Lifestyle

WANDELEN MET EZELS

Op de laatste zaterdag van september hebben wij een bijzonder leuke wandeling gemaakt met ezel Joep van Stichting De Ezelsociëteit in Zeist. Hoe wij op dit idee kwamen en waarom dit zó leuk was lees je hier:

WANDELEN MET EZELS

Via één van onze favoriete tv programma’s Binnenstebuiten kwamen wij in aanraking met Stichting De Ezelsociëteit in Zeist. In Nederland zorgt De Ezelsociëteit voor ezels in nood: zieke, verwaarloosde, mishandelde en bejaarde ezels worden onderdak geboden in de opvang in Zeist, Bunnik of in pleegadressen elders in Nederland. De hele stichting wordt draaiende gehouden door vrijwilligers en kan bestaan door donaties.

In de aflevering van Binnenstebuiten lieten ze hun prachtige werk & de lieve ezels zien. Ik was meteen verkocht en wilde graag een keertje langs gaan om met de ezels te knuffelen en een donatie te doen. Ook vertelde ze over de maandelijkse wandelingen. Elke laatste zaterdag van de maand (m.u.v. dec. & jan.) kun je je opgeven voor een ezel wandeling. Met een klein gezelschap van 10 wandelaars en enkele begeleiders kan je een anderhalf uur met deze schatjes wandelen.

EZEL WANDELING:

 • Ontvangst met koffie, thee & wat lekkers.
 • Introductie van Stichting De Ezelsociëteit.
 • Uitleg omgang met de ezels.
 • Ezels van stal halen, 1 ezel per 2 wandelaars.
 • Ongeveer 1,5 uur wandelen door de prachtige bossen van Zeist.
 • Onderweg genoeg tijd om leuke foto’s te maken.
 • Na afloop van de wandeling een rondleiding over het hele terrein.
 • Met als afsluiter een vegetarische lunch.
 • Kosten* €25,- per persoon (kinderen €20,- p.p.)

*De opbrengst van de wandelingen gaat naar de stichting.

 

JOEP DE EZEL

Na de introductie en uitleg over de omgang met ezels werden enkele geschikte ezels van stal gehaald voor de wandeling. De ezels moeten in goede conditie zijn om mee te gaan wandelen. Helaas kunnen niet alle ezels in de opvang dat aan omdat ze bijvoorbeeld kreupel zijn of iets anders mankeren.

Joep was onze wandel ezel. Toen hij aan kwam lopen riep ik meteen: “Aaaah die is lief!” en gelukkig mochten we met Joep wandelen. Joep is gelukkig niet al te groot en heeft een ontzettend lief koppie.

Joep was wel een klein beetje een boef. De ezels mogen tijdens de wandeling niet eten. Maar Joep greep elke mogelijkheid aan om van de takken te snoepen of de eikeltjes van de grond te eten. Helaas kunnen zie hier enorm ziek van worden dus we moesten Joep soms corrigeren en goed in de gaten houden.

Ook beet hij een paar keer in de billen van zijn (ezel)voorganger. Want zijn ezel kameraadjes liepen volgens Joep niet snel genoeg :) .

Halverwege de route was er even tijd voor de ezels om te grazen. Dit is hun beloning voor de wandeling en de meeste ezels zijn hierin getraind. Ze gingen ook echt sneller lopen toen we dichterbij het grasveld kwamen.

Hier was ook even tijd om te wat leuke foto’s te maken met de ezels en ze lekker te knuffelen. We hadden een leuke groep met alleen maar dames (sorry liefje!) en er werd volop gekletst onderweg.

Zoals je aan mijn gezicht kunt zien was het echt enorm leuk en kan ik het echt iedereen aanraden! De ezels zijn enorm lief, soms zijn het een beetje boefjes maar dat maakt het juist extra leuk! En je steunt met deze wandeling een heel goed doel.

ZELF EEN KEERTJE WANDELEN MET EZELS?

Dat kan! Elke laatste zaterdag van de maand (m.u.v. dec. & jan.) is er een wandeling en je kan je hier opgeven: ezelwandelingen.

Er is helaas wel een lange wachtrij, wij hebben ook bijna 5 maanden moeten wachten. Maar het was het wachten waard!

Wil je niet wandelen maar gewoon een keer langs gaan? Dat kan ook! De Ezelsociëteit is elke dag geopend 11.00 tot 16.00 uur. Doe je Joep de groeten van ons?

Stichting De Ezelsociëteit

 Zwitsersekade 5
3707 HZ te Zeist
 tel: 0343-491371
mail: info@ezelsocieteit.eu

 

Veel liefs, ♥ Thessa

Wil je altijd op de hoogte blijven van de nieuwste posts van Love and Lifestyle Blog en wat er zoal in mijn leven gebeurt? Volg me dan via BloglovinFacebookTwitter en/of Instagram.

 

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Liezel 9 oktober 2018 at 08:44

  Wow, Thessa, this looks like such an awesome outing – thank you for sharing and your lovely article.

 • Reply Wendy (B) 12 oktober 2018 at 11:46

  Lijkt me zo leuk :D !

 • Leave a Reply