Citytrips/Travel

ONZE UK ROADTRIP

In de herfstvakantie van 2018 zijn wij wezen roadtrippen door de UK. Één van de leukste vakanties die we tot nu toe samen hebben mogen beleven. Oké, met een gedeelde eerste plek met onze trip naar Londen. Vandaag deel ik met jullie het eerste deel van onze roadtrip, met onwijs veel foto’s en tips:

ONZE UK ROADPTRIP

Onze roadtrip begon met een trip naar Rotterdam Europoort, hier stapte we op de ferry richting Hull (Engeland). Heerlijk met onze eigen auto op vakantie en voordeliger dan vliegen en een auto in de UK huren. Om 19.00 uur moesten we inchecken op de boot en om 21.00 uur vaarden we weg. We sliepen op de boot en dit was echt prima te doen.

Op de boot was een hoop entertainment, denk aan een bioscoop, winkels en een live band. Op de heenweg hebben we Mama Mia 2 gekeken in de bioscoop en rond 23.00 uur zijn we gaan slapen. Om 08.00 uur (UK time) kwamen we aan en kon onze roadtrip beginnen.

  

FIRST STOP: MANCHESTER

De eerste bestemming van onze roadtrip: Manchester. Ongeveer anderhalf uur rijden vanaf Hull waar we waren aangekomen met de ferry. Super goed te doen dus! Manchester en een leuke drukke stad met mooie straatjes, winkels en een prachtig gemeentehuis. Hieronder op de foto.

We hebben lekker door de stad gelopen, wat gewinkeld bij o.a. Marks & Spencer en de hele binnenstad was in Halloween sferen. Erg gezellig!

   

JAMIE’S ITALIAN MANCHESTER

Make me happy and take me to Jamie’s Italian! In Londen hebben we hier voor het eerst gegeten en dit is zo goed bevallen dat we besloten in Manchester hier ook een hapje te gaan eten. Ik weet hij zit in Rotterdam ook, maar op één of andere manier is het toch anders om daar te eten.

Deze Jamie’s zat in een oud bankgebouw waardoor de ambiance heel bijzonder was. Beneden bij de toiletten kon je een kijkje nemen in de oude kluis. Welke nu omgetoverd is tot een privé dining room.

 

LIVERPOOL

Onze tweede stop, Liverpool. Een klein uurtje rijden vanaf Manchester ongeveer. Wederom weer super goed te doen. Waar we Manchester al een leuke stad vonden deed Liverpool er nog een schepje bovenop! Wat een mega leuke & bruisende stad is dat zeg. We kwamen tijd te kort en hadden er het liefst nog een extra dag gebleven. Maar helaas kon dat planningsgewijs niet.

Liverpool staat bekend om zijn musea’s en Beatles tours. Maar ook om zijn haven, The Liverpool Docks. Een super creatief stukje Liverpool met mooie gebouwen, foodtrucks en andere bezienswaardigheden. We hebben hier een behoorlijke tijd rond gelopen.

             

THE BOMBED CHURCH

Een bijzondere kerk aan de rand van het centrum van Liverpool, the bombed church. De naam zegt het al, de gebombardeerde kerk. Het hele midden gedeelte van deze kerk is gebombardeerd en nooit meer op gebouwd. Best gek om te zien, zo’n open stuk in zo’n groot gebouw.

LIVERPOOL CATHEDRAL

De grootst kathedraal van de UK. Echt een immens groot gebouw net iets buiten het centrum van Liverpool. Het is even een stukje lopen, vooral omdat je een flinke heuvel op moet. Maar zeker de moeite waard om even te gaan bekijken.

PENNY LANE

We konden uiteraard Liverpool niet verlaten zonder iets van de Beatles gezien of gedaan te hebben. Daarom besloten we voordat we door zouden rijden naar Wales nog even langs Penny Lane te gaan. Uiteraard bekend van het liedje maar ook van de recentelijke carpool karaoke.

Paul McCartney heeft begin 2018 zijn handtekening gezet op het straatnaambordje van Penny Lane en dit is hierdoor een nieuwe bezienswaardigheid geworden. De tour bussen en speciale Beatles taxi’s rijden hier af en aan en mensen willen allemaal op de foto met dit bijzondere straatnaambord. Wij uiteraard ook!

   

NEXT STOP: WALES, SNOWDONIA NATIONAL PARK

Onze volgende stop ligt in Wales. Een plek in de UK waar wij allebei nog nooit geweest waren. Vanuit Liverpool ook weer onwijs goed aan te rijden. Op aanraden bezochten we het Snowdonia National Park. Een prachtig natuurpark met veel bergen, watervallen en beekjes. Veel mensen gaan hier wandelen of beklimmen de bergen.

PORTMEIRION

Maak je op voor dit prachtige dopje in de bergen van Wales: Portmeirion. Een sprookjes wereld! Een dorpje met alleen maar gekleurde huisjes en bijzondere tuinen. Het is één van de mooiste dingen die ik tot nu toe heb mogen zien. Uren hebben we hier rondgedwaald. Overal zagen we wel weer iets anders moois.

Voor Portmeirion betaal je entree, je mag hier dan de hele dag rondlopen, de tuin bezoeken en eten in het restaurant. Ook heeft het een eigen winkel en kan je hier blijven slapen. Er zijn verschillende kamers te huur. Daarnaast ligt dit betoverende dorp ook nog eens aan een rivierbedding waar we een zeehond in het wild hebben gespot. Zo ontzettend tof!

Na het zien van alle onderstaande foto’s begrijp je waarschijnlijk waarom ik hier niet meer weg wilde. Ik heb denk ik elke 5 minuten geroepen: ‘Kunnen we hier gaan wonen?’.

                        

Na ons betoverende bezoek aan Portmeirion reden we terug naar Engeland op weg naar Blackpool. Een ritje van 2,5 uur. Maar daar vertel ik jullie in een volgende blogpost meer over. Anders word deze post veel te lang!

Lees hier: Onze UK roadtrip| Deel 2 

Veel liefs, ♥ Thessa

Wil je altijd op de hoogte blijven van de nieuwste posts van Love and Lifestyle Blog en wat er zoal in mijn leven gebeurt? Volg me dan via BloglovinFacebookTwitter en/of Instagram.

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Liezel 27 november 2018 at 09:48

  Hello Thessa, o wow, thank you for ‘taking me with’ on this road trip! It looks absolutely fabulous and I love love love your photographs, well done!

 • Reply Lissanne 28 november 2018 at 09:35

  Super mooie foto’s! Ik kan niet wachten op het volgende deel. Ik krijg spontaan zin om naar Engeland te gaan.
  X

  • Reply Thessa (Hoofdredacteur) 28 november 2018 at 13:49

   Wat super leuk om te horen zeg!! Dank je wel, het volgende deel komt deze week nog online en ik raad je van harte een tipje Engeland aan. In het volgende deel plaats ik ook een kaart met de route die wij gereden hebben ter inspo.

  Leave a Reply