:25

  Bijna 30 in the house! En een ‘done before 30-bucketlist’ waar je niet omheen kan kijken – ooit gemaakt toen ik net 20 was. Maar weet je, bijna al die dingen zijn helemaal niet belangrijk meer voor me. Dus die lijst heb ik een paar weken geleden lekker over boord gekieperd.
  Ik blijf nog even hangen in mn glitters&unicorn fase, thirtysomething of niet. Misg blijf ik wel zo tot ik 80 ben, lijkt me ook wel cool.

 • Reply Homeofdaisies 31 augustus 2017 at 13:24

  Zo herkenbaar.. ik word ik december 30 en ik vind het al vanaf de dag dat ik 29 werd verschrikkelijk. Deze leeftijd komt met ontzettend veel verwachtingen (niet alleen van je zelf maar zeker ook van de buitenwereld). Ik heb m’n leven totaal nog niet zo op orde als ik altijd dacht (want: op je 30e ben je vet oud, volwassen en verantwoordelijk. Niet Dus!) Ik probeer de verwachtingen de komende 4 maanden te temperen en zal opgelucht zijn als het achter de rug is haha! Gefeliciteerd met je verjaardag nog he 😄 xo Daisy

 • Reply yvonne 1 september 2017 at 21:12

  Gefeliciteerd nog. Ik vond 30 worden ook vreselijk. Maar uiteindelijk dacht ik: f*ck it. Het voelt niet anders dan 29 dus waar maak ik mij eigenlijk druk om?

 • Leave a Reply