Interieur

VERBOUW & VERHUIS TIPS

IMG_3658

Als je voor het eerst een huis koopt heb je nog geen idee wat je allemaal staat te wachten. Je bent voornamelijk excited en kunt niet wachten tot je de sleutels krijgt. Het echte werkt begint natuurlijk pas als je erin kunt. Maar vooraf kan je ook al een hele boel regelen om de verbouwing en/of verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen. Vandaag deel ik mijn persoonlijke tips met je;

MIJN VERBOUW TIPS:

Elk huis heeft wel iets nodig, een verandering, een toevoeging of een nieuw kleurtje op de muur. Je wilt het tenslotte eigen maken. Of je nu een mega verbouwing gaat doen of wat kleine dingen gaat aanpassen, hierbij mijn tips voor een verbouwing:

  • ZOEK EEN GOEDE KLUSJESMAN.

Kan je zelf goed klussen of heb je iemand in de familie die handig is? Super fijn! Maar heb je die niet, zoek dan een goede klusjesman die je kan ondersteunen tijdens de verbouwing. Wij hebben onze badkamer helemaal opgeknapt en hiervoor hadden we echt iemand nodig die daar verstand van had. Via kluswebsite.nl hebben wij een bouwvakker uit de buurt gevonden en daarmee een vaste prijs voor de klus afgesproken.

  • MAAK EEN BUDGET.

Een huis verbouwen kost geld. Maak van te voren een budget wat je wilt en kunt gaan uitgeven aan de verbouwing. Zo heb je een idee in welke prijsklasse je kunt gaan shoppen, wat je kunt gaan uitbesteden en wat je zelf moet doen om evenutele kosten te drukken.

  • BEZUINIG NIET OP MATERIALEN.

Goedkoop = duurkoop. Goede materialen zijn een must! Tuurlijk kan je voor een goedkoper alternatief gaan. Maar investeren in goede en misschien wel duurzame materialen levert in de toekomst alleen maar op. Om een klein voorbeeld te geven: je kunt gaan voor de goedkoopste muurverf. Dit lijkt een hoop geld te schelen. Alleen moet je vaak meerdere lagen aanbrengen van een goedkoper merk dan van een duurder merk. Waardoor je, at the end, langer bezig bent geweest met het schilderen van je muren en je veel meer verf hebt moeten gebruiken. Wat uiteindelijk dus helemaal niet goedkoper is.

  • HEB GEEN HOGE VERWACHTINGEN.

Iedereen die ooit wel eens verbouwd heeft weet het: er zit altijd wel iets tegen. Je kan nog zo’n mooie planning hebben gemaakt, nog zulke kundige mensen aan het werk hebben. Tijdens een verbouwing zit er altijd wel iets tegen. Er gaat altijd wel iets mis of je stuit op iets wat je niet had verwacht. Heb dus niet al te hoge verwachtingen en laat je niet uit het veld slaan door tegenslag.

 

MIJN VERHUIS TIPS:

Verhuizen is altijd een rot klus. Al je spullen in dozen doen, sjouwen, verspelen, meubels demonteren en noem zo maar op. Maar het moet toch echt gebeuren en met deze tips kom je al een heel eind:

  • BEGIN VROEGTIJDIG MET INPAKKEN.

We hebben allemaal wel spullen die we niet dagelijks of zelf niet eens maandelijks gebruiken. Deze spullen kun je ver van te voren al inpakken. Zoals bijvoorbeeld je winterkleding in de zomer. Of je zomerkleding in de winter.

  • LABEL ALLE DOZEN.

Als je al vroegtijdig begint met inpakken, label dan al je dozen. Zorg ervoor dat je weet wat in welke doos zit. En sorteer op kamer. Dit vergemakkelijkt het verhuizen & uitpakken.

  • HUUR PROFESSIONELE VERHUIZERS IN.

Mijn best bestede geld tijdens de verbouw & verhuisperiode: professionele verhuizers inhuren. Zij nemen onwijs veel werk uit handen en zorgen voor een hele soepele verhuizing. Waar je zelf misschien heel lang bezig bent met bepaalde meubels uit huis tillen, hebben zij ze in mum van tijd in de vrachtwagen staan. Ze pakken je oude woning in en zetten alles in je nieuwe woning weer neer. Het enige wat wij hoefden te doen was te vertellen naar welke kamer het moest. Ze monteren, mits je dat wenst, ook je meubels. Maar dit kan je ook zelf doen als je er niet al te veel geld aan uit wilt geven.

  • VRAAG HULP.

Verhuizen kan je niet in je eentje. Vraag daarom hulp van vrienden & familie. Vraag echter niet té veel mensen. Want dan loop je elkaar alleen maar in de weg. Een groepje van 6 á 8 mensen is ideaal. Dan heeft iedereen wat te doen en bewaar je het overzicht op zo’n dag.

 

Ik hoop dat je wat aan mijn tips hebt! Heb je zelf nog goede tips? Laat ze dan achter in de comments!

Veel liefs, ♥ Thessa

Wil je altijd op de hoogte blijven van de nieuwste posts van Love and Lifestyle Blog en wat er zoal in mijn leven gebeurt? Volg me dan via BloglovinFacebookTwitter en/of Instagram.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply