Citytrips/Travel

VAKANTIE IN CAMBRILS

Tot voor kort kenden nog niet zoveel mensen Cambrils. Helaas door aanslag afgelopen week kent bijna iedereen dit leuke Spaanse kustplaatsje. Wij waren er een paar weken voor de aanslag en we hebben enorm genoten. Vandaag deel ik graag met jullie de leukste foto’s van onze vakantie. 

VAKANTIE IN CAMBRILS

Cambrils ligt vlak naast Salou aan de kust tussen Barcelona & Valencia in. Wij mochten 12 dagen verblijven in het vakantiehuis van de vriendin van mijn schoonvader. Wat een luxe!

Zij heeft daar een prachtige woning vlak aan het strand (nog geen 100 meter lopen). Het huis was van alle gemakken voorzien; drie ruime slaapkamers, twee badkamers, airconditioning, een keuken, een buiten douche & een eigen oprit bij het huis.

Waar onze huurauto dan ook mooi heeft staan shinen de hele vakantie. Wij huurden op het vliegveld deze Citroën C3. Een erg leuke en stoere auto waar we veel plezier van hebben gehad.

Bij het huis stonden ook twee grote palmbomen in de tuin, waar precies een hangmat tussen paste. Heerlijk was dat! Ik heb hier enorm vaak gelegen.

Ook waren we helemaal verliefd op dit boompje bij het huis. Je zou denken dat het een citroenboom is maar het is een kumquats boom. Kumquats zijn ook citrusvruchten en de smaak ligt een beetje tussen een citroen & een sinaasappel in.

De omgeving van Cambrils was prachtig. Overal groeiden de mooiste bloemen & planten. En zo als je ziet, cactussen waren er volop!

In het centrum van Cambrils kon je heel leuk winkelen. Ik kocht er onder andere dit leuke vest. Hij komt tot op de knie en heeft aan beide kanten een hoge split.

Ook bezochten we het nabijgelegen plaatsje Tarragona. Er was daar op het moment een grote markt waar we leuk geshopt hebben. Tarragona staat voornamelijk bekend om de oude Romeinse overblijfselen.

We bezochten o.a. het Amfitheater.

Het was echt immens groot en zeer indrukwekkend. Dit doorkijkje naar de zee vond ik zo mooi!

Als je vanuit het centrum helemaal naar de kust liep had je een prachtig uitzicht over de zee.

Waar ook weer de mooiste planten in bloei stonden!

Uiteraard kon je in Tarragona ook leuk winkelen! Ik hou zo van dit soort straatjes in het buitenland.

Helaas was dit ook Cambrils. Toen wij op een middag onderweg waren op de fiets naar Salou brak er een grote zomerstorm los. Wij stonden aan het einde van de pier toen het ineens helemaal betrok. We besloten meteen om te keren maar helaas was dit al te laat. Heftige windstoten, pikzwarte lucht, heel veel regen en onweer braken los. We waren tot op onze onderbroek doorweekt. Gelukkig hebben we het op wat blauwe plekken na overleefd. Maar ik had zoiets nog nooit meegemaakt! Deze auto voor onze vakantiewoning was door de heftige regenval meegesleurd in de stroming en was ineens veranderd in een toeristische trekpleister. Het hele dorp liep uit en er is met man en macht geprobeerd de auto los te krijgen. Gelukkig zat er niemand in.

Na de storm brak meteen de zon weer door en leek het alsof er niks was gebeurd.

Naast het bezoeken van Tarragona zijn we ook nog een dag de bergen ingegaan met de auto. Onderweg kwamen we de mooiste olijfbomen tegen en we zijn daar even gestopt om foto’s te maken.

Hello hotshot! ♥

Eenmaal boven in de bergen aangekomen genoten we van een prachtig uitzicht en van de rust.

We reden daarna verder door en bezochten een prachtig idyllisch dorpje. Daarover morgen meer! Want aan dat bijzondere dorp wil ik graag een aparte blogpost wijden.

Voor nu sluiten we onze vakantie in Cambrils af met deze prachtige lucht. Deze foto nam ik vanuit onze vakantiewoning. Iris, als je dit leest; bedankt dat wij hebben mogen verblijven in je fijne huis. We hebben genoten!

Veel liefs ♥, Thessa

Wil je altijd op de hoogte blijven van de nieuwste posts van Love and Lifestyle Blog en wat er zoal in mijn leven gebeurt? Volg me dan via BloglovinFacebookTwitter en/of Instagram.

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply yvonne 27 augustus 2017 at 23:16

    Ziet er uit als een heerlijke vakantie. Prachtige foto’s zeg!

  • Leave a Reply