Lifestyle, Reviews

BODYCASTING HONDENPOOT

Woensdag 31 mei 2018 hebben wij iets heel bijzonders laten doen. Wij hebben een bodycasting, oftewel een afdruk laten maken van mijn hand en de poot van Duke. Bodycasting Nederland maakt hiervan een prachtig beeld waarop we nog even moeten wachten. Maar we nemen jullie graag mee in het voorafgaande proces van deze bodycasting.

BODYCASTING HONDENPOOT

Duke is net 16 jaar geworden en wij wilden graag een blijvend aandenken aan hem voor als hij er straks op een dag niet meer zal zijn. Hij is onze grootste vriend en de liefde van en voor dit beestje is onvoorwaardelijk. We maken hier thuis wel eens grappen dat we hem zullen laten opzetten als hij er niet meer is. Maar toch vinden we dat een beetje een eng idee. Een mooie afdruk laten maken leek ons daarom veel fijner en zo kwamen we in contact met Bodycasting Nederland.

Zij zijn gespecialiseerd in het casten van lichamen en lichaamsdelen en maken de mooiste kunstwerken hiervan! Denk aan handen, zwangere buiken, babyvoetjes en ga zo maar door. Ook maken ze een blijvend aandenken van jou & je hond.

Duke was als eerste aan de beurt, zijn pootje werd goed ingesmeerd met vaseline. Zodat hij niet met zijn haartjes vast zou komen te zitten.

De meiden waren enorm lief voor hem en Duke was daardoor erg op zijn gemak en mega braaf.

Toen mocht zijn pootje in het alginaat. Dat is dat roze goedje dat je ziet. Dit is hetzelfde spul waar je vroeger in moest happen bij de tandarts. Het alginaat is aangelengd met warm water waardoor het fijn aanvoelt. Duke had uiteraard in eerste instantie zoiets van uuhm baasje wat is dit?

Maar met wat koekjes erbij vond hij het al heel snel dikke prima en blijf hij braaf staan!

Uiteraard bleef ik ook dicht in de buurt zodat hij gerust zou zijn. Zoals je ziet is het roze goedje wit geworden. Zodra het alginaat uitgehard is verandert het van kleur. Dit was echt in enkele minuten gebeurd!

Om zeker te zijn van een goede afdruk maakten we er ook nog eentje met een gestrekte poot.

Ook dit vond Duke geen enkel probleem, zolang er maar koekjes waren uiteraard.

Duke zijn werk zat erop en we waren ontzettend trots op hem! Duke is namelijk geen hondje die graag vastgehouden wordt maar hij is zo ontzettend braaf geweest.

Toen was het mijn beurt. Mijn hand en pols moesten recht in de emmer en ik moest proberen een ontspannen houding aan te nemen. Zodat straks mijn hand mooi om de poot van Duke heen kan vallen als het beeld af is.

Het voelt een beetje gek aan maar dat is dan ook echt alles! Het alginaat is lekker warm en het hardt super snel uit.

Duke liep ondertussen gewoon lekker rond te dartelen.

Toen het alginaat weer wit gekleurd was mocht ik proberen mijn hand eruit te halen. Je zit vacuüm gezogen en ik moest proberen vanuit mijn pols mijn hand los te krijgen. Ik mocht mijn vingers niet bewegen.

En in eens zei die plop en was ik eruit. Nu gaan de dames aan de slag met het vullen van de mallen en zullen wij een kleine 8 weken moeten wachten op ons beeld. Om jullie alvast een idee te geven hoe dat er ongeveer uit gaat zien heb ik een foto toegevoegd van een ander beeld dat zij hebben gemaakt:

Een bodycasting van dit formaat heb je al vanaf €199,-, uiteraard geheel afhankelijk van je wensen. We kunnen uiteraard niet wachten en zullen natuurlijk het eindresultaat aan jullie showen zodra het af is! Houd ook zeker mijn Instagram account in de gaten.

Veel liefs, ♥ Thessa

Wil je altijd op de hoogte blijven van de nieuwste posts van Love and Lifestyle Blog en wat er zoal in mijn leven gebeurt? Volg me dan via BloglovinFacebookTwitter en/of Instagram.

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply Quirina 21 juni 2018 at 17:20

    Wat gaaf!! Alleen jammer dat jij geen koekje kreeg hihi.

  • Leave a Reply