Columns

MODEL VOOR 1 DAG

Model voor 1 dag, wellicht een droom van velen; om model te worden. Of om het gewoon een keertje mee te maken. De mijne is het absoluut niet! Het is eerder een nachtmerrie. Ik werk niet voor niks achter de schermen en niet er voor. Maar ik moest er toch echt aan geloven. Ik had ja gezegd op een interview incl. fotoshoot. 

MODEL VOOR 1 DAG

VROUW Magazine had mijn benaderd of ze mij mochten interviewen over het onderwerp; je angsten overwinnen. Één van de meest gelezen artikelen op mijn blog gaat over het overwinnen van paniekaanvallen. En zo zijn ze dan ook bij mij terecht gekomen. Het interview zou plaats vinden in Amsterdam, in de fotostudio van Corné van der Stelt. Daar ging ik dan met mijn koffertje, vol met verschillende outfit opties. Want ik moest mijn eigen kleding meenemen.

“Wil je een mooie jas & handtas meenemen? De fotograaf wil je fotograferen alsof je naar buiten gaat” was de tekst in mijn e-mail. Gelukkig had ik net een nieuwe zacht roze lange jas gekocht, waar ik echt mega verliefd op ben. Dus deze ging gestreken en wel mee (wat uiteraard geen zin had, want na anderhalf uur opgevouwen in een koffer was mijn secure strijkwerk ver te zoeken).

Eenmaal aangekomen in de studio gingen we na een klein voorstelrondje naar boven om het interview af te nemen. Een zeer inspirerend verhaal volgens de lieve Hanna die het interview afnam. Tijd voor visagie & haar. Één van mijn grootste nachtmerries, iemand anders die mijn make-up en haar gaat doen. Ik ben zelf al jarenlang visagist en weet los van mijn expertise heel goed wat mij wel en niet staat. Ik heb gewoon geen makkelijk gezicht, vooral mijn ogen zijn een probleemzone. This could go very wrong!

Vooraf had ik uiteraard de visagist even gegoogeld. Haar werk zag er goed uit en dat stelde me gerust. Na visagie & haar, wat overigens erg mooi zat mocht ik voor de lens gaan staan. De fotograaf was heel relaxed en stelde me meteen op mijn gemak. Dat was ook wel nodig, want mijn foto wordt straks door zo’n 400.000 mensen gezien. Dat is niet niks! Ik bedoel, ik heb al eens eerder in een magazine gestaan. Maar daar mocht ik mijn eigen foto’s in sturen.

“Kin omhoog, been gestrekt, armen los, draaien, recht in het midden stoppen & breed uit lachen!” waren de woorden die de fotograaf constant herhaalde. Een hele waslijst waar ik aan moest denken. Er moest beweging in de foto zitten, mijn jas moest open waaien en mijn haar moest wapperen in de wind. Kin omhoog, been gestrekt, recht in de lens kijken en ook nog doen alsof je het heel leuk vindt. Model zijn voor 1 dag is hard werken!

10 maart te zien in de zaterdagoplage van de Telegraaf. Tot dan, spannend!

Veel liefs ♥, Thessa

Wil je altijd op de hoogte blijven van de nieuwste posts van Love and Lifestyle Blog en wat er zoal in mijn leven gebeurt? Volg me dan via BloglovinFacebookTwitter en/of Instagram.

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Liezel Glaubitz 5 februari 2018 at 10:11

  Looking forward to reading the article!

 • Reply Natasja - Watzijzegt 5 februari 2018 at 12:21

  Aaah, leuk om jouw ervaring te lezen! Die waslijst mocht ik voor jou uitvoeren, geen sinecure dat model zitten inderdaad! :’) Heel benieuwd naar het eindresultaat straks, stiekem best wel spannend nu ik hier bij jou lees hoe groot de oplage eigenlijk is.

  • Reply Thessa (Hoofdredacteur) 5 februari 2018 at 13:14

   Hey Natasja! Wat leuk! Hahaha, ja vreselijk he?! Maar het was een hele leuke ervaring vond ik, ik hoop jij ook?Mijn vader had even opgezocht hoeveel oplage de zaterdageditie had, naar boven afgerond was dat 400.000. Super spannend! Ik ben benieuwd naar jouw verhaal. X

  Leave a Reply