Lifestyle, Reviews

MUSEUM VOORLINDEN

Het is inmiddels al weer eventjes geleden dat wij naar Museum Voorlinden zijn geweest, maar dat mag zeker geen excuus zijn om jullie niet wat meer te vertellen over dit leuke en bijzondere museum.

MUSEUM VOORLINDEN

Laat ik beginnen met te vertellen dat ik eigenlijk geen museum liefhebber ben en ik bijna nooit een museum bezoek. Maar museum Voorlinden trok al een hele tijd mijn aandacht. De bijzondere kunstwerken en vooral de interactie met de kunstwerken trokken mij enorm. The couple under the umbrella (hierboven afgebeeld) wilde ik al heel lang in het echt zien. Het is een levensecht lijkend uitvergroot echtpaar, zonnend onder een parasol. Welke tot in de kleinste details is uitgevoerd. Zo bijzonder om te zien! We hebben hier, met vele andere bezoekers, lang bij stil gestaan.

museum voorlinden

Alleen al dit kunstwerk is een bezoekje waard!

Maar ze hadden nog meer leuke en indrukwekkende kunstwerken tentoongesteld. Waaronder dit zwembad. Van boven kan je door een klein laagje water naar beneden kijken. Beneden staan mensen in het zwembad naar boven te kijken. Enorm bijzonder en een leuke gelegenheid om ‘onder water’ foto’s te maken.

Ook was er een expositie met van hout gemaakte kunstwerken.

Dit immens groot object, gemaakt van staal, waar je doorheen kon lopen, maakte veel indruk op ons. Het deed mij een beetje denken aan een groot schip. Ik moest meteen aan de Titanic denken (alsof ik dit ooit in het echt heb gezien). Het was een soort van doolhof waar geen eind aan leek te komen.

Verderop in de tentoonstelling stond dit bijzondere kunstwerk. Gemaakt van oude deuren gevuld met spiegels en enorm veel verschillende lampen. Je kon oneindig ver kijken door alle spiegels. De lampen maakte het een magische geheel.

Museum Voorlinden in Wassenaar, dagelijks geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Entree voor volwassenen €15,- per persoon.

Veel liefs ♥, Thessa

Wil je altijd op de hoogte blijven van de nieuwste posts van Love and Lifestyle Blog en wat er zoal in mijn leven gebeurt? Volg me dan via BloglovinFacebookTwitter en/of Instagram.

Previous Post Next Post

3 Comments

  • Reply Liezel Glaubitz 22 mei 2018 at 12:40

    Thank you for sharing Thessa, it looks like another thing to go on my to-experience list!

  • Reply Marieke 24 mei 2018 at 19:21

    Wat leuk nu hoor ik ook jou erover, heb al verschillende mensen er over gehoord …… dus ja nu ga ik het ook gauw eens bekijken ?

  • Leave a Reply