Lifestyle

ZO MAAK JE DE MOOISTE HERFST FOTO’S

Ik krijg vooral op Instagram altijd veel vragen over hoe ik mijn foto’s bewerk en welke filters ik gebruik. Vandaag geef ik jullie een klein kijkje in mijn manier van fotograferen en bewerken om jullie wellicht ook wat inspiratie te geven om leuke foto’s te maken. En het herfstseizoen leent zich daar nu perfect voor!

ZO MAAK JE DE LEUKSTE HERFST FOTO’S

 • Ga naar buiten.
 • Neem je camera of smartphone mee.
 • Ga naar een mooie natuurrijke omgeving, het bos of park.
 • Kijk om je heen en kijk ook vooral naar beneden.
 • Zoek wat blaadjes, takjes of kastanjes op en gebruik deze voor de foto.
 • Zorg voor scherpte diepte in je foto door de focus te leggen op één onderwerp.
 • Heb je een hond? Neem deze dan ook mee voor een leuk plaatje!

FAVORIETE APPS

Er zijn mega veel bewerkings apps tegenwoordig verkrijgbaar, maar één van mijn favoriete apps is Lightroom. Voorheen bewerkte ik mijn foto’s altijd alleen op mijn computer, ook met Lightroom. Gelukkig heeft Lightroom nu ook een fijne app waarmee je onderweg je foto’s meteen kunt bewerken. Nu hoor ik je misschien denken, maar dat kost toch heel veel MB’s? Niet met een sim only abonnement van Simyo! Met dit abonnement maak je op een goedkope manier gebruik van data en kan je de hele dag door foto’s maken, bewerken en online delen op bijvoorbeeld Instagram of Facebook.

CAMERA’S WAARMEE IK FOTOGRAFEER

 • Canon EOS 77D
 • iPhone XS

LIGHTROOM

Lightroom, wat is dat nou precies? Lightroom is een light versie van Adobe Photoshop. Photoshop kent denk ik inmiddels iedereen wel die geïnteresseerd is in fotografie. Lightroom is een handzamer bewerkingsprogramma waar je vooral heel mooi licht kunt creëren in je foto’s. Je kan de kleuren aanpassen in de tonen die jij mooi vindt en je kan deze opslaan. De zogeheten presets. Vaak  zie je dat een fotograaf een bepaalde stijl heeft en bepaalde kleuren gebruikt. Dit wordt vaak doormiddel van presets gecreëerd. Met deze presets leg je als het ware een laagje over je foto’s heen. Hiermee creëer je eenheid in je foto’s waardoor ze altijd bij elkaar zullen passen. Enorm handig op Instagram! Mijn favoriete app om mijn foto’s te delen.

*Adobe Lightroom is een betaald bewerkingsprogramma .

PRESET

Er zijn online veel gratis presets die je kunt downloaden voor Lightroom. Google maar eens! Enorm leuk om hier mee te beginnen als je nog niet bekend bent met het bewerkingsprogramma. Ik ben zelf ooit begonnen met een gratis preset van Beloved Stories. Uiteindelijk heb ik mijn eigen stijl ontwikkeld door de preset zo in te stellen dat ik hem mooi vind. Dit kan jij uiteraard ook! Ga lekker aan de slag, speel met alle knopjes en sla uiteindelijk de instellingen op die jij mooi vindt.

Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt gehad, ga lekker aan de slag. En als je een mooie foto hebt gemaakt deel deze dan zeker even met mij! Vind ik leuk :)

Veel liefs, ♥ Thessa

Wil je altijd op de hoogte blijven van de nieuwste posts van Love and Lifestyle Blog en wat er zoal in mijn leven gebeurt? Volg me dan via BloglovinFacebookTwitter en/of Instagram.

Deze blogpost is in samenwerking met Simyo.

Previous Post Next Post

1 Comment

 • Reply Liezel 16 november 2018 at 09:29

  Inspiring post with great tips, thank you Thessa!

 • Leave a Reply