Personal

ANGST VOOR EEN TWEEDE BURN-OUT

De angst voor een tweede burn-out. Als je eenmaal een burn-out hebt gehad heerst er altijd de angst voor een terugval. Al langere tijd worstel ik hiermee. Ik vind mijn nieuwe werk namelijk enorm leuk en als ik ergens voor ga, ga ik er altijd voor de volle 100% voor. Geen half werk! Maar de kans op een tweede burn-out ligt daardoor snel op de loer.

ANGST VOOR EEN TWEEDE BURN-OU

Mijn eerste burn-out kreeg ik nu ongeveer 3 jaar geleden. Ik was werkzaam als allround make-up artist voor o.a. film & tv. Een lang gekoesterde meisjesdroom: werken voor de tofste tv-series en leukste bioscoopfilms. Mooie dingen maken, geen dag hetzelfde en elke productie weer werken met een nieuw team. Ik vond het geweldig! Zo geweldig dat ik mezelf totaal voorbij liep. Ik werkte soms 12 dagen van 14 uur per dag achter elkaar, ik gunde mezelf geen dag vrij. Ik zei alle verjaardagen af en op feestdagen werkte ik standaard. Want zo leuk vond ik mijn werk! Mijn collega’s waren mijn beste vrienden & familie tegelijk. En ik heb ook echt een hele leuke tijd gehad.

Maar op een gegeven moment brak het me op. Het lampje ging uit. Ik had nergens meer plezier in. Ik had nergens meer kracht voor en ik voelde me de allergrootste mislukkeling ever. Zeker een half jaar had ik nodig om mezelf weer een beetje terug te vinden. Een half jaar om weer kracht en plezier te hebben in dagelijkse dingen. Een half jaar ellendig op bed liggen. Met als gevolg dat ik het plezier in mijn make-up werk was verloren.

EEN NIEUWE BAAN

Ik keerde niet meer terug op de filmset en ging opzoek naar iets nieuws. Naar iets wat ik vanuit huis kon doen, iets minder intens. En ik werd operationeel manager van een oldtimer verhuurbedrijf. Iets wat ik nu al ruim twee jaar met enorm veel plezier doe. Maar ook dit werk brengt de nodige stress en werkdruk met zich mee. En stress is toch iets waar je na een burn-out gevoelig voor blijft. Om beter met deze stress om te gaan nam ik een coach in de hand.

COACHING GESPREKKEN

Precies op het juiste moment kwam ik in contact met GORTcoaching. GORTcoaching is specialist in individuele coaching en teamcoaching met locaties in heel Nederland. Ze zijn o.a. gespecialiseerd in coaching bij een burn out of burn out preventie. Via de website kon ik heel makkelijk een geschikte coach uitzoeken. Het uitzoeken van een coach die goed bij jou past is enorm belangrijk! Je moet je op je gemak voelen en op één golflengte zitten. Ik bekeek de foto’s en las de verhalen van de verschillende coaches. Daarna maakte ik een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Dit klikte meteen erg goed en we gingen samen aan de slag om te zorgen dat ik niet opnieuw in een burn out terecht zou komen. Want volgens de stress test die ik moest afnemen zat ik er weer behoorlijk tegen aan.

Uiteraard schrok ik hiervan. Want ik dacht dat ik toch echt wel goed bezig was en dat het mij niet nog een keer zou overkomen. Maar langzaam was ik weer in mijn oude patroon gevallen en ging ik maar door en door. Samen maakten we een nieuwe dagplanning. Met meer regelmaat en bewuste pauzes inplannen. Iets wat ik nooit deed; pauze nemen. Ik bedoel, je lunch kan je gewoon achter je laptop opeten toch?

Ook keken we naar wat mijn energie vreters en mijn energie gevers zijn op werkgebied. En welke dingen ik moet en mag van mezelf. Allemaal enorme eye-openers en erg fijn om hier eens bij stil te staan. Op die manier krijg je veel meer inzicht in wat je doet en waar je naar toe wilt.

HOE GAAT HET NU?

Op advies van mijn coach heb ik twee weken vrij genomen van mijn werk, even de stressboog laten vieren. Want deze stond eigenlijk de hele tijd op spanning. Deze twee weken hebben mij goed gegaan en hebben mij laten nadenken over hoe ik nu verder wil op werkgebied. Ik neem nu bewust pauze, heb afscheid kunnen nemen van hele stressvolle taken en heb om de week een dag vrij genomen. Dit geeft rust en ik heb er vertrouwen in dat door deze tips en begeleiding ik niet opnieuw in een burn out terecht zal komen.

 

Wil je meer weten over GORTCoaching? Plan via de website een gratis oriëntatiegesprek bij een coach naar keuze. Als je na het gratis oriëntatiegesprek start met coaching en aangeeft via fan@gortcoaching.nl dat je via Love and Lifestyle Blog bij GORTcoaching terecht bent gekomen, krijg je een cadeautje!

 

Veel liefs, ♥ Thessa

Wil je altijd op de hoogte blijven van de nieuwste posts van Love and Lifestyle Blog en wat er zoal in mijn leven gebeurt? Volg me dan via BloglovinFacebookTwitter en/of Instagram.

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply evelien 9 juli 2018 at 14:15

  Wat knap dat je een coach in hebt geschakeld, vind ik heel erg dapper en knap dat je ook bewust van bent waarom het goed is. Eventjes er tussen uit is super belangrijk, wat fijn ook dat je twee weekjes vrij hebt genomen en even uit alle stress bent gegaan. You go girl!

  Liefs,
  Evelien

  • Reply Thessa (Hoofdredacteur) 10 juli 2018 at 12:28

   Hi Evelien, bedankt voor je lieve bericht! Een coach heeft mij echt goed gedaan, uiteraard blijft ik valkuilen hebben. Maar die hebben we uiteindelijk allemaal. Het is soms fijn om weer even op het goede pad gezet te worden en actie te ondernemen. Ik hoop dat je er wat aan hebt. Liefs, Thessa.

  Leave a Reply