Citytrips/Travel

VLIEGANGST OVERWINNEN

Je vliegangst overwinnen, het kan echt! Al jarenlang heb ik vliegangst. En ook jaaaaaaaaaarenlang heb ik het vliegtuig zoveel mogelijk vermeden. Toch ben ik de laatste 4 jaar weer gaan vliegen. Soms ging dat goed en soms ging dat gepaard met veel buikpijn, slapeloze nachten en paniekaanvallen. Tot ik recentelijk in aanraking kwam met het boek van onbezorgdvliegen.nl. Dit heeft mijn kijk op vliegen totaal veranderd en inmiddels vlieg ik zonder angst de wereld over! 

VLIEGANGST OVERWINNEN

Het kan dus echt en dat is iets dat had ik totaal niet verwacht! Zeker niet door alleen maar het bovenstaande boek te lezen. Het boek ‘overwin je vliegangst’ is een klein en handzaam boekje. Binnen enkele dagen had ik het uit en ik ben totaal geen lezer van nature. Een week voor onze reis naar New York (wat ik enorm spannend vond, want ik had nog nooit buiten Europa gevlogen en al helemaal nog nooit zo lang in het vliegtuig gezeten) ben ik dagelijks een hoofdstuk gaan lezen in het boek. Tijdens de lunch en voor het slapen gaan. Mijn missie was het boek uit hebben voordat we gingen vliegen.

Al met de eerste paar bladzijdes voelde ik mijn zorgen en angsten wegglijden. Het boek, geschreven door gezagvoerder Kelly Otte, geeft je enorm veel uitleg over wat vliegen precies is. Hoe het kan dat een vliegtuig in de lucht kan blijven hangen, hoe een vliegtuig precies werkt, over alle voorzorgsmaatregelen en de strenge regels van de luchtvaart. En dit allemaal uitgelegd in Jip en Janneke taal. Enorm fijn! Na twee dagen begon ik hier thuis vriendlief lastig te vallen met allerlei weetjes over vliegen en vliegtuigen: ‘Liefje, wist je dat een vliegtuig elke 3 minuten volledig gevuld wordt met frisse lucht? En dat je dus nergens zoveel goede en schone zuurstof inademt als tijdens het vliegen?’  

Als je eenmaal alle ins en outs (en dan bedoel ik ook echt alle!) van een vliegtuig en vliegen weet besef je echt dat vliegen enorm veilig is en dat de angst hiervoor helemaal niet nodig is. Het boek gaf mij zoveel zekerheid dat ik zelfs zin kreeg om op vakantie te gaan. En dat is een heel raar gevoel kan ik je vertellen voor iemand die altijd enorm zenuwachtig is en slecht slaapt als ze op reis gaat. Op vakantie gaan was voor mij eigenlijk altijd onprettig. Pas als ik op plaats van bestemming was kon ik ontspannen. De hele voorbereiding en reis ernaar toe waren eigenlijk altijd één grote hel. Zowel voor mijzelf als voor mijn omgeving.

Mocht alleen het lezen van dit boek niet voldoende zijn voor jou, dan geeft onbezorgdvliegen.nl ook nog 1 en 2daagse cursussen. Met een slagingspercentage van 98%!

VLUCHT NAAR NEW YORK

Nu ben je natuurlijk heel benieuwd hoe de vlucht naar New York is gegaan en dat begrijp ik. Op Schiphol rondlopen zonder zenuwen was bijna iets waar ik de zenuwen van kreeg. Het was zo onwennig dat ik niet gespannen of angstig was dat ik daar bijna bang van werd. Ik kon genieten van de winkels en we dronken op ons gemak een kopje koffie en aten een broodje. Iets eten voordat we gingen vliegen ging vroeger echt niet, ik kreeg geen hap door mijn keel! Ik had zin om het vliegtuig in te gaan om te zien of ik ook echt zonder angst kon vliegen. And so I did!

Voordat we het vliegtuig in stapten liet ik een klein traantje in de sluis. Ging het dan nu toch echt gebeuren? Ging ik nu eindelijk mijn droom waarmaken en naar New York vliegen? Ik kon het niet geloven! We zochten onze plek op en uiteindelijk bleek dat wij een groter vliegtuig hadden dan eerder begroot. Er waren veel plekken over en de plek naast ons was dan ook vrij. Hoe fijn!

Ik genoot van de vlucht en keek met bewondering naar de bewegende flaps op de vleugel tijdens het opstijgen. Want daar had ik over gelezen en ik wist nu precies wat de werking hiervan was. Ook bij de doffe klap die je hoort net na op het opstijgen wist ik: ‘Oh dat is het landingsgestel dat inklapt, niet erg!’. In het boek staat de volgende zin geschreven: een vliegtuig is gemaakt om in de lucht te blijven hangen. Een vliegtuig is dus gemaakt om te vliegen. Deze zin gaf en geeft mij nog steeds zoveel rust. Zelfs al zouden beide motoren uitvallen (dit is als je het boek hebt gelezen praktisch gezien onmogelijk), dan kan het vliegtuig nog enorm lang in de lucht blijven hangen. Een vliegtuig is gemaakt om in de lucht te blijven hangen.

Slaaptekort door stress vooraf: deze tips laten je uitgerust beginnen aan jouw reis.

Het lezen van het boek hielp mij dus al om een deel van de zorgen naast mij neer te kunnen zetten. Maar wist je dat stress ook grotendeels verminderd kan worden met behulp van een goede nachtrust? Wie goed heeft geslapen is minder vatbaar voor stressmomenten en wordt over het algemeen minder snel emotioneel. Een goede reden om gebruik te maken van rustgevende kruiden, bewegingsoefeningen en om op tijd je bed in te duiken de nacht voor vertrek. In deze gratis slaapgids vind je handige tips die jou hierbij kunnen ondersteunen & helpen.

OOK JOUW VLIEGANGST OVERWINNEN?

Ik kan je van harte het boek: Overwin je vliegangst aanraden! Het heeft mij van mijn angst afgeholpen en wij zijn nu al weer bezig met bedenken waar onze volgende reis naar toe gaat. De vrouw van de gezagvoerder Kelly Otte heeft mij het boek opgestuurd na het lezen van mijn Instagram post over mijn vliegangst. Zonder de voorwaarde dat hier een blogpost over geschreven zou worden. Ik schrijf deze blogpost omdat ik mega enthousiast ben en omdat ik het ook jou gun om een wereldreiziger te worden!

Het boek kan je hier bestellen voor maar €24,95

Veel liefs, ♥ Thessa

Wil je altijd op de hoogte blijven van de nieuwste posts van Love and Lifestyle Blog en wat er zoal in mijn leven gebeurt? Volg me dan via BloglovinFacebook en/of Instagram.

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply Liezel 13 november 2019 at 10:54

    Such a lovely article Thessa – I am so happy that you can now travel the world and make your dreams come true without the fear holding you back!

  • Leave a Reply